Välkommen till Cocktailpartyt

27 februari 2011

All Things Cupcakes


Det finns otaliga hemsidor, facebook-grupper och bloggar dedicerade åt en enda liten sak, cupcakes. Martha Stewart har skrivit en receptbook (och det har många andra också för den delen).

Men hur har cupcakes gått ifrån barnkalasmat till trendig bakvara?

En del tror att cupcakes fick sin upsving på 2000-talet tack vare Carrie i Sex and the City, som man allt som oftast kunde se med en cupcake i handen ifrån det trendiga New York-bakeriet Magnolia.

När en väninna besökte NY förra året var en av huvudattraktionerna ett besök på Magnolia för att köpa och äta en cupcake. 
Jag tycker det är helt otroligt att det finns ett såpass stort intresse för en bakvara, att den får 25-åriga shoppaholics att lämna Marc Jakobs-butiken för att gå och äta en avancerad muffin.


Cupcakes har blivit en hel industri. Allt fler butiker säljer tillbehör som cupcake-stativ, formar i olika färger och mönster, dekorationsblommor, strössel, ätbart glitter och färgpasta. Allt för att du skall kunna dekorera din cupcake precis som du själv önskar.

I Stockholm kan beställa cupcakes online och få det levererat hem till dig, där kan du även skicka Cupcake-o-gram! Tycker att det är en söt idé och kanske inte lika uttjatat som blommor, jag vet att jag hade blivit glad i alla fall.

Att cupcakes är populärt kan vi nog alla hålla med om. Att det är väldigt gott kan i alla fall jag skriva under på. Möjligheterna är oändliga och om du inte gillar bakvaror kan du köpa några cupcakesmycken istället eller en av de många andra cupcakeprodukterna som finns att köpa online.

Om du söker på Cupcake (handmade) på Etsy får du upp 59 259 resultat. Bara att njuta.







2 kommentarer:

  1. haha tack! jag tycker den liknar en sur liten mattant en aning :)
    du hade en himla massa fint du! :)

    SvaraRadera
  2. det är heeeelt galet! men de ser verkligen sockersöta ut så helt konstigt är det kanske inte.

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen