Välkommen till Cocktailpartyt

28 februari 2011

, ,

Writing - No.3


Idag har jag en liten övning på gång till dig som önskar att bli bättre på att skriva.
Jag gjorde den själv i skolan idag och den gav mig otroligt mycket insikt i hur man skall gå till väga, när det kommer till miljöbeskrivningar och att använda alla sina sinnen.


Människan har fem sinnen; syn, lukt, känsel, hörsel och smak. Men att beskriva något utifrån de olika sinnena kan vara svårare än vad man tror.

Det finns ett uttryck som heter "Show, don't tell", det betyder inte att man skall visa bilder utan snarare att man istället ska gå djupare in i beskrivningar.

Exempel:
Tell: Han var väldigt nervös men valde ändå att ge henne dokumentet.
Show: Han kände hur svettpärlorna började att ta form vid hårfästet och hans hand skakade när han tillslut valde att ge henne dokumentet.

I båda meningarna förstår man att mannen i fråga är nervös men man behöver inte säga det. Beskriv istället mannens sinnestillstånd för att ge berättelsen mer djup.

 No. 3

Observera utan att delta, var precis och relevant.
Du skall skriva en text utifrån ett utav dina fem sinnen. (Syn, lukt, känsel, hörsel och smak)
Texten skall vara max 100 ord.
Du får inte använda orden jag eller mig.
Beskriv något som är större än en sko och mindre än ett kvarter.

    Texten under skrev jag idag. Jag beskriver min Macbook utifrån sinnet känsel.

    Ovansidan är behaglig, glatt och kall. En liten fläck på bordet undertill har gradvis värmts upp. Locket öppnas och tummarna vidrör insidans gummilist och den jämna, hårda, tempererade plasten. En hand drar snabbt från vänster till höger över de fyrkantiga knapparna, som på ett piano och kittlar fingertopparna. En knapp trycks nerför att snabbt följa fingret upp igen. Plattan längst ner har en nedsänkt kant med rundade hörn. Tryck i nederkanten och den lätt elastiskt ytan ger efter.  Locket dras neråt med moderat motstånd och när locket nästan har gått igen, glider det ur fingrarna och sugs fast i magnetfästet. 



    För fler skrivtips kolla in etiketten Writing eller klicka här.

    ,

    Color me Happy


    Lycka är att ha fått nya färgpennor. De flesta minns nog färgpennor ifrån målartimmarna på mellanstadiet men jag kan tala om att det fortfarande är lika roligt att måla med som 24-åring. Var tvungen att testa dom idag så det blev ett mumsigt färgglatt äpple.

    27 februari 2011

    Read Something



    Om du bara ska läsa en bok i år ser du förmodligen för mycket på TV.

    Vet du inte vad du vill läsa kan jag rekommendera valfri bok ovan. Alla med sin egen charm. Har du inte så mycket tid att läsa kanske du bör välja Parfymen framför Gösta Berlings Saga.
    Parfymen är en fantastisk bok som inte skall dömas efter filmen som gjordes för några år sedan. Den har ett levande språk och ruggiga beskrivningar.

    Simon och ekarna är en bok många av oss läste på gymnasiet i svenskan. Missade du det är det dags att sätta tänderna i den nu. Fast jag hade väntat till sommaren med den, satt mig under ett träd med jordgubbar och saft.

    Gösta Berlings saga är skriven av vår egen nobelvinnare Selma Lagerlöf. Det var hennes debutroman och vackrare miljöbeskrivelser får man leta efter. Värmlands mörka skogar har aldrig varit mer intressanta.

    Jonathan Strange & Mr Norell behandlar magi på ett helt nytt sätt och de två magikerna, brittiska gentlemen, har väldigt olika syn på hur magi skall användas.

    Stolthet och Fördom är en klassiker som är en sådan där bok som man säger att alla borde läsa. Det finns en väldigt god grund till det, den är bra.

    Mästaren och Margarita är kanske min favoritbok (om jag nu har en sådan). Bulgakov blandar fiction och verklighet på ett helt fantastiskt sätt. En bok där du aldrig vet vad som kommer att hända på nästa sida.

    All Things Cupcakes


    Det finns otaliga hemsidor, facebook-grupper och bloggar dedicerade åt en enda liten sak, cupcakes. Martha Stewart har skrivit en receptbook (och det har många andra också för den delen).

    Men hur har cupcakes gått ifrån barnkalasmat till trendig bakvara?

    En del tror att cupcakes fick sin upsving på 2000-talet tack vare Carrie i Sex and the City, som man allt som oftast kunde se med en cupcake i handen ifrån det trendiga New York-bakeriet Magnolia.

    När en väninna besökte NY förra året var en av huvudattraktionerna ett besök på Magnolia för att köpa och äta en cupcake. 
    Jag tycker det är helt otroligt att det finns ett såpass stort intresse för en bakvara, att den får 25-åriga shoppaholics att lämna Marc Jakobs-butiken för att gå och äta en avancerad muffin.


    Cupcakes har blivit en hel industri. Allt fler butiker säljer tillbehör som cupcake-stativ, formar i olika färger och mönster, dekorationsblommor, strössel, ätbart glitter och färgpasta. Allt för att du skall kunna dekorera din cupcake precis som du själv önskar.

    I Stockholm kan beställa cupcakes online och få det levererat hem till dig, där kan du även skicka Cupcake-o-gram! Tycker att det är en söt idé och kanske inte lika uttjatat som blommor, jag vet att jag hade blivit glad i alla fall.

    Att cupcakes är populärt kan vi nog alla hålla med om. Att det är väldigt gott kan i alla fall jag skriva under på. Möjligheterna är oändliga och om du inte gillar bakvaror kan du köpa några cupcakesmycken istället eller en av de många andra cupcakeprodukterna som finns att köpa online.

    Om du söker på Cupcake (handmade) på Etsy får du upp 59 259 resultat. Bara att njuta.







    27.02.11

    I 2009 dök Emma upp i mitt huvud och bosatte sig där. Envis som hon var, vägrade hon låta mig tänka på något annat tills jag satte mig ner och porträtterade henne. Sad Em var född. 

    Jag svor dyrt och heligt att jag skulle teckna och skriva på min serie flera gånger i veckan och det fungerade bra...i ungefär två veckor.

    Nu gör jag det igen. Nu skall jag lova. Lova att teckna mer och lova att komma på fler idéer. Serien ovan är helt purfärsk och inspirerad av skolböcker och måste-läsning.

    Fler Sam Em-serier hittar du under tagen/etiketten Sam Em. Klicka Klicka.

    Thinking Exploring

    När jag har min tänkarhatt på vill jag inte bli störd, gå din väg, titta bort, du kan inte bli hörd. Jag trivs i min bubbla låt mig vara ifred. Prata in efter pipet, lämna besked.


    26 februari 2011

    Writing - No.2


    Det är flera saker som påverkar din kreativitet. Allt ifrån hur bra du har sovit till vilken typ av kläder du har på dig. Olika  inslag i din miljö påverkar din kreativitet och ditt sätt att tänka.
    En av sak som påverkar oss människor väldigt starkt är musik.

    Det är bevisat att musik stimulerar hjärnan och olika sorters musik kan göra oss stressade, glada, ledsna eller...mer kreativa.

    På Spotify hittade jag ett album som efter lite efterforskning visade sig vara rekommenderat av livs-coachen och författaren Brian Tracy.
    Genom att lyssna på albumet flertalet gånger skall din kreativitet väckas och kunna utnyttjas till max.

    No.2 

    Lyssna på Enhancing Creativity - Steven Halpern nästa gång du skriver.
    Klicka här för listan på Spotify.


    Se fler skrivtips under tagen writing.

    25 februari 2011

    ,

    Perfect girls, Starving daughters


    Aldrig har idealet varit mer olikt än verkligheten. Vi lever i en tid där varje generation blir fetare och fetare. Samtidigt är idealet att vara syltunn, gärna med pojkkropp och utan rumpa, fast stora bröst går bra.
    Du skall inte bara vara smal, du skall vara duktig på allt, superkvinna, perfekt.

    Risken/chansen för att någon skall klara det, i verkligheten, är mindre än minimal. Det hindrar ändå inte tjejer ifrån att försöka. Större delen av världen svälter men här i västvärlden gör folk det av fri vilja.

    Jag har precis läst boken "Perfect Girls, Starving Daughters - The Frightening New Normalcy of Hating Your Body".
    Jag mår dåligt. I intervjuer med olika unga tjejer får man reda på att de är perfektionister och stolta över det. De hinner med 100 saker per dag och har ett stort påkletat leende mens dom gör det (och faller i bitar på insidan). Författaren C.E. Martin pratar om de olika föräldrar-rollerna och hur de påverkar oss och vår uppväxt.

    Att vara sund, att må bra, att vara nöjd är ute. Att vara perfekt är inne.
    Läs boken!

    Galileo



    Vacker, stämningsfull, underbar.

    Saltimbanco


    Har provat att leka lite med mina nya promarkers och jag kan säga att det är väldigt mycket svårare än vad det ser ut.

    Framför allt har jag upptäckt att jag behövde bra mycket fler färger än det jag köpte först. Jag hade läst att man bara kunde måla lager på lager och visst det går till en viss grad, men tillslut klarade inte pappret mer och kinderna och läpparna som jag försökte få mörkare blev alldeles gryniga.

    Bilden är inspierad av en cirque du soleil show jag och sambon var på för några år sedan som heter Saltimbanco. Något av det mest fantastiska jag varit på.

    24 februari 2011

    ,

    World Championship

    En av de snö och isskulpturer som pryder Karl Johan under skid-VM.

    Hellner vinner spurten och trots att jag befinner mig i Oslo/Norge där Skid-VM utspelar sig är vi verken uppe i Holmenkollen eller har på den norska tv-kanalen NRK.


    Min norska sambo motiverade valet av SVT med "Vet du vad som är bättre än att se Norge vinna över Sverige? Att se Norge vinna över Sverige på svensk tv."
    Ha! Säger jag bara, det blev ord han fick äta upp. Hellner tar och krossar Northug, norrmanen som även norrmän älskar att hata.

    SVT gottar sig. "...och efter nyheterna skall vi se hur det såg ut när Hellner slog Northug på den norska grannkanalen."

    Jaha, så vi svenskar är tydligen likadana.

    AB

    Afraid of Heights


    Jag tror att man håller tillbaka sig själv från att göra saker som man verkligen vill. Vi låter vår rädsla styra våra beslut.

    Ofta när vi pratar om rädsla så låter det väldigt orationellt. Tex. Jag är rädd för höjder. Jag är inte rädd för att vara högt upp, jag är rädd för att trilla ner eller störta ifrån en hög höjd. Så egentligen skulle man kunna säga att jag är rädd för att dö eller skada mig (vilket låter mycket mer normalt).

    Jag är också rädd för nålar. Här däremot så tycker jag att folk som inte är rädda för nålar är galna och förmodligen saknar överlevnadsinstinkt. Någon vill sticka ett långt vasst metalföremål in i din kropp och du tycker att det är okej? Hade du levt på stenåldern hade du varit död.

    Oavsett om våra rädslor är rationella, skyddande eller står i vägen för oss så är vi alla rädda ibland. Jag har en sådan otrolig lust att flyga luftballong någon gång när det är varmt och fint ute, frågan är, skall jag låta min höjdskräck styra mitt liv eller kommer jag få uppleva en ballongfärd?

    Har du något som du hade velat göra men är för rädd för att prova?

    Writing - No.1


    Jag älskar att skriva och jag vet att jag inte är ensam där ute men ibland så är det svårt att komma igång. Om man skall sitta hemma och vänta på inspirationen skall slå till så får man nog vänta länge, därför har jag bestämt mig för att lägga ut små skrivövningar/skrivtips lite då och då.

    Jag tänkte försöka klara 99 stycken (tänk vilken samling det kommer att bli), och idag börjar vi med den första. För att hitta alla skrivtipsen kommer man kunna trycka på writing i tag-clouden i spalten till vänster.


    No.1

    Sätt en timer på 5 min. På ett papper skriver du orden;
    "När väckarklockan ringde i morse..."

    Starta timern och bara skriv utan att stoppa för att kolla efter stavfel eller läsa. Skriv gärna med en bläckpenna så att du inte kan sudda ut någonting. Det gör inget om det inte är så väldigt läsbart. När timern piper avslutar du meningen du håller på med.

    Det här kallas för automatskrivning och är ett väldigt bra sätt att få bort spärrar i huvudet.
    När du har gjort det en gång, be någon börja en ny mening för dig, men den här gången sätter du timern på 20 min och så gör samma sak.

    23 februari 2011

    Try Something New

    Idag skall jag prova något nytt. Att måla med promarkers. En del säger ju att man skall prova något nytt varje dag men man kanske skall sattsa på "så ofta som möjligt" istället.

    Jag har varit nere i stan och köpt promarkers, papper och två extra blyertspennor. Jag blir så inspirerad när jag är inne på olika bloggar och ser folk som målar med promarkers. Nu sitter jag och ser på instruktionsvideor på youtube för att lära mig mer.

    En blogg som jag följer är Bokkei, kolla in hennes blogg för att se vad man kan göra med tusch om man är duktig.

    , , ,

    Wonderland

    Jag, liksom många andra världen över, slutar aldrig att förundras och fascineras över Alice i underlandet och Alice i spegellandet.
    Lewis Carrolls böcker om Alice får nya dimensioner när man läser den igen som vuxen. Man förstår ordlekarna och syftningarna Alice gör på ett annat sätt än när man var barn. 

    Om du ännu inte har läst böckerna ligger de ute på nätet i din helhet, klicka här för att läsa. Annars kan man ladda hem dom gratis som ljudbok till sin ipod då texträttigheterna har släppts fria och det gör att det vimlar av gratisversioner. 

    I Disneyfilmen som heter Alice in Wonderland blandas de två böckerna till en enda film så det är inget man kan förlita sig på. Något som gör böckerna så fantastiska är de spännande karaktärerna, trots det lyckas Disney i sitt senaste försök massakrera Alice totalt. Tim Burtons version är visserligen väldigt vacker att se på men jag tycker manuset var otroligt dåligt och slutet var så pinsamt att jag ville resa mig och gå ut ifrån biosalongen.

    I vilket fall som helst. Min förkärlek för Alice-berättelserna var det som gjorde att min blogg fick sitt tema och jag kommer säkert att skriva mer om det någon annan gång. Under bilden kan du läsa första delen av det första kapitlet av Alice in Wonderland, och klicka här för att ladda hem hela berättelsen med bilder och allt!

    Original illustration av John Tenniel.

    Chapter one - Down the Rabbit hole

    Alice was beginning to get very tired of sitting by her sister on the bank, and of having nothing to do: once or twice she had peeped into the book her sister was reading, but it had no pictures or conversations in it, `and what is the use of a book,' thought Alice `without pictures or conversation?'

    So she was considering in her own mind (as well as she could, for the hot day made her feel very sleepy and stupid), whether the pleasure of making a daisy-chain would be worth the trouble of getting up and picking the daisies, when suddenly a White Rabbit with pink eyes ran close by her.

    There was nothing so VERY remarkable in that; nor did Alice think it so VERY much out of the way to hear the Rabbit say to itself, `Oh dear! Oh dear! I shall be late!' (when she thought it over afterwards, it occurred to her that she ought to have wondered at this, but at the time it all seemed quite natural); but when the Rabbit actually TOOK A WATCH OUT OF ITS WAISTCOAT- POCKET, and looked at it, and then hurried on, Alice started to her feet, for it flashed across her mind that she had never before seen a rabbit with either a waistcoat-pocket, or a watch to take out of it, and burning with curiosity, she ran across the field after it, and fortunately was just in time to see it pop down a large rabbit-hole under the hedge.

    In another moment down went Alice after it, never once considering how in the world she was to get out again.

    The rabbit-hole went straight on like a tunnel for some way, and then dipped suddenly down, so suddenly that Alice had not a moment to think about stopping herself before she found herself falling down a very deep well.

    Either the well was very deep, or she fell very slowly, for she had plenty of time as she went down to look about her and to wonder what was going to happen next. First, she tried to look down and make out what she was coming to, but it was too dark to see anything; then she looked at the sides of the well, and noticed that they were filled with cupboards and book-shelves; here and there she saw maps and pictures hung upon pegs. She took down a jar from one of the shelves as she passed; it was labelled `ORANGE MARMALADE', but to her great disappointment it was empty: she did not like to drop the jar for fear of killing somebody, so managed to put it into one of the cupboards as she fell past it.

    `Well!' thought Alice to herself, `after such a fall as this, I shall think nothing of tumbling down stairs! How brave they'll all think me at home! Why, I wouldn't say anything about it, even if I fell off the top of the house!' (Which was very likely true.)

    Down, down, down. Would the fall NEVER come to an end! `I wonder how many miles I've fallen by this time?' she said aloud. `I must be getting somewhere near the centre of the earth. Let me see: that would be four thousand miles down, I think--' (for, you see, Alice had learnt several things of this sort in her lessons in the schoolroom, and though this was not a VERY good opportunity for showing off her knowledge, as there was no one to listen to her, still it was good practice to say it over) `--yes, that's about the right distance--but then I wonder what Latitude or Longitude I've got to?' (Alice had no idea what Latitude was, or Longitude either, but thought they were nice grand words to say.)

    Presently she began again. `I wonder if I shall fall right THROUGH the earth! How funny it'll seem to come out among the people that walk with their heads downward! The Antipathies, I think--' (she was rather glad there WAS no one listening, this time, as it didn't sound at all the right word) `--but I shall have to ask them what the name of the country is, you know. Please, Ma'am, is this New Zealand or Australia?' (and she tried to curtsey as she spoke--fancy CURTSEYING as you're falling through the air! Do you think you could manage it?) `And what an ignorant little girl she'll think me for asking! No, it'll never do to ask: perhaps I shall see it written up somewhere.'

    Down, down, down. There was nothing else to do, so Alice soon began talking again. `Dinah'll miss me very much to-night, I should think!' (Dinah was the cat.) `I hope they'll remember her saucer of milk at tea-time. Dinah my dear! I wish you were down here with me! There are no mice in the air, I'm afraid, but you might catch a bat, and that's very like a mouse, you know. But do cats eat bats, I wonder?' And here Alice began to get rather sleepy, and went on saying to herself, in a dreamy sort of way, `Do cats eat bats? Do cats eat bats?' and sometimes, `Do bats eat cats?' for, you see, as she couldn't answer either question, it didn't much matter which way she put it. She felt that she was dozing off, and had just begun to dream that she was walking hand in hand with Dinah, and saying to her very earnestly, `Now, Dinah, tell me the truth: did you ever eat a bat?' when suddenly, thump! thump! down she came upon a heap of sticks and dry leaves, and the fall was over.

    22 februari 2011

    ,

    Soul & Tears


    The Sould Would have no Rainbow if the eyes had no Tears. - Laurel Burch.
    Denna underbara anteckningsbok kommer ifrån paperblanks och ingår i serien "Spirit of Womankind". Den har bokmärke och sidor med tunna ljusgrå linjer. Vacker rätt igenom helt enkelt. Till och med insidan är dekorerad med originalbilden, vilket är ett självporträtt av konstnären.


    Boken använder jag till dikter och drömmar. Det kanske låter lite corny, men jag kan tala om att man drömmer ganska mycket intressant.
    Och vad vore jag för en aspirerande författare om jag inte tog vara på alla mina idéer? Både de medvetna och de undermedvetna.

    Skriver du, eller vill du skriva drömdagbok?

    ERA

    Kapitulera, preparera, filosofera, orera, maltraktera, insistera, laxera, destillera, penetrera, filtrera, kalibrera, forcera, servera, briljera, onanera, haverera, kastrera, programmera, verifiera, konsultera, epilera, kopulera, kannelera, turnera, leverera, fixera, servera, insistera.

    ,

    Dog or Cat Person?


    Du har säkert hört folk säga att "jag är en hundmänniska" eller "jag föredrar katter". Själv tycker jag inte att kattmänniskor är riktigt kloka i huvudet. Vem skulle frivilligt välja en tjurig katt framför en svansviftande ovillkorligt älskande hund?

    Kattmänniskor å andra sidan tycker att hundar fäller, luktar och är jobbiga att ta hand om. De kan inte tänka sig att gå ut i alla väder flera gånger om dagen och plocka upp bajs efter sin fyrbenta vän med en lite plastpåse. 

    Jag som då är en hundmänniska skulle säga att man kan borsta hunden, gå promenad i skogen och att det är bra att röra på sig. Katter däremot är lömska, rivs, bits, de är lata och själviska.
    En kattmänniska förklarar det med att katten är självständig, precis som sin ägare, och sträcker stolt på sig.

    En undersökning i USA gjordes förra året på 4500 människor som ägde hund respektive katt. De fick fylla ut ett formulär och ranka sina sociala egenskaper. De som ansåg sig själva vara hundmänniskor var mera sociala och utåtriktade. Kattmänniskorna tenderade att vara mer filosofiska och kreativa.

    Om nu detta är sant eller inte och om det överhuvud taget är någon skillnad kan nog ingen svara säkert på, men om du frågar folk så brukar de veta vad de själva är.

    Vad är du? Är du en hund eller kattmänniska?

    21 februari 2011

    , ,

    Bloglovin Icon

    Idag har jag gjort min egen blogloving icon. Om du vill ändra din bloglovin-ikon till något personligt behöver du först göra en egen bild. Ta sen och ändra storleken till bredd 160 (standard för stora bloglovin ikoner), kom ihåg att du måste skala fotot när du gör det så att det behåller samma propotioner.
    Det finns många sätt att göra det här på, jag använder mig av picnik.com när jag redigerar mina foton, det är väldigt enkelt och du kan spara dina bilder i massor av olika format.

    Ladda sen upp bilden där du kan få en url och kopiera url:en. Gå in i http-inställningarna till din bloglovin-ikon och byt ut den nedersta http-länken till din nya bild och ta-da!

    Gillade du min är det bara att klicka på bilden och kopiera url:en. Glöm inte att länka tillbaka till min blogg bara.





    20 februari 2011

    Dolly Parton


    I look just like the girls next door... if you happen to live next door to an amusement park.

    , ,

    Personalize


    Jag är ett stort fan av anteckningsböcker. Hemma hos mig ligger det anteckningsböcker precis över allt. På soffkanten, matbordet, bokhyllan, i garderoben, på vinden, i handväskan, dataväskan och på skrivbordet.

    När jag ser en anteckningsbok jag gillar så måste jag bara ha den. Det är som ett beroende. Jag har särskilda anteckningsböcker för dikter, drömmar, recept, idéer, böcker, skolan, skisser, listor, hälsa, dagbok...
    Jag har en bok för allt helt enkelt.

    Oftast köper jag en anteckningsbok som är färdigdesignad men så fick jag fem blanka skissböcker av Honovi (det är sambon) och då var jag tvungen att dekorera den själv.

    Om du är student är det egentligen ett ganska bra ekonomiskt tips. Det finns många billiga anteckningsböcker som har en genomskinlig platssida som förstasidan och sen någon ful bild. Ryck bort bilden och dekorera nästa sida själv istället. Personligt och snyggt!

    19 februari 2011

    ,

    SAD EM



    I min serie Sad Em, följer du Emma. En tjej som inte riktigt är som alla andra men som många nog kan känna igen sig i, delvis i alla fall. 

    Skrivtips


    Det är många som drömmer om att skriva en bok och bli författare. Det kanske låter enkelt, att det bara skulle vara att sätta sig ner och skriva. Men om det hade varit så enkelt så hade alla varit författare.

    Att skriva är inte som man ser på tv. Det räcker inte att tända levande ljus och hälla upp ett gigantiskt glas rödvin. För hur gärna man än vill tro på myten om den klassiska författaren, som bara sätter sig ner och skriver och så blir det helt fantastiskt, så är det bara en myt.

    Att skriva kan vara som att pressa blod ur en sten. Det kan vara smärtsamt och jobbigt och desto mer du skriver desto mer växer självföraktet. Vem skulle vilja läsa det här egentligen? Vad är det jag håller på?
    Delete-knappen går varm och orden flimrar på skärmen framför dig.

    Men att skriva kan också vara fantastiskt roligt så förtrösta inte. Här kommer fem skrivtips till dig som gillar att/vill skriva;

    1. Skilj mellan skrivaren och redigeraren. Du måste gå in i olika roller och när du är i det första stadiet, skrivaren, måste du vara fullkomligt okritisk till det du skriver. Kanske låter enkelt men det är något av det svåraste som finns, att bara släppa taget och låta orden flöda. Write drunk and edit sober. 
    2. Hitta en bra miljö för ditt skrivande. Det kan vara ett kaffe eller i sängen. Byt plats ibland eller res dig upp och gör något annat. Skrivande är hårt arbete och det är därför viktigt med pauser.
     3. Skriv varje dag, eller så ofta som möjligt. Om du skall vänta till inspirationen kommer till dig varje gång så kommer du hinna dö innan boken blir färdig.
    4. Det är inte målet, det är resan. Glöm inte att du skriver för att du gillar att skriva. De allra flesta böcker blir inte färdigskrivna för att folk ger upp. De tänker bara på det färdiga resultatet och vet inte hur de skall komma dit. Se skrivandet som en resa och att alla stationer på resan är lika viktiga som slutmålet.
    5. Sitter du fast? Prova några skrivövningar. Gör en miljöbeskrivning eller skriv om ett foto i ett magasin. Be någon skriva början av en mening på ett papper. Sätt timern på 10 minuter och bara skriv så bläcket flödar utan att läsa vad du skrivit eller kolla felstavning. Att automatskriva kan ge oväntad inspiration.

    ,

    Identitet


    Vad gör jag här och vart skall jag nu? 


    Vad är poängen?


    Vi sover en tredjedel av våra liv.


    Kan man gömma sig för tiden?


    För att aldrig synas igen.


    Men varför det, vad bryr jag mig?


    I'm on the fucking top of the world!

    Rita Mae Brown

    A life of reaction is a life of slavery, intellectually and spiritually. One must fight for a life of action, not reaction.

    ,

    Vad visar pekaren


    Vad visar pekaren på och när skall den äntligen peka på vackert?
    Vintern har vara länge nu, var är växthuseffekten som vi har blivit lovade?
    Hur länge skall jag behöva ha på mig ullunderkläder för att klara av att gå till skolan? Bara lite till, sen kommer våren. Bara lite till.

    Leta i den här bloggen