Välkommen till Cocktailpartyt

27 januari 2012

,

Posthuset skapar jobb igen

Jag hade egentligen inga intentioner om att skriva om det nya hotellet i Göteborg. Hotellet som öppnade igår i det gamla posthuset vid Drottningtorget bredvid centralstationen. Petter Stordalens nya storsatsning. Läs artikeln om invigningen på Gp.se

Men så kom det sig att jag klickade mig vidare in på en hemsida där en vid namnet Caroline Holmgren hade skrivit en krönika med titeln Krönika: Skrytbyggen till överklassen – eller bostad åt alla? Där pratar hon om lägenhetsbrist och hemlösa, som hon uppenbarligen tycker skulle få(?) posthuset.
Hon menar att drottningtorget inte längre är en plats för alla och citerar en demostrant ifrån gårdagen Lotten Gustafsson; "För vi kommer allihopa liksom flickan med svavelstickorna få det uppkört i ansiktet varje dag som vi ska ta spårvagnen att det inte är en plats för oss. Den är en mötesplats för överklassen och kapitalismens språkrör."

Jag tycker också att det måste byggas fler hyresrätter så unga har råd att bo, jag minns ju hur det var att växa upp i Göteborg och att försöka flytta hemifrån. Men att Göteborg inte bygger fler hyresrätter för dem som har det sämre ställt är väll knappast Petter Stordalens fel.

Eftersom jag tyckte att hela krönikan var vidrig då den hade en underton av förakt och självgodhet skrev jag en kommentar på det, jag skrev något i stil med:
"Vad Göteborg behöver är jobb och nya företag ger nya arbetsmöjligheter. Dessutom tycker jag att du skall tänka på att del är lika illa att se ner på folk för att dom har pengar som att se ner på folk för att dom inte har pengar".


Jag tittade in på krönikan idag för att se vad hon hade svarat på kommentaren, men jag upptäckte istället att kommentaren inte ensvar godkänd. Vad som däremot var godkänt var en kommentar där det stod "Precis detta jag tänkte då jag läste om det på GP … Motbjudande. - Anon"

Inte mycket till en politisk krönika som bara tar emot kommentarer där folk i fråga håller med. Skämmas Rättvisepartiet Socialisterna - Göteborg, skämmas. 

2 kommentarer:

  1. RS Göteborg är Rättvisepartiet Socialisternas blogg, ett politiskt partis informationsinstrument. Inte en allmän klottervägg. Vi släpper inte igenom vad som helst, vi tar gärna emot kritik och svarar på dem. Men det ska vara av politisk karaktär för att vi ska anse det värt det. Men svammel och sådant som barn klottrar på herrtoaletten hamnar i sopkorgen. Din kommentar var en sådan som inte höll måttet för publicering.
    Vänligen
    Kristofer Lundberg
    RS Göteborg

    SvaraRadera
  2. Men kommentaren "jag håller med helt" höll måttet då eller? Vilken fruktansvärt dålig ursäkt. Jag skrev ju faktiskt något sakligt, om att det är JOBB Göteborg behöver och att man inte skall se ner på människor. Det verkar ju vara en väldigt partisk blogg som bara vill ha medhåll. Med den motiveringen har den hela tagit steget ner till patetiskt.

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen