I Bryssel återfinner du alla världens kök men vill du äta inhemskt så har du att välja mellan det franska köket och det belgiska köket. I Bryssel håller maten ofta hög standard och du vågar därför prova något nytt ibland.
Jag har smakat på en del rätter som jag visste att jag skulle tycka om (kalv i svampsås), en del rätter som förvånade mig för att jag tyckte om dom (grisfötter) och en del som inte kommer att få hamna på min tallrik igen (kycklinglever-paté/limpa).
Det finns över 100 michelinrestauranger i Bryssel och här kommer bilder från en av dom (vilken vi besökte flera gånger).
|
Burgundy Snails and Garlic Butter |
|
Poached Egg in Burgundy Wine Sauce |
|
Sausage and Pistachio nuts à la Lyonnaise |
|
Blanquette of Veal à l'ancienne |
|
Chicken Liver Terrine |
|
Pigs Trotter Vouvray mode (no bones) |
|
Roast leg of Duck and Onion Marmalade (Confit) |
|
Grilles White Sausage with a Sauce of Tarragon |
La Clef de Champs
Rue de Rollebeek 23
1000 Brussels, Belgium
0 kommentarer:
Skicka en kommentar