Välkommen till Cocktailpartyt

04 maj 2011

Conspiracy Theories and Propaganda

Tidningarna i USA och Storbrittanien skriver inte bara var som har hänt utan de önskar att riktigt förnedra bil Laden. "Bin Bagged" och "US nails the bastard" är ju egentligen ganska knäppa saker att skriva på en framsida. 

"Är Usama verkligen död?" Har definitivt varit en av de senaste dagarnas stora samtalsämne. Konspirationsteorier om hur CIA har fejkat hans död och att han "egentligen" lever är bara inte troligt. Mitt svar till de som tror att USA har fejkat hans död; Skulle dom försökt det så hade de gjort det efter 11 september, inte nu, 10 år senare.

Så just nu står de inför ett nytt problem, hur skall de se till att inte bin Laden blir någon sorts hjälte-martyr. Att de slängde honom på sjön var väll egentligen inget att bli förvånad över. Skulle de kanske ha en grav som terrorister och extremister kunde vallfärdas färdas till? DET hade ju inte varit klokt.

Jag är inte för dödsstraff och jag tror inte att man löser problem med krig eller våld, men ibland finns det undantag. Jag tycker däremot att det är märkligt att ha gatufest när någon har skjutits ihjäl. Jag vill på inga sätt försvara bin Laden, han är en person som världen klarar sig utan och jag är glad över att han är död och begraven. Men var går ens egna etiska och moraliska gränser?



I kölvattnet av bin Ladens död har media och internet svämmat över av olika karikatyrer och serieteckningar av denna stora politiska händelse. Många utav dom är väldigt grova, en del uttrycker politiska åssikter och andra verkar vara ren propaganda.








Läs mer: AB, AB, Expressen, AB, AB, AB, VG, VG, Dagbladet, Expressen, VG, SvD,


2 kommentarer:

  1. Media har blitt mer aggresiv i sin fremstilling av "noens" meninger. Det er som om de bygger opp en forventning av blood. Dette påvirker mannen i gata som en slags massesuggesjon.

    Det tar bare minutter å sette folk som bor på motsatt side av jorden opp i mot hverandre i voldsomme demonstrasjoner eller drap.

    Alt er mer privat og man blir dratt inn på soverommet for å se på blodet etter avdøde bin laden. Psyk manipulering.

    Media mater troll.

    SvaraRadera
  2. Visst ska man inte spä på konsperationsteorier. Men om man jämför med fallet Saddam så var man verkligen noga med att visa att det var han som åkt fast. I detta fall kan man än så länge konstratera att man agerade på annat sätt !

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen