Välkommen till Cocktailpartyt

19 juni 2011

, ,

Klyscha

Bildkälla
Dalai Lama har 1'911'130 följare på Twitter (och när du läser det här så har antagligen talet stigit ytterligare).
Som beskrivning på profilen står det; Welcome to the official twitter page of the Office of His Holiness the 14th Dalai Lama.

Jag har svårt att se att han sitter på flygplatsen med en iphone och twittrar utan det ser ut som att någon assistent har samlat hans livs citat på ett papper och slänger iväg en av dem varje dag.
Vad som är ännu troligare är att någon anställd sitter och skriver saker som "skulle kunna vara sagt av Dalai Lama" och twittrar det. Dalai Lama följer inte heller själv någon på Twitter, men vem skulle han följa, Obama och Britney?

Det som jag tyckte är så intressant med Dalai Lamas twitter-konto är att det består av några av de mest kliché-fyllda texterna jag någonsin sett och alla i stil med "lev och låt leva". Här är några exempel, och om någon annan än Dalai Lama hade skrivit detta så hade det antagligen bara blivit skrattat åt (Alla citat är ifrån Twitter-kontot).


An open heart is an open mind.


Without inner peace, without inner calm, it is difficult to find lasting peace.


We should value our enemies because they provide us with unique opportunities to practice patience, tolerance and forbearance.


When we wish to help others and try to do so, our attitude is more positive and relationships become easier.

1 kommentar:

Leta i den här bloggen