Välkommen till Cocktailpartyt

02 oktober 2013

, ,

Love your old Phone

Så medan världen snurrar omkring dig och alla dina vänner har en ny iPhone eller Samsung Galaxy så sitter du med en gammal mobil i ett hörn och känner dig smått deprimerad. Idag så kan jag tala om för dig att du inte alls behöver vara deppig och dessutom ge dig 5 goda grunder till att det är SÅ mycket bättre att ha en gammal mobiltelefon. Vi börjar med nummer 5 så att den blir en sådan där härlig count down.


5. Det finns mer än 1 funktionell ringsignal. Inte för att nämna något märke, men, hallå iPhone. Det finns 1 duglig ringsignal och den använder såklart 99% av alla iPhone-ägare. Är det din telefon? Nej min? Jag skall bara kolla väskan. Men herregud det är ju du. Tyst, filmen har börjat. Du slipper att din telefon ringer pinsamt i all oändlighet för att du tror att det är någon annans. Och du kan med enkelhet använda en låt som du har lagt in på telefonen, för den där personliga touchen!

4. Lättare att få nya vänner på fest. För det första så kommer inte du att sitta med Twitter, Facebook eller Instagram (för det fungerar inte på din telefon), och du har därför en ypperlig möjlighet att prata med andra människor. Men det är också en perfekt ice breaker. Du får ett sms, en pipsignal ifrån forna tider ljuder genom köket medan du plockar en öl ur kylskåpet, folk vänder sig om. Du drar upp din gamla goding ur fickan och folk flockas omkring dig för att ta på telefonen och berätta om när dem hade en likadan. Du blev precis populärast på festen!  

3. Ökad säkerhet. Att ha en ny telefon innebär ofta många avundsjuka blickar ifrån folk som inte har råd att lägga en månads hyra på en ny telefon. Ficktjuvar svärmar omkring dig som flugor kring bajs och när du gått av bussen och du hör fotstegen bakom dig är du en bra bit på väg att bli rånad. En gammal telefon som knappt går att ge bort på blocket utgör däremot ingen rånrisk. Om någon mot all förmodan ändå skulle hota din personliga säkerhet så kan du använda din tunga klump till mobil som ett vapen, den tål det! 

2. Du har mer tid. Fråga dina vänner, dem där med nya blänkande telefoner utan skador på skärmen. Fråga dem hur mycket tid dem lägger varje vecka på sina appar. Du skall skatta dig glad att appar inte fungerar på din telefon (appar kräver ju någon sorts ordentlig programvara.) Nu har du tid att göra något vettigt med ditt liv. Fånga dagen och lev ditt liv som att sista dagen var igår! 

1. Du räddar världen. Att ständigt byta mobiltelefon bidrar till ett enormt berg av växande elektroniskt avfall. Nya teknik innehåller ofta ovanliga metaller som inskaffas genom gruvbrytning som i sin tur också påverkar miljön. Men du byter inte telefon, du håller fast vid din gamla. Du kan sitta högt på din häst eller ställa dig på en såpbox i parken och predika om överkonsumtionens onda krafter. Håll din gamla mobil högt, du är en hjälte! 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen