Välkommen till Cocktailpartyt

04 oktober 2013

,

Hipster Evolution 2014


Hipsters. Män och kvinnor i 20 och 30-års åldern som sitter i hörnen på urbana kaféer med ekologisk banankaka och spelar brädspel. Folk som har svarta fyrkantiga glasögon, skägg och/eller mustasch och rutig skjorta. Vuxna kvinnor med blått och rosa hår och söta blommiga klänningar. T-shirt med udda tryck, konstiga tryck, ironiska tryck och ryggsäckar. Vinylspelare, spegelreflexkamera och utländsk öl.  En egen sorts kultur, en egen stil.

Jag säger inte att det är något fel med att se ut som/vara/vilja vara/leva som en hipster, men det har börjat bli lite mainstream (och poängen är ju ofta att vara först eller först för andra gången/återuppliva en trend). Vilket får mig att tro att hipster-evolutionen kommer att ta ett hopp vidare under 2014. Jag spår några av de nya hipster-trenderna som vi kanske kommer att se i framtiden! Kanske. Sort of. Möjligens...

1. Puttekulan kommer tillbaka.

Du kan göra det ute på gatorna och i parker. Man kan samla på dem och ha dem i fräcka glasburkar som fyndats på loppis. Det fungerar också utmärkt som dryckeslek där den som missar målen förlorar sin kula men å andra sidan får en shot.

2. Män börjar gå i högklackat. 

Feministvågen har liksom dött ut lite på sistone. Att visa att man är en framåttänkare när det kommer till jämställdhet blir svårare och svårare. Högklackat blir den enkla och självklara lösningen.

3. Campa som om du vore 7 år igen, fast vuxen.

Hela världen är upptäckt och ingenting är nytt och spännande. Sommaren 2014 är semesterdestination nummer 1 - camping i egen trädgård. Det var populärt när man var liten och nu kommer det tillbaka igen.

4. Alla älskar sniglar.  


Ugglor och katter har ju varit populärt ett tag och det kommer hålla i sig. Men ett nytt inne-djur som kommer att pinnas, tryckas, bäras och älskas av hipsters under 2014 är snigeln. Olika färger på skalen och kropparna, här kan man verkligen uttrycka sin identitet.

5. Organiskt transportmedel. 


Glöm Retro-Vespan, cykeln med blommig korg, din segway och sparkcyklar för vuxna. Nästa år är det naturlig transport som gäller. Det handlar om att gå tillbaka till sina rötter och bli ett med naturen, kunna ta med sig så mycket packning man vill och aldrig betala för en p-plats. Har du beställt din packåsna än?

6. Slowspresso. 

Personalen på dem mest trendiga kaféerna tar vara på sumpen från när dem gör espresso till vanligt folk. Fyller sumpen i ett filter och låter 96.7-gradigt vatten droppa långsamt genom filtret ner i en skålformad kopp. Till Slowspresso-latten används laktosfri standardmjölk.

7. Päls-krig. 


Äkta päls kommer tillbaka och det utbryter krig mellan trend-hipsters och vegan-hipsters. Dem som använder päls kommer att försvara sig med att det kommer från second hand och veganerna kommer att kasta ägg på pälsarna, för att efteråt må dåligt av att ha dödat baby-kycklingar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen