Välkommen till Cocktailpartyt

30 september 2011

,

There's something going on

Klicka på bilden för full storlek!
Igår så gjorde jag den här bilden i Illustrator (jag gjorde en del själv och så laddade jag ner en gratis vector och lånade delar av den). Gissa vad jag skall ha den till?

29 september 2011

,

Research med pocket&comms

Klicka på bilden för större & mycket mer läsbar version. Obs! Det är på norska.
Den här veckan så fick vi i uppdrag att lära oss mer om research genom att intervjua någon inom tv/radio, reklam-byrå, pr-byrå eller liknande som jobbade med research till vardags. Vi ringde Anders Gottlieb-Nygaard på pocket&comms, som tog emot oss med öppna armar extremt tidigt på morgonen (klockan 08.00 alltså).

Efter ett trevligt samtal och några stulna facebook-foton senare satte jag ihop gruppens insamlade och bearbetade fakta i Illustrator (detta måste nämnas då jag blir extremt hög på mig själv varje gång jag gör något i Illustrator).

Så ifall du undrade så har du här "det viktigaste med research" enligt kommunikations-byrån (låt oss kalla dom det) pocket&comms.

28 september 2011

Skriv ner det!

Har du en vild idé? En helt orealistisk, onormal, vild idé? Skriv ner den. Du vet aldrig när kan få användning för fullkomligt knasiga, trassliga, sjuka idéer. 

27 september 2011

,

Assimilation


Assimilation, vilket spännande ord att lägga på tungan. Det betyder enligt ordboken att "göra lik" eller "likadan". Ur ett lingvistiskt perspektiv så menar man "förändring i språkljud" och det är också namnet på videon ovan.

25 september 2011

,

Unicef

Snart skall jag iväg på Unicef humorkväll. Där blir det först direktsänd tv-show och sen middag för publiken innan del två av sändningen fortsätter. Det är nu tredje året i rad som TVNorge anordnar humorkväll i samarbete med Unicef, för att försöka värva faddrar till organisationen.

Kampanjen heter "Send et Smil" alltså "Skicka ett leende" och är man Unicef-fadder som stöttar man inte ett utvalt barn utan barn i 150 länder.

24 september 2011

Retro Camera

Jag är alltid så avundsjuk på alla med iphone och alla deras appar men nu så har faktiskt det mesta också kommit på android (vilket är det jag har).

Så häromdagen laddade jag ner ett program som heter "Retro Camera". Den har bara en funktion och det är att ta ett foto, sen så får man gå i sitt album och se hur fotot blev. Det påminner mig om när jag var liten och hade en kamera där man var tvungen att framkalla sina foton. Fast detta går ju trots allt lite fortare.
Det blir i alla fall väldigt läckra foton tycker jag, om man jämför med vanliga mobilfoton.

23 september 2011

22 september 2011

,

Alfabet

Idag ville jag teckna något textigt så jag valde alfabet i variationer på ett av mina små A6-kort (som går rätt i A6-boken). Jag tyckte att det var ett väldigt passande ord, prova att skriva in det i google translate, då upptäcker du att alfabet heter nästan samma sak på de allra flesta språk där man använder det latinska alfabetet. 

21 september 2011

Follow This Blog

bloglovin
Har du lust att följa min blogg och mina havandes och görandes så tryck på ikonen ovan. Jag tycker alltid att de dagarna som man får nya prenumeranter på är extra trevliga! 
bloglovin
Jag är också alltid intresserad av nya bloggar att läsa så om du har en blogg själv som du tror att jag skulle gilla så tipsa gärna om det.

, ,

Just A Letter


Bokstäver, ni skänker kunskap och glädje. Bokstäver är vackra och bokstäver i bilder kan hjälpa till att förstärka det visuella intrycket. Jag valde att göra ett B såklart, B som i Bianca.
Miracles are a retelling in small letters of the very same story which is written across the whole world in letters too large for some of us to see - C.S. Lewis

, , ,

The Next Big Thing?

Eftersom det snart kommer vara mitt jobb att försöka att använda mig av trender så tänkte jag se om jag kunde pricka rätt på några kreativa trender som jag ser just nu och som jag tror kommer att hålla i sig och bli stora. 
Blogg CV - Fler och fler går högre utbildningar och hur skall vi då skilja oss från mängden? Jag spår att om några år som kommer de flesta som söker jobb, oavsett vad, länka med sin blogg eller hemsida.

Everyone's an artist - Fler och fler kommer att börja dekorera sina hem med egen konst. Moderna hemma printers, billiga konstnärsmaterial, steg-för-steg instruktioner på internet och en ut-daterad scrapbook-våg kan bara följas upp av en sak: Hemmakonst. Alla skall med?

Pinterest - Jag vet att detta är tredje inlägget på en vecka där jag nämner Pinterest.com men jag har en väldigt stark tro på att Pinterest kommer att slå stort.

Designer Food - Sushi och fyrkantiga meloner var bara början. Ätbar konst och konstigt ätbart. Det kommer bli mer och mer viktigt för folk hur maten ser ut, inte bara på restaurang utan förpackningar i affären osv.

Personalisation - Mer och mer kommer att kunna anpassas till din personliga smak. Nike är som vanligt i front för utveckling. Jag tror att många fler företag inom kort kommer att haka på trenden.




Vilka trender kommer att bli stora och vilka faller igenom?

20 september 2011

,

Your taste is still killer


Vem älskar inte bokstäver? Många kanske, vad vet jag? Men skit i dom, jag älskar bokstäver, jag älskar fonter och jag älskar typografi. Typografi är enkelt förklarat konsten att arrangera bokstäver och i denna digitala tid så är möjligheterna oändliga.

När jag inte har något att göra så brukar jag sitta och leta typografi-vidos och plakat och hemma så har jag "världens största 3D-typgrafi bok".

Den här videon använder sig inte bara av "konsten att arrangera bokstäver" utan pratar också om något som jag tror att många inom kreativa fält känner igen sig i.

Det han pratar om är också något som jag tänkt mycket på på senaste. Jag vill börja bygga en portfolio men först så måste jag ha något att fylla den med. Tipset att sätta upp deadlines för sig själv och bara göra en massa jobb är något jag absolut kommer att följa.

Var tycker du om det som sägs i videon, har han rätt?

19 september 2011

, ,

I'm Pinning

Nu har jag kommit igång med att "pinna" och jag älskar det. Du bara måste bli medlem av pinterest.com om du har något som helst intresse av det visuella och inspirerande bilder, illustrationer m.m.
Jag har börjat pinna mina bilder på bloggen och samlar dom i en och samma mapp. Blir så otroligt glad av att se mina foton och mina små konstverk samlade tillsammans.
Du kan göra massavis med "boards" där du samlar på bilder beroende på intresse. Till exempel "art", "ideas", "wedding", "posters", "just love it", "my home" eller vad man nu kan tänka sig att samla på för bilder.

Du kan följa mig på Pinterest genom att klicka på ikonen i det vänstra sidofältet.

18 september 2011

, ,

Two Little Birds - Color

Nu har jag färglagt fåglarna, åter igen med vattenfärger och vitt akryl-bläck. Valde härliga mustiga höstfärger som passar med årstiden.
Klicka här för att se fler fåglar som jag har gjort (och lite annat). 

,

Pinterest.com

Jag vill få en inbjudan till Pinterest.com! Jag tryckte på knappen "Request an Invite" och allt jag fick var en mail som sa att jag hamnade på någon sorts "waiting list", det suger.


Är det möjligtvis någon som har en inbjudan till mig så skicka gärna det på bianca.olsson@gmail.com, då skulle min dag vara gjord (och jag har ju faktiskt precis haft födelsedag och allting).


Uppdatering: Har fått en inbjudan.

17 september 2011

,

Two Little Birds

Idag har jag börjat på ytterligare två små fåglar till min A6-album. Det är otroligt roligt att måla fåglar men det är väldigt pilligt och tar längre tid än vad man skulle kunna tro.
Nu skall jag spendera min lördagskväll med att färglägga bilderna med vattenfärg och vit akryl-bläck. Håll utkik efter de färdiga resultaten.

,

Matstreif

En gång om året är det en sorts matfestival/bondemarknad i Oslo. Där kan du köpa lokal och ekologisk mat eller provsmaka olika specialiteter. Det hålls också tävlingar och föreläsningar. Se mer på hemsidan.
Sveler med rømme och körsbär & hallonsylt. På skylten står det upp står det: Ed egg fra hagehøns, and og gås. Ekte vanilje og økologisk rugmel og vetemel.  


16 september 2011

,

Real Men Give Flowers

Födelsedags-buketten som jag fick av mina fina sambo igår, gillade speciellt den lilla "etiketten" i metall som hängde på.

15 september 2011

,

25 Years

Nu börjar jag att bli gammal, eldgammal, eller 25 i alla fall. "Nu blir man bara äldre" sa jag häromdagen och då menade jag inte att jag hade någon sorts Benjamin Button-syndrom innan utan att nu är de stora åldrarna som har betydelse för ens liv över.

När du fyller 13 blir du tonåring, det året skall du börja högstadiet och livet är spännande. Vid 15 års ålder så får du moped och blir byxmyndig (vilket resulterar i pinsamma kondomer i födelsedagspresent). När du når 18 får du gå på krogen och rösta och du är myndig och alldeles vuxen. Vid 20 års ålder får du lov att gå på Systembolaget. När du fyller 21 så kan du åka och festa i USA och vid 23 så kommer du in på i princip vilket uteställe som helst. När du fyller 25 så har du träffat en sorts milsten i livet.

Jag känner mig inte 25 däremot, jag känner mig yngre och barnslig och mindre vuxen är när jag var 18, då var man ju så fruktansvärt mogen och visste allt. Men när man blir äldre och mognar så kommer man till insikten att så är ju inte fallet.

Trots allt så är det ju rätt trevligt att fylla år och jag borde definitivt vänta några år med att få åldersnoja.

14 september 2011

,

Picnik - Part 6

Många konstnärs-bloggar har ofta runda bilder i headern, i sidbaren eller i inläggen. Jag tycker att det kan vara otroligt snyggt men jag orkar inte öppna upp Illustrator eller Photoshop varje gång som jag skall cropa ett foto runt. På Picnik.com hittade jag en enklare lösning (som ni kanske har förstått vid det här laget så är jag väldigt förtjust i Picnik). 

Börja med att redigera fotot efter önskemål, det finns massvis med effekter och möjligheter.
Gå sedan till "Basic Edits" längst till vänster i menyn. Välj "Crop" och "Square" i drop-menyn. Markera den delen av fotot som du vill göra runt och klipp till!

Välj sedan "Frames" och "Rounded Edges". Ta tag i "corner radius"-skalan och dra den så långt till höger som du kan.


Om du vill att ditt runda foto skall stå ut lite ur bilden så använd dig av "Drop Shadow".


Före och efter.




För fler Picnik-tutorials kolla in min kategori PICNIK.

13 september 2011

Autumn Fall

Nu är det höst. Titta ut genom fönstret. Här blåser och regnar det, på en del av träden så har löven börjat ändra färg. Hösten är på många sätt den bästa och den värsta årstiden som finns. 

Det är den bästa för att det är kallt men inte "för kallt", du kan ha mysiga stickade tröjor och dricka litervis med te och så länge du är inne så är ju regnet riktigt hemtrevligt. På hösten fyller jag år och löven på träden ändrar färg och naturen blir bara alldeles magisk och vacker. Hösten kommer med kantareller, vilt och fylliga soppor. 

Det värsta med hösten måste ändå vara att sommaren precis tagit slut och att mörkret lägger sig över landet. För varje dag som går så blir det mörkare och kallare. Vinden och regnet får dina läppar att spricka upp, folk blir sjuka och smittar varandra. Ibland kan du vara förkyld i en månad utan att bli riktigt sjuk och går istället bara runt på jobbet/skolan och hostar och snorar.

Hösten kommer verken det man vill det eller inte. Kylan och mörkret sluter sig runt oss och istället för att gråta över mörkret så tycker jag att man skall tända ett doftljus. 

12 september 2011

, ,

Beet Cake



Är det bara jag som tycker att den här videon är alldeles underbar? Vem hade trott att bakning hade kunnat vara så vackert?

Jag blir så imponerad över människor och hur de tänker, bara det att komma på att man skall göra en video om hur olika ingredienser ser ut för att sedan sätta ihop det till något estetiskt tilltalande. Allting fungerar ihop, skapar en harmoni och ett fantastiskt helhetsintryck. Bara färgerna som används under redigeringen som gör allting så härligt romantiskt, eller den snirkliga vita texten. 

De vackra faten och skedarna som ingredienserna uppbevaras i skvallrar om ett liv vi önskar att vi själva hade. Ett liv där skönhet, harmoni och tid finns närvarande, ett vackert liv.

Jag blir imponerad över mängden med detaljer som någon här har tänkt på och jag är nog inte den enda, för 280 000 har sett videon på vimeo.  
Tycker du om videon och i så fall vad är det som gör att du gillar den (eller inte tycker att den är något särskilt)?

11 september 2011

Designer Products

Jag är som känt en "sucker for design". Igår var det dags att köpa nya hudprodukter för precis allt som jag hade hemma var slut. Jag hade kunnat fråga damen i kassan om hjälp, jämfört priser eller läst på innehållsförteckningen, men gjorde jag det? Nejdå. Jag tog den förpackningen som tilltalade mig mest estetiskt. Det återstår att se om hudprodukterna fungerar men visst var förpackningen läcker?

, ,

Colors make the Bird

Till den här fågeln så använde jag mig både av mina akvareller och mina fina färgpennor.
När jag målar med vattenfärg så har jag ofta ett ark bredvid som jag testar färgerna på som jag blandar till. Under så målade jag den här gången också upp små fyrkanter med mina färgpennor för att se vilka färger som matchade bäst.
Tyvärr så kommer inte denna lilla pippin att passa in i mitt A6-album då jag råkade klippa till den utan att tänka först.

Drop Dead Gorgeous

Långa regniga söndagar kan bli ganska tråkiga, då kan kan det vara mysigt att göra en kopp te och sätta på en film. En svart komedi som jag har älskat sedan den kom ut (1999) är Drop Dead Gorgous.

Filmen utspelar sig i en litet sydstatsstad Mount Rose och vi följer Amber (som bor i en husvagn) tävla mot dottern till stadens rikaste familj "The Leemans" i en skönhetstävling. Ett kamerateam följer de olika deltagarna, domarna och folken runt omkring.
Men vägen till drottningtiteln är lång och avundsjuka och mystiska olyckor kantar tävlingen, vem står bakom de plötsliga dödsfallen och vem kommer att nå toppen?

Skådespelare: Kirsten Dunst, Denise Richards, Brittany Murphy, Kirstie Alley, Amy Adams, Ellen Barkin, Allison Janney m.fl.

10 september 2011

,

Typophile


Handgjort med kärlek av BYU Design studenter och lärare till den 5:e Typophile Film Festival. En visuell Typografisk fest om de fem sinnena och hur de bidrar till att öka vår kreativitet. Allting i filmen är äkta.

09 september 2011

Portfolio - Help!

Nu har jag köpt mig en till .se-sida, inte för att jag skall byta blogg men jag vill ha en egen sida där jag kan börja bygga en portfolio med texter, målningar, illustrationer, artiklar, foton och skolprojekt. Den sidan kommer först och främst att vara till för framtida arbetsgivare och den kommer inte att uppdateras så ofta.

Grejen är att jag aldrig har byggt en portfolio innan, jag är ju fortfarande student, så jag skulle behöva lite hjälp. Jag önskar mig först och främst tips på webadresser till andras (eller din) portfolio för att se hur den är uppbyggd och få inspiration till mig egen design.

Om någon har tips på vad man skall tänka på eller liknande så är det bara att dela med sig av sin kunskap.

08 september 2011

,

The Wonderful Blue

Vad är konst? Är allt med uppsåt att vara konst verkligen konst? Jag skulle vilja påstå JA. Sen vilken konst som är bra eller dålig är en annan sak och vem som nu bestämmer det är ju lite olika. Därför tycker jag helt enkelt att man bara skall skapa det man känner för och strunta i om det blir "bra" eller inte. En del saker som jag personligen är jättenöjd med kanske andra tycker ät fullkomligt blasé. 

Som idag så hade jag bara en väldans lust att arbeta med färger och jag kände mig blå. Jag tog fram en bred pensel och mina vattenfärger och fick blandat ihop den mest fantastiska turkosa färgen. Jag täckte hela A4-pappret med bara färg och så en gång till så hela pappret blev mättat med vattenfärg.

Färgen förde genast mina tankar till vatten och områden runt Medelhavet och därför fick den kritvita acryl ink färgen bli böljande oidentifierbara figurer över hela pappret. 

Är det konst? Jag vet inte, men det att skapa konst var i alla fall mitt uppsåt. 

,

49 Sidor

Jag har 49 sidor kvar i mitt A6-album. Det är tur att det är en spiralpärm för den börjar redan att bukta ut efter bara 11 små målningar. Jag undrar hur den kommer se ut när den är full och innehåller 60 stycken!

Om jag tecknar några timmar varje dag så som jag gör nu kommer det att ta lite mindre än en månad att fylla albumet. Men nu råkar det ju vara så att jag har varit sjuk och haft alldeles för mycket fritid fram tills i måndags. 
Så med största sannolikhet så kommer jag inte ha lika mycket tid längre då jag har skolgång och ett liv. Men jag skall i alla fall försöka att ta mig tid till att göra en varje dag, men det kan bli tufft.

07 september 2011

, ,

Bluebird

Klicka på bilden för full storlek.
Såg att jag hade filmat ytterligare en fågel i min A6-bok som jag inte hade visat innan så här kommer den. Jag började med att skissa upp en fågel med blyerts och målade sedan över det hela med vattenfärg. Sen använde jag mig av en spetsig pensel, stlk 1, för att måla i linjerna med Daler Rowney - Acrylic artists Ink.
Älskar resultatet för det blir så enkelt men ändå vackert. Skall definitivt göra fler motiv på det här sättet. 

, , , ,

A Sex (A6) Album

Det här är vad jag använde teckningsblocket och de genomskinliga hörnen till. En sorts "foto"-album för alla mina små A6-teckningar. Dom är så små, så om jag inte började att samla dom så hade teckningarna/målningarna med all säkerhet förstörts eller försvunnit.



Så varför använda genomskinliga foto-hörn? Har du någonsin försökt limma in något i en scrapbook eller fotoalbum. Det ser bra ut först, rent och fint. Sen torkar limmet in och du får märken på motivet. Ibland blir det stora inåtbuktningar, ibland missformas pappret, oavsett, det blir aldrig helt bra. Med hörnen så slipper du sätta fast bilderna permanent + att du får ett mycket bättre resultat rent visuellt.

06 september 2011

,

Torso

Idag har jag varit på Torso och handlat, det är en konstnärsbutik som ligger precis bredvid det nya skolbygget. Dessutom har dom studentrabatt vilket passar mig alldeles utmärkt. Om inte det vore nog så hade de även "skolstarts-rea" på flera produkter så jag kom väldigt billigt undan.
Den här superfina papperspåsen la dom penslarna jag köpte i.
Jag fick direkt mersmak för att komma tillbaka. Personalen var supertrevlig och hjälpsam, dessutom så fick jag en "skulderväska" i tyg istället för en påse när du handlade vilket var toppen då jag redan hade datorväskan och handväskan att släpa på.
Jag köpte bland annat den här skissboken och genomskinliga hörn, är det någon som kan gissa vad jag skall göra?

05 september 2011

Polaroid Makeover

Visste du att det finns ett program som gör om dina foton till polaroidfoton? Det är gratis och du kan se fotona genom "framkallningsprocessen". Jag älskar polaroidfoton men har inte råd att skaffa mig kamera och film som student så det här är ett bra budgetalternativ för mig. Om man vill så kan man ladda upp fotona på t.ex. picnik.com och lägga till text. Det finns också en särskild grupp på flickr som man kan gå med i och dela sina polaroidfoton.
Allt du behöver göra är att ladda hem en application  på Poladroid.net. Välj download och sen Mac eller PC. Väl installerat så är det ett enkelt drag-n-drop system. Bara skaka på fotot om du tycker att framkallningen går för långsamt ;)

, , ,

Ice Cream Teapots

Strange how a teapot can represent, at the same time, the comforts of solitude and the pleasures of company. - Zen Haiku


Glassfärgade, prickiga & randiga tekannor. Inspirerade av Cirkus, Liseberg och Alice i underlandet. Gissa vilken tekanna som fick inspiration ifrån vad!

Leta i den här bloggen

Arkiv