Välkommen till Cocktailpartyt

29 april 2011

,

Royal Wedding


Ingen har väll missat att Prince William och Kate Middleton skall växla ringar idag? När kungliga gifter sig blir det som vanligt folkfest och många är företagsamma och hittar på nya sätt att tjäna pengar på begivenheten.

Något som jag tyckte var väldigt gulligt var den här klipp-docks-boken av William & Kate som går att köpa på Amazon för £ 3.49.

Royal Wedding: William and Kate Dress-up Dolly Book är så söt att även fast jag verken är britt eller barn så skall jag nog klicka hem mig ett exemplar.





AB VG

,

Equal Pay



Du kommer kanske ihåg Benny Benassi videon till låten Satisfaction? Den har nu använts för att uppmärksamma www.equalpayday.be. Se videon och du förstår ganska snabbt vad det handlar om.

26 april 2011

,

ABC



Det är svårt att föreställa sig vad folk gjorde innan det fanns bokstäver, innan det fanns pennor eller tryckmaskiner. Tänk att behöva rista in runor i sten varje gång något skulle dokumenteras.
Jag älskar att läsa böcker och skriva och jag har svårt att föreställa mig livet utan bokstäver, ord och ett rikt språk.

Cirka 18% av jordens befolkning är analfabeter. Det betyder att om du befinner dig i ett rum med 10 personer skulle två av dom inte kunna plocka upp tidningen och förstå vad som står där. För oss i Norden är det så långt borta ifrån vår egen värld det går att komma, men man kanske borde tänka på det i bland, hur privilegierade vi är...

25 april 2011

Spegelblankt


Vad är Svensk idyll? Det kan vara ett hus på landet eller en kväll i segelbåten i Smögen. En timmerstuga i fjällen och en kopp choklad framför brasan. Jag tänker att Svensk idyll är när du sitter ner och ser dig omkring och tänker "så här borde man ha det jämt".

24 april 2011

,

Irish Coffee

Så här såg Irish Coffee'n ut på Tivoli i Köpenhamn.
Påsken är en perfekt tid att dricka Irish Coffee på. Vädret varierar ofta och från att ha varit blå himmel och sol börjar det blåsa kallt och då behöver man såklart något varmt och gott att dricka.

Recept Irish Coffee

4 cl Irländsk blended whiskey
2 tsk farinsocker
ca 2 dl Starkt hett kaffe
Lätt vispad Grädde

Lägg i sockret i ett högt glas och häll på kaffet, rör runt till sockret löst sig. Häll på wiskeyn. Håll en sked i glaset och låt grädden sakta rinna ner i drycken över baksidan av skedbladet. Servera med sugrör och/eller lång sked


23 april 2011

Easter Quiz



Påsk är en stor högtid inom judendomen och den största kristna högtiden på året. Men hur många firar påsk som en kyrklig högtid?
Jag har alltid bara firat "kommersiell" påsk, med påsk-ris, kyckling-dekorationer, massvis med ägg och godis.

På Svt.se kan du göra ett Påsk-Quiz och ta reda på hur mycket du egentligen vet om påsken. Det är 15 frågor och jag klarade att svara rätt på 13 av dom. Jag hade tydligen inte lika stor koll på häxor som jag trodde.

Hur många rätt fick du och vilka frågor var svårast?

22 april 2011

Flower Power


I Churchill-parken i Köpenhamn kan du bland annat se "Den lille Havfrue", alltså den lilla sjöjungfrun. Men Parken var så mycket mer än bara strandlinjen. Det mest fantastiska var träden som stod i blom, jag tror att det var småäpplen/trädgårdsäpplen av någon sort.  


Vårdagen fick fram alla de fantastiska färgerna i blommorna.

,

F is for FAIL



F is for Fail is a short film about the creative process, and the failure we always encounter, but usually overcome. Told using the alphabet, each letter informs us of the state of the protagonist's creativity/state of mind. Each letter has two words associated with it (except A and Z); sometimes the positive word overpowers the negative word, and vice-versa.
Typographic footage was converted and exported one frame at a time. 
No AE filters or effects!

21 april 2011

Cinema



Vi såg en helt otrolig Biograf i Köpenhamn. Det såg mest ut som ett gigantiskt leksakshus utanpå och en klassisk herrgård med bio-dekorationer inuti.
Så borde alla biografer se ut!

,

Nyhavs Optimisterna


Igår när vi satt på Nyhavn och drack öl så packade ett band upp och började helt sonika att spela. De kallade sig Nyhavns Optimisterna. Bandet verkade inte bry sig om pengar utan de såg mest ut att spela för att dem tyckte att det var roligt och för att underhålla andra. Det är kul att vara i en så kulturrik stad som Köpenhamn för man vet aldrig vad som kommer att hända.

Det klassiska "Nyhavns-fotot" som alla turister tar, men man kan ju inte låta bli, det ser ju så trevligt ut.

20 april 2011

Sticks'n'Sushi

Om du skall till Köpenhamn någon gång snart så kan jag varmt rekomendera Sticks'n'Sushi. En restaurang-kjedja som serverar japansk mat i form av pinn-mat eller sushi. Det är ganska dyrt om man jämför med övriga restaurang-priser i Danmark men det var så gott att det absolut är prisvärt.


Sticks / yakitori: 1 okse med kryddersmør, 1 gedeost med bayonneskinke, 1 kyllingebryst med chili sauce, 1 pølse med tonkatsu sauce & 1 kyllingekødbolle.


Uramaki / inside-out ruller: 2 cut the crab roll, 2 slim tuna roll, 2 mamma mia roll & 2 smokey roll.


Så vad skall man dricka till sushi? Svaret är enkelt, Champagne, det passar perfekt.

,

Tivoli


Jag har velat besöka Tivoli (Köpenhamn) sen jag var liten men det var först igår jag fick gjort det.


Eftersom både jag och Honovi är livrädda för saker som; går för fort, upp och ner eller för högt, så hade vi några favoriter vi åkte om och om igen.



19 april 2011

,

Das Boot


Båten till Köpenhamn tar 16 1/2 timme ifrån Oslo och då övernattar man på båten. Vi hade otroligt tur med vädret och kunde sitta ute de första timmarna och dricka vin & öl i solen.

Utsikten när båten lämnade Oslo. 

18 april 2011

Bicycle-Town

I centrala Köpenhamn tar 55% cykeln till jobbet. Du ser cyklar precis överallt!

Idag åker jag till Köpenhamn (igen). När jag var där med skolan fick jag inte nog helt enkelt, dessutom ville mannen också besöka Köpenhamn. Den här gången skall jag också göra alla "turistiga" grejer som att äta i Nyhavn, se Den lille havfrue, gå på Tivoli och shoppa på Strøget.

Så som du säkert förstår kommer bloggen ha ett Köpenhamn-tema de närmaste dagarna. Men det kan nog bli intressant.

Sist jag var i Köpenhamn skrev jag de här inläggen:

Copenhagen
Morgenmad/Frukost
Vesterbro
Istedgade 90
Tiger

17 april 2011

,

O Captain! My Captain!

Såg "Dead Poets Society" idag.


Walt Whitman

O Captain my Captain! our fearful trip is done,
The ship has weathered every rack, the prize we sought is won,
The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring;
But O heart! heart! heart!
O the bleeding drops of red,
Where on the deck my Captain lies,
Fallen cold and dead.



,

Do a Carrie


Idag behövde jag lite miljöombyte när jag skulle sätta mig och skriva och tänkte att jag skulle göra som Carrie i Sex and the City och gå och sätta på mig på ett kafé.

Jag vet inte om det var den stora kaffen, cupcaken eller bara miljön som gjorde det, men det gick  alldeles utmärkt att skriva idag. Orden bara rann på och helt plötsligt hade jag skrivit ett helt kapitel.

16 april 2011

Ipod Skin

Har skaffat ett nytt "skin" till min iPod Touch. På bilden upp till höger och ner till vänster har jag även på ett genomskinligt hardcover. 

Vill du köpa ett billigt skydd/skin till din ipod, mac eller telefon så kan du kolla in iStyles.com.
Du får också med en bakgrund att ladda upp så dekorationen går kant i kant. 

Jag har klätt min iPod i Art Nouveau White.

15 april 2011

,

12 000 Words



Det bästa med att vara tillbaka i skolan är alla lov. Det känns helt overkligt att vara ledig i 12 dagar. På måndag åker jag och min kära till Köpenhamn och påskhelgen spenderar vi med hans familj i ett sommarhus i Sverige.

Ett av mina sidoprojekt bredvid skolan är mitt bok-projekt. Jag har redigerat de första kapitlen och nu är det dags att gå in i skriv-fasen igen och komma med mer råmaterial.

Min målsättning är att skriva 1000 ord varje dag. Skriver jag mer är det toppen men det är antagligen inte så realistiskt.
Om jag sköter mig kommer jag ha 12 000 nya ord att redigera efter påsken vilket hade passat mig alldeles utmärkt för snart börjar examen och då kommer jag inte ha samma tid att skriva.

Önska mig lycka till.

14 april 2011

,

You must be joking


Jag försöker att inte skriva om för mycket nyheter då det här först och främst är en kreativitets-blogg men idag gör jag ett undantag.

Jag är en betalande Spotify-kund då gratisversionen hade irriterande reklam, men främst för att jag är intresserad av att ha offline-playlists på min ipod och android.

Saken är; folk blir upprörda för att dom skall betala för en tjänst som aldrig borde varit gratis ifrån första början. Idag gick dumhets-termometern i top i bloggvärlden. Folk går så långt som att skriva att det är skandal. Skall jag skratta eller gråta?

Hello band-aid

 Plåstren går att köpa på Søstrene Grene för en liten summa.

Jag gillar roliga förpackningar och jag gillar söt design. Speciellt tycker jag om när man tar något vardagligt och ger det en ny design så det appellerar till köparen. T.ex. de väldigt fina plåstren ovan som bara gör mig glad.

Jag trodde att jag var den enda som skulle få för mig att använda barnplåster men så var jag på fest i fredags och tro det eller ej, en av deltagarna (27 år) visade stolt upp sitt Hello Kitty plåster.

Jag tror det handlar om att vara tillräckligt vuxen för att våga vara barnslig.

13 april 2011

,

Fototriss

Klicka på bilden för full storlek.

På bloggen Fototriss kan du varje vecka anta utmaningen att fota en foto-triss, alltså 3 foton på ett tema. Veckans tema är stilleben och jag valde att fota en cup-cake skål jag köpte för ett tag sedan på Søstrene Grene.

12 april 2011

My next tweet


På http://yes.thatcan.be/my/next/tweet/ kan du koppla upp dig mot Twitter och få ditt nästa Twitter-inlägg genererat för dig. Blir väldigt dadaistiskt a la 2011 måste jag säga.

Här är de 3 första Tweetsen jag fick genererat:
In under mig. Det är något som aldrig kom till Norge var på Spotify.
Fantastisk kortfilm Våga slampa loss Ska se vad dom säger att gå in under mig.
Lite färgglatt bara... Do you become a thing about the request, but is refusing to fulfill it.

11 april 2011

Package



Häromdagen kom jag på mig själv med att köpa en produkt på grund av förpackningen. Jag trodde inte att jag var så lättpåverkad. Men den var rosa och shiny och jag är ju "bara kvinna". Sen var texten rolig och retro och framför allt stack den ut bland alla tråkiga grejer på Apoteket helt plötsligt var det köpt.

Har du någon gång köpt en produkt på grund av utseendet/förpackningen?

10 april 2011

,

Redhead

Har färglagt ytterligare en av mina sketcher, vet inte om jag gillar den bäst som svartvit eller som den är nu.

Originalet.

09 april 2011

,

MESS


Jag köpte "This is not a book" av Keri Smith tidigare i år och nu har jag alltså införskaffat "Mess - the manual of accidents and misstakes", ytterligare en bok i serien.






Jag vet inte vad jag skall kalla den här typen av böcker. För det är inte böcker som är till för att läsas, direkt, men det är ju inte heller anteckningsböcker. Jag funderar på en egen kategori, t.ex. "Pysselböcker för vuxna".



På baksidan står det:

Your whole life you've been taught avoid making a mess. Try to keed everything under control, color inside the lines, make it perfect, and att al costs, avoid contact with things that stain.

This book asks you to do the opposite of what you have been taught. Think of it as your own personal rumpus room. A place to let loose , to trash, to spew, to do the things you are not allowed to do in the "real world". It't time to make a mess.



Three rules to keep in mind:
1. Do not tryand make something beautiful.
2. Do not think to much. (There is no "wrong".)
3. Continue under all circumstances.


Keri Smith's böcker går att köpa billigt på Amazon.

08 april 2011

, ,

#dktidg



Var med idag (och även andra dagar för den delen) på Twitter och skriv dikt. Den kan vara om vad som helst så länge den får plats på 140 tecken inklusive hash-tagen; #dktidg

07 april 2011

,

100 Posts

Det här fotot tog jag precis efter att jag hade flyttat till Oslo och utgjorde under lång tid headern till min första blogg.


När jag stängde min gamla blogg (biancaioslo.se) så hade jag en vision om hur jag ville att min nya blogg skulle bli.

Först och främst ville jag ha en kreativitetsinriktad blogg. Jag bestämde mig för att inte skriva inlägg som "igår var jag ute och drack, party", "sorry nu var det länge sedan jag bloggade" eller "Dagens outfit är...". Jag gjorde det så halvhjärtat att det inte så roligt att blogga längre (eller läsa för den delen heller antar jag).

06 april 2011

,

This is a lemon

En citron fick genomgå när jag lekte med effekter och använde ripple blocks-effekten i picnik (om och om igen). Gillade resultatet, blev lite abstrakt konst av det hela.

05 april 2011

The last one...



Det här är den sista "The...makes it a...". Egentligen var det den första jag gjorde (och sen kunde jag, som nämnt tidigare, inte sluta). Men jag skall sluta. Sluta publicera så många med samma tema i alla fall. Kanske. Vi får se.

Leta i den här bloggen