Välkommen till Cocktailpartyt

30 juni 2011

,

Kulinaris

Jag måste bara tipsa om en ny sorts glass som jag har upptäckt. Märket Kulinaris (is är det norska ordet för glass) finns (vad jag vet) än så länge bara i Norge så om du är svensk får du helt enkelt lägga det här på minnet ifall du skall besöka grannlandet. 

På deras hemsida finns det en stor glass-ordbok som förklarar de vanligaste uttrycken inom glass-världen. 

28 juni 2011

Origins



Vilken underbar video detta är, när man dessutom tänker på att det här är ett studentarbete så blir man bara ännu mer imponerad. 
Det är fantastiskt hur många begåvade människor det finns "där ute". 
Besjälningen av den lilla figuren gjord utav skräp går klockrent hem och musiken sätter dig i rätt sinnesstämning. En liten video om att hitta sig själv. 

,

Sovrum

Sovrummet är en plats där man skall kunna slappna av och vila. Men för mig är det också viktigt att ha det dekorativt omkring sig. Idag började jag på en blomster-tavla till sovrummet som jag hoppas skall vara klar inom några dagar.

Planen är att köpa spetstyg som jag sedan skall spänna över hela tavlan och sen pudra den med vit färg för att få ett skirt mönster över hela. Jag har också köpt en vit ram. Håll utkik på bloggen efter det färdiga resultatet.

26 juni 2011

,

London Tube Map

När man går ut på fotoäventyr så vet man aldrig vad man hittar, favoriten för dagen var den här lappen.

Picnik - Part 4

Vill du kunna göra snygga collage till din blogg? Då borde du kolla in picnik.com.

Tryck på fliken "Collage" på förstasidan. På collage-sidan kan välja vilken typ av collage du vill göra. Du kan ladda upp bilder ifrån datorn, flickr, facebook och många andra ställen.
När du har laddat upp så är det bara drag-n-drop system. Till sist så väljer du proportionerna för collaget och vilken bakgrundsfärg det skall vara mellan bilderna.
(Om du har premium så finns det fler sorters collage att välja mellan än om du använder dig av gratis-versionen.)

25 juni 2011

,

Luis Vuitton

Efter en runda på stan så avslutade jag med att fönstershoppa lite i Akersgata och där såg jag det, det underbara Luis Vuitton skyltfönstret. Retro luftballonger i polkagrisrandigt, det fick mig att strunta i väskorna och istället önska mig en liten luftballong. Jag ÄLSKAR luftballonger, särskilt tecknade (och att teckna själv) och jag har alltid tyckt att det är något magiskt med just luftballonger.

Jag minns när jag var liten och satt ute och grillade på sommarkvällarna och helt plötsligt så hörde man "ppoochhh", ljudet av en luftballong som gav eld. Pappa brukade alltid peka ut luftballonger åt mig om han råkade se någon och vissa sommarkvällar när man såg ut över havet så kom det bara fler och fler.

Jag minns att Liseberg hade en kanin-ballong och Pripps hade en ölburk. Men mina favoriter är de mer gammaldags modellerna i glass-färger med nät omkring sig, sådana som längre finns...

24 juni 2011

,

Sommarprojekt

Den här sommaren har jag bestämt mig för att göra något kreativt varje dag. Jag kommer antingen att skriva, teckna, måla eller fotografera.

Ordet kreativitet kommer från latinets "creare", vilket betyder att skapa eller frambringa och det är just vad jag tänker göra. Det finns många sätt att vara kreativ på men den här gången så kommer jag att fokusera på skapandet av konst och text. 

Jag har köpt hem en tunn canvastavla som skall bli en måleri som jag hade tänkt rama in. Jag använder mig av akrylfärger när jag målar, men börjar ofta med att skissa upp det tänkta motivet på duken innan jag börjar. 

23 juni 2011

Canon EOS 550D

Jag poserar med den nya kameran, fick senare veta att jag "höll den fel".
Jag har länge tagit alla mina foton med en liten kompaktkamera och jag skulle vilja tacka min canon ixus 90 15 för lång och trogen tjänst. Idag har nämligen dagen för uppgradering kommit och det är dags för den lilla kompaktkameran att gå i pension för att numera bara användas som en handväskkamera (en sådan där som du kan ha med på fest).

Min lilla Canon byts ut mot en stor, en Canon EOS 550D. Jag vet ännu inte om det är en bra kamera men det är en spegelreflexkamera, 18 mp, som tar 3,7 bilder/sek och filmar i HD.

Jag sitter och försöker att läsa instruktionsboken men det mesta är bara jidderish. Så kameran och jag skall ut på upptäcksfärd idag, för att se om vi kan lära känna varandra lite bättre.

22 juni 2011

, ,

Pallet - Pink Pearls

Jag har fått en ny liten hobby; att göra färgpalleter av foton jag tagit. Jag använder pipett-verktyget för att hitta nyanserna i fotot och sen målar jag upp cirklar. Jag älskar paletten som jag har skapat ovan, med dova rosa nyanser. Den skulle till exempel passa perfekt till ett sovrum eller flickrum. 

,

World Wildlife Fund



Har egentligen inte så mycket att säga om den här mer än WOW. Jag älskar reklam som korsar gränsen till det konstnärliga och integrerar det i skapandet. 

21 juni 2011

, , ,

Dada Art

Om du följde min gamla blogg, så har du antagligen sett de här tavlorna förut men jag ville visa dem för er nya läsare. Inte för att dem är så förbannat bra men för jag tycker det är ett kul exempel på att man inte behöver vara en tekniskt begåvad målare för att kunna göra konst.

Tavlorna är canvas, kvadratiska och mäter 20x20 cm. Jag har bara använt mig av fyra olika färger (röd, vit, blå, brons) och tidningsurklipp och det är inget särskilt med dem egentligen. Men de passar väldigt bra in hemma hos mig och det är det som är det viktiga.
Klicka på bilden för full storlek.
När du skapar konst och dekorationer till ditt eget hem så tänk inte på om det ser proffsigt ut eller om någon annan hade kunnat göra det bättre. Det roliga med egen personlig konst är att den är just personlig och att det bara är du som har just de tavlorna på din vägg.
Jag kallar mina små tavlor för dadaistisk konst då dem är som en sorts anti-konst collage.

20 juni 2011

, , ,

Make Your Own Bookmark

Du har kanske sett dem innan, de där smarta bokmärkena som inte bara låter dig veta vilket uppslag du slutade läsa på sist utan även på vilken rad? Idag tänkte jag visa hur du själv kan göra ett sådant bokmärke på mindre än tre minuter och praktiskt taget gratis!

Du behöver:
- En bit papper ( 2,5 x 14 cm)
- En tapetkniv/skalpell (sax går också bra)
- En linjal
- En Blyertspenna

Av min erfarenhet är allt det här saker man redan har hemma och inget inhandlande behövs. 
Börja med att vika en bit papper på mitten. Mät upp 2,5 x 7 cm på pappret. Klipp/skär ut rektangeln (uppvikt blir den 2,5 x 14 cm). Måtten kan vara större eller mindre men det är bra att ha ett cirka-mått att gå efter.
Markera ut mitten på den enda kortsidan av rektangeln (detta skall bli din pil), sätt en markering 1.5 cm längre ner på pappret på båda långsidorna, gör ett streck med linjalen - klipp till! Vill du göra det ännu mer proffsigt kan du fästa två platta magneter på insidan av båda pappersflikarna.

Om du dessutom har en tapetkniv/skalpell tillgängligt så kan du göra så som jag  hr gjort med det röda bokmärket och skära ut en liten ruta i mitten (ca 0,5 cm) som även visar några ord på den raden du stoppat på. Det blir inte mer praktiskt men däremot väldigt dekorativt.

Du kan göra det av omslaget till ett glossy magazin, vanligt (färgat) papper, en kartongbit ifrån en glassbox eller ett fotografi. Enkelt, praktiskt, smart och personligt!




Bokmärkena av vanligt papper kan med fördel användas vid studier för att markera olika sektioner i böcker, då dem nästan inte tar någon plats.

Kommentera gärna om du gillade guiden!

Summer Reading


Allt jag skall läsa i sommar är rött. Det är märkligt. Jag gick till bokhyllan idag för att se om jag hade något där som jag ännu inte hade hunnit läsa och jag hittade fyra böcker som jag köpt vid olika tillfällen på mina besök hemma i Sverige. Alla fyra hade rött omslag. Alla fyra är också pocketböcker, det kanske är så man får sålt pocketböcker, man gör dem röda så att dem sticker ut?

Det som definierar en sommarbok för mig är framför allt att den är ganska lättläst och i pocketformat. Du skall kunna ta med den till stranden eller parken och sluta var du vill utan att behöva läsa flera sidor för att komma in i historien nästa gång du plockar upp boken.

Den Amerikanska Mardrömmen, Susan Faludi.
Sydsvenskan skriver om boken; "Att läsa de första sidorna av "The Terror Dream", som den heter i original, är som att stå i ett ösregn. Exempel efter exempel efter exempel visar hur 11 september används som argument för att få kvinnor att återvända till hem och familj, så att männen - de Riktiga Männen!- kan ta sig ur förverkligandets fängelse och slå tillbaka." 

Liseys Berättelse, Stephen King.
Vad är väll en sommar utan lite Stephen King? Mannen som skriver tegelstenar på rullande band. Jag har läst både Staden som försvann, Eldfödd och Den gröna milen. Dessutom har jag sett (och jag har räknat) 13 filmer som baserats på hans böcker. 
Här blir det 500+ sidor med sorg och skräck i äkta Stephen King-anda.

The Art of Being Kind, Stefan Einhorn. 
Det lustiga med den här boken är att det egentligen är en svensk bok, men så hittade jag den på engelska för 29 kr, så då slog jag till. Dessutom är det bra att underhålla sin engelska till och från.
Boken handlar ganska enkelt om "what goes around comes around", att vänlighet lönar sig och skillnaden mellan falsk vänlighet och äkta. 

Spelet, Neil Strauss. 
Den här boken har jag velat läsa ända sen två killar jag känner berättade att de använde boken för att få med tjejer hem från krogen. Dem använde boken närmast som en guide för att få tjejer att falla som furor omkring dem. Nyfiken blev jag och därför inhandlades även den här och det blir min fjärde och sista sommarbok.


Vad skall du läsa i sommar?

19 juni 2011

, ,

Klyscha

Bildkälla
Dalai Lama har 1'911'130 följare på Twitter (och när du läser det här så har antagligen talet stigit ytterligare).
Som beskrivning på profilen står det; Welcome to the official twitter page of the Office of His Holiness the 14th Dalai Lama.

Jag har svårt att se att han sitter på flygplatsen med en iphone och twittrar utan det ser ut som att någon assistent har samlat hans livs citat på ett papper och slänger iväg en av dem varje dag.
Vad som är ännu troligare är att någon anställd sitter och skriver saker som "skulle kunna vara sagt av Dalai Lama" och twittrar det. Dalai Lama följer inte heller själv någon på Twitter, men vem skulle han följa, Obama och Britney?

Det som jag tyckte är så intressant med Dalai Lamas twitter-konto är att det består av några av de mest kliché-fyllda texterna jag någonsin sett och alla i stil med "lev och låt leva". Här är några exempel, och om någon annan än Dalai Lama hade skrivit detta så hade det antagligen bara blivit skrattat åt (Alla citat är ifrån Twitter-kontot).


An open heart is an open mind.


Without inner peace, without inner calm, it is difficult to find lasting peace.


We should value our enemies because they provide us with unique opportunities to practice patience, tolerance and forbearance.


When we wish to help others and try to do so, our attitude is more positive and relationships become easier.

18 juni 2011

,

Paper Goods - P&C

P&C (Present & Correct) hittar du massvis med fina stämplar, etiketter, design-böcker, anteckningsböcker och olika pappers-varor. Jag har spanat in "Book of Pockets", vilket är en sorts anteckningsbok, fast istället för papper att skriva på så finns det fickor att lägga utklipp i istället. £ 15.

Produkten ovan tilltalar mig också otroligt mycket då jag är en typisk list-människa. Kan jag göra en lista över något, kan jag organisera och strukturera mina planer på papper så gör jag det. Här är en typ av listblock/organisator som fungerar som olika överlappande och hopsatta etiketter. Letterpress Picture Planer,  £ 19'50.

17 juni 2011

the End of the Beginning

Idag var det den sista dagen på det första året av mina tre år på Westerdals. Jag vet inte helt vad jag skall göra ända till den 24 augusti, det har bara gått några timmar och jag saknar redan skolan. Jag pratade med några i klassen om just det och de flesta var eniga, ett par veckor hade varit mer än nog. Idag fick vi våra betyg och skolan bjöd på Champagne (läs: Mousserande) och jordgubbar.

Jag har vissa mål för vad jag vill uppnå under sommaren och jag har flera roliga textprojekt som du kommer kunna ta del av de närmsta två månaderna.

Google



Ville bara visa en väldigt fräsch video jag hittade härom dagen. Google har nog inte brist på verken pengar eller idéer. Älskar sånt här!

15 juni 2011

, , ,

Utbrudd & Westerdals


Idag var det äntligen dagen för Westerdals studenters utställning UTBRUDD. Alla linjerna ställde ut vilket innefattar; Tekst & Skribent, Art Direction, Eksponersingsdesign, Scenografi, Film & TV och Grafisk Design. Själv går jag text-linjen och var delansvarig för utställningen och här kommer det bilder ifrån hela den härliga utställningen!

Några favoriter från utställningen var klänningen gjord av Nespresso-kapslar och de snygga müssli-paketen i tetrapak-inspirerad förpackning (som du kan se på bilder nedan).














14 juni 2011

Be Prepared

Jag hängde upp texter i taket i fisektråd för att det skulle se ut som arken svävade.
Nu är alla förberedelser inför Utbrudd 2011 på Westerdals klara. Vi har slitit hårt och i morgon är det dags för utställningen. Så trött som jag är idag har jag inte varit på länge, det är otroligt slitsamt att stå upp en hel dag och jobba. Här är lite bilder ifrån dagens arbetspass.







Sometimes...


Jag kan ju vara den mest hopplösa människan på jorden. Du förstår att igår kväll så inbillade jag mig själv att jag hade skrivit 365-inlägget på morgonen och skrev därför inget på kvällen. Stort Fail! Men låt oss glömma det och säga "en gång är ingen gång" och ge mig en ny chans, snälla. 

Här hoppas jag att du sa "javisst, en gång är ingen gång, två gånger är en gång för mycket så kom igen nu". Jag bockar och tackar för pep-talken och sätter mig vid tangenterna och smattrar iväg.

Idag skall jag till skolan och börja förbereda "Utbrudd", elevernas utställning rätt innan avslutningen. Jag och två tjejer till har ansvar för att allt ska bli rätt och riktigt. Jag tar en massa bilder så du kan se hur fint (tror jag) det blev. I morgon blir det också foton på de andra 5 linjernas utställning ifrån Westerdals. Spännande va?

12 juni 2011

,

Blog or Die


Att blogga är både kul och stimulerar kreativitet. Det gör också skrivandet till en del av min vardag. Det enda problemet är att det ibland är väldigt svårt att hitta tid till att blogga eller komma på saker att skriva om.

För några månader sedan började jag skriva i en Bloggbok, i den skriver jag upp idéer jag får till framtida blogginlägg så att jag alltid skall ha något intressant att skriva om. Jag har också en mapp på macen där jag sparar bloggar, sidor och bilder som jag vill blogga om i framtiden. På vimeo har jag gjort en grupp, där lägger jag till videos som jag tycker om och när jag vill göra ett inlägg med ett filmklipp så är det lätt att bara gå igenom den listan.

På den senaste tiden har det tyvärr blivit så att till trots för alla saker som jag vill skriva om så har jag varit dålig på att ta mig tid att göra det. Därför vill jag nu avlägga ett "blogg-löfte"; I ett år, 365 dagar på rad, så skall jag publicera minst ett blogginlägg om dagen. 
Om jag vet att jag kommer att vara utan internet så måste jag helt enkelt göra tids-inställda inlägg som publiceras på den dagen.

Det är en stor utmaning samtidigt som det är helt uppnåeligt och jag har bestämt mig för att jag skall klara det!

09 juni 2011

,

Staden

På onsdag är det "Utbrudd" (en sorts utställning) på min skola. Vi skall visa fram vad vi gör på skolan. Alla i klassen skall ställa ut något med text och dikten ovan är 
mitt bidrag. Den jättefina bilden som förhöjer min text är ifrån Ylvas Blogg, kolla in den i originalformat där!

08 juni 2011

Utbrudd


Utbrudd eller "utbrott" som det blir på svenska är eleverna på Westerdals årliga utställning på skolan. Där visar varje linje upp vad dom gör som studenter och skolan är öppen för besökare. Under dagen brukar det bli en del händelser, talare osv.

Jag går text och vi har planerat en utställning med både film, utställda kort-texter och interaktiv text-konst. På tisdag kommer det fler foton ifrån utställningen.

07 juni 2011

Muuuuuuu Mu Mo



Jag är en stor tedrickare och nu har jag funnit min framtida mjölk-kanna. Calf & Half från Fred & Friends är designad så att när du häller mjölk i den så ser du formen inuti.

Kul design, väldigt söt och lekfull.

04 juni 2011

The Girl with the Dragon Tattoo



Nu har äntligen den första trailern för Hollywood-versionen av den svenska "Män som hatar kvinnor" (Stieg Larsson) kommit. På engelska heter den The Girl with the Dragon Tattoo. Huvudrollen kommer spelas av allas våran Bond, Daniel Craig och jag glädjer mig som ett litet barn!

Men frågan är ju också, vilken kommer att vara bäst? Den svenska eller engelska versionen?

03 juni 2011

Subjektivt - Episod 2

Episod 2 av min podcast kom ut för några dagar sendan, för att prenumerera på podcasten (Subjektivt) så klickar du på länken nedan och väljer till exempel "subscribe with itunes".

http://feeds.feedburner.com/Subjektivt

Om du bara vill lyssna på just den här veckans episod (om pinsamheter) så klicka här.

Podcasten är en mikro-podcast och alla episoder kommer att vara under 10 minuter. Den består av små historier ifrån verkligheten, historier som man kan känna igen sig i och kanske le lite åt.

Tack för att du lyssnar!

02 juni 2011

Watchmen


Jag tillhör en liten klick som gillar filmen Watchmen. Det är en hjältefilm som bara består av anti-hjältar och både handlingen och handlingarna är brutala. Men filmatiseringen är så vacker och handlingen är så simpel och härlig att jag bara måste se den igen och igen. Här har du i alla fall introduktionen på filmen.

Leta i den här bloggen