Välkommen till Cocktailpartyt

09 januari 2012

, ,

And they called it Owl looooove

Som jag började att prata om i det förra inlägget så finns det ett stort intresse för ugglor just nu på samma sätt som det ganska länge har funnits ett stort intresse för cupcakes. För mig går ugglor under lite av samma kategori. Många tjejer sparar på bilder av ugglor, tecknar ugglor (ja, jag är skyldig), köper grejer med ugglor t.ex. smycken, tygpåsar, bokmärken, kläder osv.

Det är också väldigt många kreativa människor som gillar att göra ugglor av allt möjligt och tack och pris för internet, för nu kan ju andra också få ta del av härligheten, tex. genom specialiserade uggle-bloggar som My Owl Barn. Medans "canary" (kanariefågel) bara får ca 67 miljoner bildträffar på google får "owl" 212 miljoner. Det är något med ugglor helt enkelt.

Man kan ju fråga sig varför ugglans popularitet bland unga har vuxit så under de senaste åren. Det är ju en "bara en fågel". Jag vet inte själv men kanske det har något med Harry Potter att göra, vi som växte upp med att läsa böckerna tycker kanske helt enkelt "att det där med ugglor är ju jäkla trevligt och fint och allt det där".

Oavsett varför det är så trendigt och populärt, så kvarstår faktumet att det är det och att det finns massvis med roliga kreativa saker man kan göra om man gillar ugglor. Hittade lite roliga uggle-grejer på Pinterest så håll till godo alla uggle-älskare!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen