I Bryssel återfinner du alla världens kök men vill du äta inhemskt så har du att välja mellan det franska köket och det belgiska köket. I Bryssel håller maten ofta hög standard och du vågar därför prova något nytt ibland.
Jag har smakat på en del rätter som jag visste att jag skulle tycka om (kalv i svampsås), en del rätter som förvånade mig för att jag tyckte om dom (grisfötter) och en del som inte kommer att få hamna på min tallrik igen (kycklinglever-paté/limpa).
Det finns över 100 michelinrestauranger i Bryssel och här kommer bilder från en av dom (vilken vi besökte flera gånger).
  | 
| Burgundy Snails and Garlic Butter | 
  | 
| Poached Egg in Burgundy Wine Sauce | 
  | 
| Sausage and Pistachio nuts à la Lyonnaise | 
  | 
| Blanquette of Veal à l'ancienne | 
  | 
| Chicken Liver Terrine  | 
  | 
| Pigs Trotter Vouvray mode (no bones) | 
  | 
| Roast leg of Duck and Onion Marmalade (Confit) | 
  | 
| Grilles White Sausage with a Sauce of Tarragon | 
La Clef de Champs
Rue de Rollebeek 23
1000 Brussels, Belgium
 
0 kommentarer:
Skicka en kommentar