Välkommen till Cocktailpartyt

29 februari 2012

No. 400

Det här är inlägg nummer 400. Jag har sedan jag börjat blogga i februari förra året skrivit 400 inlägg!!! Att blogga är något som både är tidskrävande och kräver kreativitet och fantasi. Men det är som är så bra med idéer är att de aldrig tar slut och förhoppningsvis så har jag skrivit 800 inlägg samma tid nästa år.

Vill bara tacka dig som läser mig blogg, prenumerera på Bloglovin och kommenterar och håller mig motiverad till att forsätta. För visst så bloggar man för sin egen skull men man gör det också för att man har en önskan om att dela något med andra.

Gullkalven

Logo ifrån tidigare arrangemang 
Varje år anordnas det en tävling på Westerdals för kreativa studenter som går under namnet Gullkalven. Det är en tävling där studenter får en chans att utvecklas och vara aktiva utanför klassrummet och uppmärksammas av branschen. "Studentmästerskap i kreativ kommunikation".

Igår blev jag officiell chef för Gullkalv-kommittén och klappades in i styret. Nu börjar "kampen mot klockan", att göra en ny brief, skaffa sponsorer, designa profil och ordna fest. Som tur är så är jag långt ifrån ensam i kommittén så det skall nog gå bra!

Om du vill veta mer så kan du gå in på Gullkalven.no och se briefen och vinnarna ifrån förra året.

27 februari 2012

, ,

Katachi Magazin

Just nu på Westerdals så har vi fått i uppdrag att skriva en text utifrån ett Magazin. Jag valde Katachi för jag tycker om sättet de tänker framåt och den unika designen. En verkligt interaktivt Magazin för ipad.

24 februari 2012

,

Fashionista

Provade att teckna mode idag, älskar blusar och stora rosetter så det här fick bli den första bilden.
Den andra teckningen är en blå sommarklänning som framhäver de kvinnliga formerna.


Love is making its way back home



Denna video har gjorts av över 12.000 bitar av tillklippt papper. Det har inte lagts på några effekter i efterhand utan det du ser är det som filmades. Helt fantastisk!

23 februari 2012

,

Torsdagstema vecka 8

Veckans torsdagstema är "Utifrån en text". 
Jag valde en text ifrån "Doktor Dolittles underbara resor" av Hugh Lofting. 
Veckans torsdagstema kommer ifrån bloggen Artemilia.se. Gå till bloggen för att se fler bidrag ifrån veckans torsdagstema.

22 februari 2012

Nickelallergi


Många har eller utvecklar under årens lopp nickelallergi eller känslighet för nickel och kan därför inte använda oäkta örhängen då det kliar och irriterar. Vad du kan göra för att undgå det lilla problemet är att måla de delar som är i kontakt med örat med genomskinligt nagellack. Fungerar utmärkt!

20 februari 2012

,

Deep in the Forest

Bilden förestället ett skogsrå, använde mig av promarkers till huden och vanliga färgpennor till resten. Tycker att gammal mytologi och folktro är fascinerande.

18 februari 2012

,

Operation Insynsskydd

Problemet med de insynsskydd som finns att köpa i form av plastfolie och liknande, är att de visserligen ger insynsskydd, men de ger också "utsynsskydd". Jag vill kunna se ut genom fönstret i min egen lägenhet trots att fönstret i storarummet är lågt, stort och vetter mot gården. Så jag bestämde mig för att göra en hemmagjord lösning som ger mig möjlighet att se ut.
Jag gick på Panduro och köpte spetstyg och spetsband. Sedan mätte jag upp fönsterrutorna och klippte ut lagom stora bitar. Det kan vara svårt att klippa i spets så har du möjlighet är det bra att klippa ut fyrkanten i papper först som du sedan nålar på tyget innan du klipper. Jag använde mig av ett lim som jag vet att jag kommer kunna ta bort med limlösning och skrapa. 
Jag använde spetsband i dubbla lager (det översta vek jag bakåt 2/3 upp) för att få en fin och rak kant, det går nämligen inte att klippa spetstyg så väldigt perfekt som man skulle önska på en ruta.
Resultatet blev ett romantiskt insynsskydd som fortfarande släpper in en massa ljus men håller  grannarnas nyfikna blickar ute.

17 februari 2012

,

Le Droit de Suite


En rolig infographic/typographic-video som förklarar vem som har rätt till pengarna när man säljer konst.
Le Droit de Suite som är titeln på videon, blir översatt till svenska; Följerätt.

16 februari 2012

15 februari 2012

,

Working hard or hardly working?

Ibland så har man mycket att göra i ett grupparbete utan att själv, personligen ha så hemskt mycket att göra. Igår så höll jag (för min grupp) en intervju med Per Edgar Kokkvold "Generalsekretær i Norsk Presseforbund". Så nu sitter de andra i gruppen och transkriberar intervjun ifrån ljudinspelningen. Själv sitter jag och gör en faktabox om Kokkvold och så dricker kaffe. 

