Välkommen till Cocktailpartyt

03 februari 2012

Snow White


2012 kommer tydligen att bli ett Snövitt år. Inte bara en utan två Snövit-filmer kommer att släppas med bara två månaders mellanrum. Dessutom är Once Upon a Time (också en historia med Snövit som en av huvudrollerna) en av de mest populära serierna just nu i USA.

Den ena filmen är en komedi och den andra en mörkare version, men båda har samma typ av "ny twist"; Snövit har blivit en svärd-svingande upprorisk ung kvinna som nu skall ta tillbaka vad som är hennes (enligt arv då förstås).
Båda filmerna försöker också göra krav på att "det här är den gamla historien så som du aldrig har sett den förut" eller "Den oberättade historien om Snövit".

Uppenbarligen så är Snövit den mest kända klassiska sago-prinsessa som faktiskt har någon som helst möjlighet till utveckling då hon inte är helt handlingsförlamad. Hon är den enda (om vi nu jämför med Törnrosa eller Askungen) som faktiskt tar sig samman och flyr iväg ifrån sin fiende och inte bara accepterar sitt öde. Hon utnyttjar jägarens blödande hjärta och flyr medans hon kan och hon skaffar sig allierade i 7 dvärgar. Utvecklingspotential för en modern film.

På bilden till vänster ser vi Kristen Stewart som Snövit ifrån filmen Snow White and the Huntsman.
Vänster: Julia Roberts i Mirror Mirror. Höger: Charleze Theron i Snow White and the Huntsman
Kanske Drottningen, ständigt fixerad vid sitt utseende, påminner oss om kvinnor idag som börjar bli äldre och gör allt för att förbli unga och vackra. Botox och lyft blir en allt vanligare del av vardagen. Spegel spegel på väggen där, ge mig svar på allt nu! Ett koncept som är lättare för oss idag att känna igen oss i då vi själva frågar spegeln, jag menar Google, varje dag.

Varför tror du att Snövit plötsligt har blivit så omåttligt populär? 

2 kommentarer:

  1. Dessa filmer ligger redan i min watchlist på imdb.... bland många andra! :)

    Jag tror du är inne på rätt spår till varför Snövit-sagan blivit populär senaste åren. Förut var det väl Rödluvan och Törnrosa... Nåja, det är iaf roligt att sago-prinsessorna blivit mer moderna och självständiga. Känns bra att dagens unga inte behöver bli matade med det vi blev matade när vi var yngre, dvs att prinsen är den enda starka och modiga i sagorna. Genus!! ;)

    SvaraRadera
  2. Håller absolut med, det finns ingen grund till att unga tjejer skall ha hjälplösa våp som förebilder!

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen