Välkommen till Cocktailpartyt

27 september 2012

, , , ,

Tea With Lady Gaga

Ett studentprojekt som har fått mycket uppmärksamhet på olika bloggar (och nu också på min) är en Lady Gaga teprodukt med roliga namn på smakerna inspirerade av Lady Gagas mest utmärkande karaktärer som artist. Skaparen är Nathalie Hallman som studerar på Beckmans. Öppna bilderna i ny flik för större storlek.
Gillar också twisten på sloganen "You were pourn this way, baby" och tekanne-logoen med en blixt. Utformningen av påsarna är också gjorda så att man kan hänga fast Gaga på kanten av koppen.
Förutom att idén är väldigt rolig och bra rent konceptuellt, så är det också riktigt fina illustrationer som Nathalie har skapat. Alla är olika fast med en tydlig helhet.

Det är finns inga tvivel om att jag (och säkert många andra) hade betalat en ganska bra slant för det här teet om så bara för att ha det framme på köksbänken.

26 september 2012

, ,

Secret Book

Jag älskar hemliga gångar, rum och lönnfack. Så jag bestämde mig för att göra något som pappa visade mig hur man gjorde när jag var liten, ett hemligt gömställe i en bok. 
Allt du behöver är en bok som du inte har problem med att förstöra, en penna, linjal och en tapetkniv. Jag använde också lim, den sorten som inte bubblar papper (viktigt).

I boken kan du gömma smycken, pengar, nycklar, minnen, små skatter, foton osv. Saker som du vill skall hållas privat... och gömt!

Markera ut fyrkanten med penna och linjal, jag tycker det blir snyggast om man skär bort all text.
Det var 7 sidor, bara 133 till så är det färdigt.
Nu var det färdigt och någonstans i bokhyllan står boken med lönnfacket och gömmer sig, men jag tänker inte berätta vilken det är för någon!

16 september 2012

13 september 2012

,

We all Scream for Ice Cream

Ibland så är det tur att man har en snäll pappa. Som när man får en egen glass-maskin (efter att ännu inte ha lämnat tillbaka den första som man har lånat som var hans). Till råga på allt så är det precis en sådan som jag vill ha, den är  också liten vilket passar perfekt i mitt minimala kök. I höst skall jag göra massa glass!



11 september 2012

,

Typewriters

Kom på idag att jag skrev att jag skulle skriva om skrivmaskiner för några inlägg sedan. Så då tänkte jag att det är fult att ljuga och att jag bara får göra det. Jag har fortfarande inte skaffat en, dels för att det är dyrt och svårt att få tag i, dels för att om mitt skrivande går dåligt så kan jag fortfarande skylla på en oinspirerande laptop.

I vilket fall som helst så har jag letat reda på en del fantastiskt fina bilder på olika skrivmaskiner som naivt får en att tro att det var bättre förr då ingen behövde ta backup på datorn (eller hade extra kopior av sin text). 

(Alla bilder hittar du på min Pinterestboard för Typewriters)

09 september 2012

The Writers Corner

När man skall skriva mycket under en en begränsad tid så gäller det att kunna fokusera. Så även fast man är på besök hos far i Sverige så är det viktigt att hitta en plats där man kan vara ifred. Jag fick satt upp en skriv-station vid ett gammalt skrivbord på ovanvåningen. 

Det är viktigt att dricka mycket te och kaffe när man skriver (så att man kan ta pauser)

08 september 2012

,

If You Steal My Sunshine




Sitter och skriver och lyssnar på 90-tals musik. TGIS.

I was lying on the grass on Sunday morning of last week
Indulging in my self-defeat
My mind was thugged all laced and bugged all twisted wrong and beat
uncomfortable in three feet deep
Now the fuzzy stare from not being there on a confusing morning week
Impaired my tribal lunar-speak
And of course you can't become if you only say what you would have done
So I missed a million miles of fun

I know it's up for me
IF YOU STEAL MY SUNSHINE
Making sure I'm not in too deep
IF YOU STEAL MY SUNSHINE
Keeping versed and on my feet
IF YOU STEAL MY SUNSHINE

, ,

Pinterest in Wonderland


Har skapat en ny board på Pinterest nu som går ton i ton med bloggen -  Wonderland. Här har jag börjat spara på bilder som är uppenbart "Alice" och andra bilder som på ett eller annat sätt påminner mig om Lewis Carrolls värld.




06 september 2012

, ,

Procrastination

Hittade en fantastisk infographic-video som jag tror att hela den konstorienterade tredjeklassen på Westerdals kan känna igen sig i just nu. För just nu, så har vi en månads med självständigt skrivande och det är en sak som är alldeles för lätt att skjuta upp till senare. "Jag skall bara göra en kaffe först och läsa den här saken och kolla Facebook och...".

Jag kan till exempel berätta för dig (kära läsare) att just nu så hade jag egentligen tänkt att jag skulle skriva en synopsis. Fast istället så tänkte jag att jag skulle göra ett bloginlägg och så började jag leta nya coola videos på Vimeo och så hittade jag denna Procrastination-videon och så fick jag lite dåligt samvete. (Fast till mitt försvar så fick jag vansinnigt mycket roman-skrivande gjort igår och jag har faktiskt försakat bloggen sen i måndags.)
Ett gång, eller ofta, så känner jag att det är hemskt oinspirerade att sitta och skriva en roman på datorn, jag är nog tvungen att skaffa en skrivmaskin, en sådan där som säger PLING. För då hade jag suttit där som Colin Firth i Love Actually och bara låtit kreativiteten flöda. Procrastination var det, just det ja. Note to self - Sluta skjuta upp grejer (jag tar och gör ett eget inlägg om skrivmaskiner senare). 

03 september 2012

,

Herr Ekorre

Detta är hur jag föreställer mig att en ekorre ser ut, du vet när han har kommit hem ifrån jobbet och skall slappna av i gofåtöljen med en pipa och en årgångs-nöt. Jag gjorde först en skiss som jag färdigställde i Illustrator, där jag testade med lite olika färger. Men varför har jag gjort det här?

På sidan Tusen Ekorn som på svenska blir "Tusen Ekorrar", så uppmanas du att skicka in en bild, teckning, illustration, målning osv. på en ekorre. Varför? Så att det till slut blir 1000 ekorrar såklart! Så gillar du att teckna så skulle jag föreslå att nästa motiv blir en ekorre och att du skickar in den till sidan för att stötta detta roliga konstprojekt! (Sidan uppdateras kontinuerligt och där finns redan en hel del roliga ekorre-bilder).

Text ifrån hemsidan:


Historien

Mitt navn er Ida. Jeg kommer fra en liten by som heter Hammerfest, som ligger helt øvers i landet. Du kan se hvor det er om du følger med på værmeldingen neste gang for eksempel. Da jeg var liten var jeg mye sammen med min bestefar. Da var vi på hytten vår, som ligger dypt inni en skog. I skogen er det elger, rever, otere, minker og en elv med masse laks i, men det er ingen ekorn. Og siden man alltid ønsker seg det man ikke har, ønsket jeg meg over alt på jord at vi skulle ha ekorn i trærne rundt hytten. Min bestefar lovde meg da, og sier det fortsatt, at om vi en gang vinner i lotto skal vi kjøpe TUSEN ekorn til skogen rundt hytta!Da var jeg 5 år og 110 cm, nå er jeg 20 og 158cm, og har innsett at om vi skal vente på å vinne i lotto kommer vi aldri til å få noen ekorn. Jeg må faktisk finne de selv.. Så nå samler jeg på ekorn på denne bloggen, og i starten av oktober skal jeg ha en utstilling med flere ekorn som du er invitert på. Til sammen satser jeg på å ha vertfall tusen av de! Men tusen ekorn er veldig mange.. så om du vil hjelpe meg syns jeg det er kjempeflott! Sen bilde på mail till idrogde@gmail.com.Så håper jeg historien ender med at vi fikk tusen ekorn, til tross for at ingen vant i lotto.


02 september 2012

,

Paper Silhouettes

Kända och ikoniska siluetter utskurna ur svart papper av Olly Moss. Helt fantastiskt idé som ett konstprojekt och jag hade gärna velat gå på den utställningen!


Olly Moss Art Show @ Gallery 1988



01 september 2012

Opening Credits

Jag älskar när tv-serier har riktigt bra öppningsscener och jag har tidigare bloggat om Boss vilket har ett av det bästa intron som jag har sett (och som också råkar vara en otroligt välskriven serie). För att ett intro skall vara bra så tycker jag att det skall sätta stämningen för vilken sorts serie det är både med det visuella och val av musik.  

Jag är i stort sett emot intron där man visar för mycket bilder av huvudpersonerna, men det här funkar bara så himla bra. Dessutom utspelas serien på gatorna i NY och vad kunde då varit mer passande musik än Jay-Z?

Haven är en Syfy original series och är baserad på Stephen Kings "The Colorado kid?". Soundtracket är helt fantastiskt och färgvalet i fotomontaget är riktigt snyggt. När du sett det här introt så är det nog ingen tvekan längre om vilken typ av serie du sitter och ser på.


Filmat ur ett märkligt dockhus-perspektiv som ger dig en annorlunda överblick av London. Sherlock är en modern version av de klassiska Sir Arthur Conan Doyle-serien och det är absolut värt att se mer än öppningsscenen av den här serien.

Har du någon serie som du bara älskar öppningsscenen på? 

Leta i den här bloggen