14 februari 2012

, ,

Torsdagstema vecka 7

Veckans torsdagstema Cirkus kan du hitta på komigensofie.blogspot.com. Gör en fin bild på temat cirkus och länka det på "Kom igen Sofie" på torsdag för att få din blogg listad. Förra veckan var det "I am Caty" som hade valt tema och då var det collage som stod på menyn, scrolla längre ner i bloggen för att se mitt Alice i underlandet-collage.

Jag har redan börjat på två cirkus-bilder, så får vi se hur det blir!

12 februari 2012

,

Lovely Braid

Har börjat skissa på en tjej men bestämde mig helt plötsligt och lustigt för att använda vattenfärger på henne. Skall se om jag idag kan ge henne lite kläder och mer färger och dessutom fixa på håret så att det inte ser så trist ut.

Klicka på bilderna för större storlek.

11 februari 2012

,

All you need is love

Idag ville jag bara dela med mig av en väldigt söt bild som jag hittat på Pinterest. Dessutom passar den ju himla bra nu när det snart är alla hjärtans dag. Dessutom så måste jag ju säga, som ägare till Lilleman, att det är en stor glädje att ha en hund i sitt liv.

10 februari 2012

,

Feather me Pretty

Fjädrar har kommit tillbaka som en trend men inte som sist med hela indian-stilen utan som en smyckes eller hår-assecoar. Så jag bestämde mig för att tillverka tre olika smycken. Ett par örhängen, två hårband att knyta runt hårsnoddar och en dubbelfjäder med pärlor att fästa "in i håret" med en hårnål.
För att göra hårband att knyta i hästsvansen eller flätor så tog jag och klippte två olika längder av läderbandet. Sen så knöt och fäste jag guld-klippset, sist så satte jag dit fjädrarna.
För att göra en enkel fjäderdekoration att ha i utsläppt hår (fäst med hårnål undertill i håret), så knyter du ett av klippsen i ett läderband av riktig längd i förhållande till ditt hår. Jag satte två fjädrar i den här och dekorerade nedre delen av snöret med pärlor och stenar (som jag tog ifrån ett gammalt halsband som jag sparat istället för att slänga, just för ett sådant här tillfälle).
Sist men inte minst så gjorde jag ett par örhängen. Jag tog helt enkelt hänget ifrån ett par gamla örhängen som jag inte använder längre och trädde på en träpärla på fjädern innan jag fäste den.

Tre olika utsmyckningar på under 15 minuter och jag har fortfarande en hel del snöre och fjädrar kvar om jag vill göra något annat en dag. Jag använde en smyckes-tång för att tillverka ovanstående assessorer.

09 februari 2012

, , ,

Dreamlife Collage

Som du kunde läsa i det förra inlägget är torsdags-temat på I am Caty "Mitt drömliv i Collage". Klicka på bilderna för större storlek!

Man skulle kunna säga att mitt Drömliv är lite "out of this world", fyllt med spänning, skönhet och fantasi. Jag älskar den värld som Lewis Caroll har byggt upp med sina Alice-böcker, där allting är möjligt och ingenting är absolut, inte ens tyngdlagen. Med dem premisserna så skulle han ha kunnat skriva 100-tals olika äventyr, alla olika.

Jag har använt mig av olika material och "Alice" är en teckning som jag gjorde förra året.
När jag skulle starta med Collaget så visste jag inte helt hur jag skulle börja, men sen så tänkte jag "varför mitt Drömliv inte kunde reflektera drömmar utan de fasta ramarna av livet som man lever nu".
Så här är resultatet över mitt drömliv, ett liv som är lite mer oförutsägbart än det liv vi leder till vardags.

Jag har både limmat och använt klisterkuddar i både enkla och dubbla lager för att få en tredimensionell effekt. Jag använde en svart bakgrund för mer djup och vek fjärilarna på mitten så att det såg ut som att dom flugit dit och landat.

Hitch


Älskar att se på studentarbeten på Vimeo, det finns så mycket bra! Såhär står det om videon på vimeos hemsida:

»Hitch« is our graduation project at the University of Applied Sciences and Arts in Hannover.
It’s about »The Ultimate Hitch Cookbook«, an animated book containing the recipes for Alfred Hitchcock’s classics. It’s made for Hitchcock enthusiasts and every other couch potato out there.

07 februari 2012

Daler-Rowney

Idag har jag bytt ut hälften av färgerna i mitt akvarell-skrin. Vissa av de nya färgerna ser kanske lite mörka ut, men det är bara för att dem har så mycket pigment och blir både lila, turkos och rosa när man blandar dom med vatten.

Testade färgerna igår och mina nya akvareller ifrån Daler-Rowney är extremt mycket bättre än de original ifrån Panduro (men det kanske säger sig själv).

Det kändes i vilket fall inspirerande att plocka ur alla färger, tvätta etuit och fylla på med nya half-pans, för nu känns det som att jag har fått ett helt nytt sett med vattenfärger.

Såhär såg det ut förra året när målade av mina vattenfärger med vattenfärger.

06 februari 2012

Hayao Miyazaki

Howl's Moving Castle
Jag har blivit tillfälligt besatt av Hayao Miyazaki's animerade filmer. Vilka underbara, skrämmande, vackra, förbjudna, roliga världar som han skapar för tittaren.

Jag är en sådan person som aldrig slutade att se på tecknad film, jag bara fortsatte trots det att jag blev äldre.
The creative adult is the child who survived. - Ursula K. LeGuin 
Spirited Away
My Neighbor Totoro


(Bilderna är tagna som screenshots ur filmerna.) 

05 februari 2012

,

Gullfisken

Igår var jag på utdelningen av Gullfisken, en prisutdelning för årets bästa tv-reklam. En otroligt kul tillställning med flera uppträdanden, goda skratt och massa vin (jadå, du kan visst dricka vin i direktsändning).

Vinnarfilmen blev "George", en bankreklam (DNB nor) med George Clooney av reklambyrån TRY.


Min personliga favorit är däremot Nettbuss-reklamen "Vi kjører for deg" av reklambyrån Los & co.

För att se alla månadsfinalister klicka dig vidare till tv2:s hemsidan.

03 februari 2012

Recycled Paper Notebook

Vill bara rekommendera dessa underbara anteckningsböckerna ifrån ecojot som använder sig av 100% återvunnet papper, det har alltså inte huggits ner några träd för att tillverka dessa.

Du får två stycken för 99 kronor och då är det även inkluderat ett renare samvete. 

Bor du i Norge så kan du hitta dessa på Ark eller Tanum. Bor du i Sverige så är det lite svårare men många av sorterna går att beställa ifrån den svenska sidan paperme.se (följ länken och kom till anteckningsböckerna ovan!). 

I ett inlägg ifrån förra året så har jag skrivit om hur jag använde en ecojot-bok som en blogg-bok, för att ta reda på vad det är för något så följ länken här!

Inramat & Klart

Nu är jag äntligen klar med min lilla mellanstora tavla till sovrummet. Tanken var att den skulle ge rummet en romantisk känsla med blommorna och det vita diset. Köpte en ram (40x50 cm) på IKEA för 98 kr vilket gjorde en enorm skillnad, det är verkligen värt pengarna att rama in sina bilder.

Snow White


2012 kommer tydligen att bli ett Snövitt år. Inte bara en utan två Snövit-filmer kommer att släppas med bara två månaders mellanrum. Dessutom är Once Upon a Time (också en historia med Snövit som en av huvudrollerna) en av de mest populära serierna just nu i USA.

Den ena filmen är en komedi och den andra en mörkare version, men båda har samma typ av "ny twist"; Snövit har blivit en svärd-svingande upprorisk ung kvinna som nu skall ta tillbaka vad som är hennes (enligt arv då förstås).
Båda filmerna försöker också göra krav på att "det här är den gamla historien så som du aldrig har sett den förut" eller "Den oberättade historien om Snövit".

Uppenbarligen så är Snövit den mest kända klassiska sago-prinsessa som faktiskt har någon som helst möjlighet till utveckling då hon inte är helt handlingsförlamad. Hon är den enda (om vi nu jämför med Törnrosa eller Askungen) som faktiskt tar sig samman och flyr iväg ifrån sin fiende och inte bara accepterar sitt öde. Hon utnyttjar jägarens blödande hjärta och flyr medans hon kan och hon skaffar sig allierade i 7 dvärgar. Utvecklingspotential för en modern film.

På bilden till vänster ser vi Kristen Stewart som Snövit ifrån filmen Snow White and the Huntsman.
Vänster: Julia Roberts i Mirror Mirror. Höger: Charleze Theron i Snow White and the Huntsman
Kanske Drottningen, ständigt fixerad vid sitt utseende, påminner oss om kvinnor idag som börjar bli äldre och gör allt för att förbli unga och vackra. Botox och lyft blir en allt vanligare del av vardagen. Spegel spegel på väggen där, ge mig svar på allt nu! Ett koncept som är lättare för oss idag att känna igen oss i då vi själva frågar spegeln, jag menar Google, varje dag.

Varför tror du att Snövit plötsligt har blivit så omåttligt populär? 

02 februari 2012

58 Rigsdaler

Hur mycket kan man egentligen få för 58 norska kronor? Inte så väldigt mycket enligt min erfarenhet. Eller (!) så kan man få två pocket-böcker på Ark om män är "ark-venn".

Köpte 2 klassiker:
Processen - Franz Kafka
Den gamle och havet - Ernest Hemingway

Leta i den här bloggen