Välkommen till Cocktailpartyt

25 mars 2011

Stortinget


Vad händer med en text när den får en ny context (sammanhang, omgivning)? I Köpenhamn fotade vi olika texter och väl tillbaka i Oslo plockade vi ut några av texterna som vi sedan analyserade i grupper på skolan.

Vi skulle presentera en text vi sett i Köpenhamn och som var typiskt för stadsdelen vi besökte (Vesterbro). Del två var att placera ut den valda texten i det offentliga rummet i Oslo, och om vi gjorde!

Texten vi valde var en del av en produktbeskrivning. Vesterbro är bl.a. kännt för sina strippklubbar och sexshoppar och i ett av skyltfönstrena hittade vi Wonderful sex doll (eller Wonderdoll som vi kallade henne).

Texten Deepthroat plockade vi ur beskrivningen i det svarta fältet. För övrigt är resten av beskrivningen också helt fantastisk. Jag gillar t.ex. "perfumed" och "movable eye", är det då bara ett öga som rör på sig?


I de Norska tidningarna kan man just nu läsa om en Frp-politiker som hamnat i blåsväder då en 15-årig kille skall ha utfört oralsex på den tilltalade mannen. I Norge är du byxmyndig vid 16 år och sexuellt umgänge med ett barn kan ge upp till 6 år i fängelse.

Media älskar en bra politiker-skandal och det gjorde vi i gruppen också!



Vi ville utföra uppgiften vi fått i skolan och samtidigt göra ett statement mot en aktuell sak. Så bannern gjordes klar och färden bar av till Stortinget. Jag har nog aldrig varit så nervös i ett skolsamanhang någon gång.
Politikerna och de statligt ansatta hängde ut ur fönstren och någon minut efter att bannern rullats ut kom en kvinna ifrån Stortinget och plockade bort den.

1 kommentar:

  1. haha ja det var val mer en "excuse me" an en excuse me. om du forstar min drift!

    tschuss
    J

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen

Arkiv