Välkommen till Cocktailpartyt

20 juni 2011

, , ,

Make Your Own Bookmark

Du har kanske sett dem innan, de där smarta bokmärkena som inte bara låter dig veta vilket uppslag du slutade läsa på sist utan även på vilken rad? Idag tänkte jag visa hur du själv kan göra ett sådant bokmärke på mindre än tre minuter och praktiskt taget gratis!

Du behöver:
- En bit papper ( 2,5 x 14 cm)
- En tapetkniv/skalpell (sax går också bra)
- En linjal
- En Blyertspenna

Av min erfarenhet är allt det här saker man redan har hemma och inget inhandlande behövs. 
Börja med att vika en bit papper på mitten. Mät upp 2,5 x 7 cm på pappret. Klipp/skär ut rektangeln (uppvikt blir den 2,5 x 14 cm). Måtten kan vara större eller mindre men det är bra att ha ett cirka-mått att gå efter.
Markera ut mitten på den enda kortsidan av rektangeln (detta skall bli din pil), sätt en markering 1.5 cm längre ner på pappret på båda långsidorna, gör ett streck med linjalen - klipp till! Vill du göra det ännu mer proffsigt kan du fästa två platta magneter på insidan av båda pappersflikarna.

Om du dessutom har en tapetkniv/skalpell tillgängligt så kan du göra så som jag  hr gjort med det röda bokmärket och skära ut en liten ruta i mitten (ca 0,5 cm) som även visar några ord på den raden du stoppat på. Det blir inte mer praktiskt men däremot väldigt dekorativt.

Du kan göra det av omslaget till ett glossy magazin, vanligt (färgat) papper, en kartongbit ifrån en glassbox eller ett fotografi. Enkelt, praktiskt, smart och personligt!




Bokmärkena av vanligt papper kan med fördel användas vid studier för att markera olika sektioner i böcker, då dem nästan inte tar någon plats.

Kommentera gärna om du gillade guiden!

4 kommentarer:

  1. SVAR: yees det är där jag har gjort collaget!!

    SvaraRadera
  2. Hej! En jättefiffig idé, särskilt när man läser mycket och på något vänster alltid lyckas tappa bort sina bokmärken! ;) Ska genast försöka tillverka en! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. svar: älskar också små blommigt!
    ha en bra dag, kram :)

    SvaraRadera
  4. Smart! Jag brukar aldrig komma ihåg vart jag var någon stans i boken ^^

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen