Välkommen till Cocktailpartyt

20 mars 2011

Picnik - Part 2

Klicka på bilden för full storlek
Idag tänkte jag visa hur man enkelt kan redigera ett foto på en person. Det här fotot föreställer mig precis efter att ha landat med ett flyg, jag är trött och utan smink och det här fotot hamnar nog inte i fotoalbumet. Men ibland kan det finnas något med fotot man gillar och då är det fint att kunna redigera ansikten på personer. (Klicka på bilderna för att se närmare).

1. Logga in på picnik.com och ladda upp dit foto.
2. Gå in på (huvudflik) Create - (underflik) Touch-Up och zooma in på fotot.


3. Tryck på Blemish-fix, ändra storleken på borsten så att den täcker finnar och rödheter. Zooma in ordentligt så blir det lättare.


4. Om du har någon onaturlig glansighet i ansiktet använd shine-be-gone, gör penseln till en stor cirkel och klicka en gång över det området det glänser (för naturligast resultat).
5. Zooma in på tänderna och tryck på teeth white, måla över tänderna och dra ner fade tills resultatet ser naturligt ut, går också att använda på ögonvitor.
Om du målar utanför kan du använda sudden för att korrigera.


6. Tryck på airbrush, välj neutral om du skall använda den i ansiktet. Gå över de ställena du vill jämna ut och dra i fade (jag valde 50%) tills det ser naturligt ut. Det är hela tiden viktigt att tänka på att man skal retuschera så det inte ser retuscherat ut.
7. Använd eye-bright för att få ögonen att "poppa". Bara klicka på irisen en gång.


8. Avslutningsvis kan man sminka personen på fotot med t.ex. maskara, läppstift och blush, allt efter egen smak.


Tidigare Picnik-posts;


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen

Arkiv