Välkommen till Cocktailpartyt

28 oktober 2013

NaNoWriMo 2013

NaNoWriMo eller National Novel Writing Month börjar på fredag. Det är en chans för den som bara längtar efter att skriva, att riktigt komma igång. Det är 30 dagar, 300 000 deltagare och utmaningen är att skriva 50 000 ord. Du registrerar dig på sidan och varje dag fyller du i hur mycket du har skrivit. Du kan lägga ut din text fortlöpande eller bara fylla ut antal ord. I Sverige finns det också nanowrimo-grupper som möts under oktober månad för att stötta och hjälpa en själv och andra att skriva.
50 000 words in a month. 1666 words every day. 
Själv har jag redan kommit igång att skriva under sensommaren och passerade under morgonen 30 000 ord. MEN, jag tänker ta nanowrimo-utmaningen på rak arm och skriva ytterligare 50 000 ord då 80 000 inte är så farligt långt för en novel. (Sen får man väll spendera november med att redigera texten.)
Jag har aldrig fullfört utmaningen själv, så det här blir spännande!
Du kan köpa olika merchandise på deras hemsida. Till exempel det här startkittet för att komma igång och skriva en roman. No Plot? No Problem!

Om du skall vara med och delta kan du väll lämna länk till dig blogg eller ditt nanowrimo-namn i kommentarsfältet, så kan jag följa med på din utveckling.

27 oktober 2013

26 oktober 2013

, , ,

Sweet Meow of Mine


Ibland så har man inte pengar till en Halloween-kostym, då är det fint att man kan göra sin egen. För kattöronen så tog jag utgångspunkt i den här tutorialen och för mitt smink så fick jag inspiration ifrån en blandning av foton jag hittade genom att helt enkelt söka på "cat makeup". 


24 oktober 2013

,

Instagram Doodles


Sen i sommras har jag börjat använda Instagram mer frekvent, tagit fina foton och varit nöjd med det. Men så igår började jag doodla mina bilder i Adobe Ideas (Vector drawing and illustration) innan jag publicerade. Tyckte att det blev hemskt kul, så jag har hittills gjort 2 bilder och en video. Jag kommer nog att fortsätta att ta en del vanliga bilder, men låta små doodle-teckningar dyka upp lite då och då. Så såhär ser det ut just nu på mitt Instagram-konto. 



Följ mig på Instagram vettja!

23 oktober 2013

21 oktober 2013

, ,

Hocus Pocus

Det är snart Halloween och för media betyder det en chans att använda orange och för TV betyder det en möjlighet att visa gamla filmer i repris på bästa sändningstid. För mig gör det ingenting. Jag ser fram emot att se Casper och Familjen Adams för sjuttioelfte gången. 
Men det finns en film som är bättre än alla andra, en film som jag fick min kära mor och far att hyra på VHS otaliga gånger, en film som definierar Halloween för mig, HOCUS POCUS

Året var 1993, Bette Midler var underbar och Sarah Jessica Parker hade ännu inte hunnit ha sex in the city. Året då Hocus Pocus kom in i våra liv och hjärtan. 20 år har gått sedan dess, vi (läs: 80-tallister) har blivit äldre, men filmen är fortfarande lika underbar. 

Här är 10 grunder till att Hocus Pocus förmodligen är den bästa Halloween-filmen som någonsin gjorts:

1. Bette Midler 

Munnen, tänderna, håret, naglar, kostymen. De psykotiska ögonen, det otäcka skrattet och önskan om att suga livet ur små barn. Vad är det att inte älska?

2. Sarah Jessica Parkers bästa roll någonsin


Aldrig har en biroll haft så många underbara repliker. Aldrig har Sarah Jessica Parker varit bättre.

3. Calling for Booooooooooooook




4. Max vs. Thackery Binx

För att om du var tjej så var du garanterat förälskad i antingen Max eller Thackery. 

5. This is Ice 


6. Billy Butcherson, Zombie

"Whatever". Hipster-Billy var levande död innan det blev populärt.

7. Sångerna vi fortfarande kan



8. Brutal häxbränning i skolan keramikugn

Lite överlagt mord i en Disney-film är ju alltid mysigt.

9. Mobbare blir upphängda i bur

Jag har hört rykten om att det egentligen är det här Jan Björklund har lust att göra med bråkmakare i skolan. 

10. Sa jag Bette Midler?



20 oktober 2013

17 oktober 2013

,

Färglagt i Photoshop

Så jag håller på att göra ett desktop wallpaper för novemver och ett central motiv är en teckning som jag jobbat på. Se skissen och den finelineade versionen här. Jag jobbar nästan aldrig i photoshop, men jag försöker lära mig så den här gången gav jag mig tusan på att det skulle gå. Detta blev det färdiga resultatet. 
Ett tips ifrån en nybörjare som mig är att när du tänker att du är färdig så testa om det finns något mer du kan göra. Bilden till vänster är den första versionen jag sparade. På bilden till höger har jag bytt ut de svarta linjerna till brunt och det svarta runt ögonen till mörkbrunt, vilket gjorde hela illustrationen mycket mjukare. Jag gav henne också en varmare hudton. Tillslut så använde jag en pensel för att göra skuggor vid hårfästet, under näsan, under hakan och håret som hänger ner.

16 oktober 2013

14 oktober 2013

,

Breaking Bad - Crafts


Den 29 september sändes den sista episoden av Breaking Bad och fans världen över sitter två veckor senare och undrar om det finns andra TV-serier (läs: ett liv värt att leva) efter Breaking Bad. Vem vet?
Jag snokade runt lite på internet och upptäckte att Breaking Bad-tittare inte bara är besatta, dem är duktiga på att färglägga också. Håll liv i din besatthet ett tag till genom att klippa ut några av dockorna eller färglägga ett par av dessa fina bilder nedan!

Klippdockorna är gjorda av Kyle Hilton. Skriv ut och klipp klipp klipp!
Coloring for Grown-ups hittar du dessa trevliga bilder att färglägga. 
Ta fram den lysande blå!




13 oktober 2013

79 Dagar Kvar

Det är bara 79 dagar kvar av det här året. Är det bara jag, eller har 2013 gått löjligt fort?

12 oktober 2013

Woman Freaks out Coffee Shop with Telekinetic Powers


Detta är bästa stuntet jag har sett på länge. Jag skrattade, jag blev förskräckt på vägnar av kunderna och jag började fundera på hur jag själv hade reagerat i en liknande situation. Det hela är ett reklam-stunt för den nya filmatiseringen av Stephen King's klassiker Carrie. Det är för en skräckfilm, och nog blev folk skrämda alltid! Vi ser trådarna, men det verkar inte som någon annan gör det!

Älskar kvinnan med mobilkameran. Förr så hade vi alternativen "fly eller slåss" när något/någon skrämde oss. Nu har vi "fly, slåss eller filma med mobiltelefon". 2013 I heart you!


10 oktober 2013

,

Pattern The Cat

Idag så är jag med på torsdagstemat. Dagens tema är: "Mitt nya jobb som mönstertecknare åt en tröjstickarfabrik". Jag fick direkt en vision av en katt som hade en stickad tröja på sig. Var först på väg att göra små fiskar, men så tänkte jag att det var roligare om katten hade bett om fiskar men fick löv istället (så fungerar min hjärna). 

09 oktober 2013

08 oktober 2013

,

Sketch och Fineliner

För att göra min dator mer personlig så brukar jag ändra skrivbords-bakgrund varje månad. (Ibland har jag även gjort en kalenderbakgrund själv, men som oftast så brukar jag bara använda en som någon annan har gjort.) För november däremot så har jag redan börjat planera hur min skrivbordsbakgrund skall se ut. Jag har designat bakgrunden i Illustrator och tecknat ett motiv för hand, som skall placeras mitten (det här är det motivet).
Planen är att scanna teckningen och färglägga i photoshop. Det är något som jag bara har gjort en gång förut, men med alla tutorials på youtube så skall det nog gå bra. Temat och inspirationen är NaNoWriMo (National Novel Writing Month). Jag kommer lägga ut den färdiga bakgrunden i olika format i slutet av månaden.  


07 oktober 2013

Vad är nytt?

Så jag tänkte berätta lite om vad som är nytt på bloggen. Förutom det alldes uppenbara då (som att hela designen har förändrats). Gillar allt utom att bilderna automatisk blir 640 (även fast jag väljer liten). Skall försöka lösa det någon dag. 


1. Social Media - Jag har gjort nya ikoner till mina sociala medier-länkar. Gjorde de i Illustrator med samma font som i bloggens rubriker. Fonten Lobster Two går att ladda hem gratis här.  

2. Translate - Jag har länge tänkt på att börja skriva inläggen på engelska, eller att i alla fall ha både svensk och engelsk text. Istället lade jag till en translate-knapp, det är inte en helt ultimat lösning, men det är bra mycket bättre än att hålla på och skriva dubbelt så långa inlägg. Translate-knappen hittar du bland dina widgets. 

3. Profilbild - Jag har aldrig haft profilbild på den här bloggen, men nu när den har fått ett lite mer professionellt (och kanske lite mer opersonligt) utseende så tyckte jag att det behövdes. 

06 oktober 2013

,

I'm Comic Sans, Asshole


A short monologue from the perspective of the typeface comic sans.

När man är hemma en lördag, så sitter man kanske på vimeo och tittar på videos. Så hittar man något roligt och är såklart tvungen att blogga om det.

05 oktober 2013

,

Ny design och gammal skåpmat

Visst är det skönt med förändring ibland? Har försökt förnya min blogg ett tag nu men jag har liksom inte riktigt lyckats. Gjorde ju en ny header ett tag tillbaka men den fick bara bloggen att kännas mer omodern. 
Den gamla templaten passade bra när jag upprättade den här bloggen, det var en uppgradering då. Innan hade jag en blogg på blogg.se. Så nu har jag letat upp screen-shots på "min bloggdesign genom tiderna" till så långt tillbaka som jag har.
(Så pratar vi lite om den nya designen i nästa inlägg istället)

4 oktober 2013
Igår var den sista dagen bloggen såg ut ungefär så som den har gjort i 2 1/2 år. Hade egna tecknade ikoner för Bloglovin och Pinterest och gul som färgkomponent. 
19 februari 2011
I början av 2011 var denna bloggen sprillans ny. Hade Down The rabbit Hole istället för samma som domänen. Hade inte börjat med Pinterest än. Hade inte gjort några egna ikoner än. Ram runt bilderna.

11 september 2010
Jag har precis börjat på Westerdals och kände att min blogg inte var så väldigt fin. Gjorde den vit, med grå text och en pusslig header. Tyckte att det var rätt snyggt. Så såg den ut fram tills jag gick över ifrån blogg.se till blogspot. 

21 April 2010
Nästan ett år senare. Headern får en text och bloggen en ny färgpalett. Vet inte om jag tycker att det här var någon större förbättring. 

28 April 2009
Detta är första ändringen jag gjorde på min första blogg någonsin. (Den första var bara ett förval dem hade på blogg.se) Jag hade tagit ett foto på Karl Johan som jag valde som header och min färgpalett kom ifrån något som såg ut som farmors tapet. Så kan det gå.
Nu var nostalgitrippen slut. Kul att se hur mycket som har förändrats genom åren. Tycker nog jag har fått ett bättre öga för design också. =)


Leta i den här bloggen