Välkommen till Cocktailpartyt

27 juni 2012

25 juni 2012

Midsommar

I lördags så hade vi ett St.Hans/Midsommar-firande med några vänner här i Oslo. Det var visserligen en dag sent, men bättre sent än aldrig som man brukar säga.

Jag fick även bundit mig en midsommarkrans, något som jag inte har gjort på många år, måste säga att jag tycker att den blev himla fin. Knepet är att göra många lager och att ha en stabil bas av tjock ståltråd i mitten.

, ,

SML Projects

För två veckor sedan så fick jag äntligen tummen ur och började bygga på min digitala portfolio. Det är inte helt lätt att veta vilken information som skall stå och vilka projekt som man skall ta med. Just nu har jag börjat att lägga upp några för att se hur sidan blir, men inga projekt är färdigt inlagda än.

Sidan har jag döpt till SML Projects, vilket skrivs ut: Small Medium & Large Projects. Och inne i portfolion så kan man sortera det jag har gjort efter små, mellan och stora projekt.

Sidan är inte öppen för läsare då den inte är färdig, men så fort den är färdig så kommer jag att publicera adress här på bloggen så du kan ta en titt! (Sen skall det ju sägas att en portfolio aldrig blir riktigt färdig då den alltid uppdateras då man gör nya saker).

24 juni 2012

,

5 Things to do this summer

Har du tänkte på vad du vill göra i sommar? Många jobbar heltid, eller som jag, deltid. Men på sommaren så har de allra flesta fler fridagar än annars. Det är då man kan passa på att göra allt det där som man aldrig får tid för. Jag har listat 5 saker som jag SKA göra den här sommaren. Det är saker som jag har hittat på internet och sparat bland mina bokmärken och tänkt "det där ska jag göra någon gång".

1. Lära mig laga hemmagjord Mango Sorbet
På den prisvinnande bloggen Lottie + Doof så finns det ett recept på en mango sorbet som ser helt fantastisk ut.

2. Sända in till The Burning House
Exempelbidrag ifrån bloggen
En blogg som publicerar sina läsares foton på vad dom skulle ta med sig om ens hus hade börjat brinna. Jag skall sända in ett bidrag.

3. Skriva sommardagbok
Exempelbild ifrån dispatchfromla
Tänk att som på film kunna gå tillbaka och se vad jag gjorde sommaren då jag var 25 år gammal. Här skall det skrivas, ritas, klippas och klistras.

4. Göra en anteckningsbok av en målning
Hittade en instruktion på hur man kan göra en anteckningsbok av en gammal målning på ohhappyday.com, detta skall provas.


5. Fantastisk Manikyr
Jag följer bloggen thebeautydepartment och där har dom alltid så fina tutorials på manikyr, men vem har väll tid till sådant? Jo det har jag i sommar.


Har du något speciellt som du har lust att göra i sommar?

23 juni 2012

Anno in Store

Foto: Hanne Sørensen
Sen den 14 juni har Anno (Magasinet Text 2 & AD 2 ger ut årligen på Westerdals) funnits att köpa på Narvesen (samma som Sveriges Pressbyrån). Man bli verkligen stolt av att se det ligga mellan alla andra fina magasin.

För två veckor sedan så hade vi också en lanseringsfest för magasinet på Alfreds Hage/Aker Brygge, såhär såg det ut då:


Foto: Iver Schrøder

19 juni 2012

In the summertime

Tog hunden och pojkvännen på en promenad längs havet på Bygdøy/Huk idag. Äntligen sommarlov och äntligen (nästan) sommarvarmt. 
Längtar efter fler lata dagar vid havet.

12 juni 2012

,

Pulverglass

Ibland så är man ganska lättlurad, som när det kommer en ny produkt som man bara "måste" prova. Jag tyckte att pulverglass lät som en god idé, i alla fall när jag var i  affären. Men jag kan ärligt talat säga att det här var en av de mest shitty produkterna jag har provat. Gillar förpackningen däremot, den är fin fin.

09 juni 2012

Follow ME on Pinterest

Jag är en stor anhängare av sidan Pinterest och jag har i skrivande stund 1539 pins fördelat på 32 boards och 135 personer som följer mig.
På Pinterest så samlar jag på bilder, design och inspiration till framtiden. Man kan välja att använda Pinterest på olika sätt, en del samlar inspiration som jag, andra planerar sitt bröllop eller sätter ihop en personlig kokbok.
Klicka på bilden under och tryck sedan på den röda knappen "Follow All" på Pinterestsidan för att följa mina boards och bilder på Pinterest.

08 juni 2012

,

This is why the internet exists

Jag vet inte hur men jag har totalt missat "Call me Maybe"-rörelsen på youtube. Det hela började med att några killar ifrån Harvards Baseball-team la ut en video av sig själva, "dansandes" till låten.
Videon har över 12 miljoner views och strax efter den kom ut så började folk göra sina egna versioner av Call Me Maybe, men inte inspirerade av Carly utan av baseball-killarna!
Eftersom jag nu har spenderat två timmar av mitt liv med att se amerikanska baseball-lag sittdansa så måste jag ju dela med mig av några klipp som jag hittade.

06 juni 2012

,

annomag.no

Det har föresten kommit upp en hemsida om årets publicering av Anno. Där kan man läsa smakbitar ur magasinet och läsa mer om vad Anno är för något.
Har skrivit om reklam och bilden är egentligen ett dubbelt uppslag (ett helt hus alltså)

Är superglad att min sak kom med i årets utgivning, i morgon är det lanseringsfest och då kommer jag se den i tryck för första gången.

Är också med i marknadsgruppen för magasinet

05 juni 2012

,

The Story of Sushi

Ett väldigt unikt sätt att göra reklam för något så kommersiellt som en restaurang. Detta är också ett utmärkt exempel på hur man kan nischa sig som en sushirestaurang för att stå ut bland sina konkurrenter. Videon har visats 311 000 gånger på Vimeo, vilket är ganska imponerande.

01 juni 2012

MacBook Book

Man behöver något som skyddar en av sina käraste ägodelar och varför skulle inte det vara något fint? Det här harback-covret, som finns att köpa på Twele South, är så otroligt charmerande. 

Till min 13-tums så hade jag fått punga ut 79.99$, så den får helt enkelt ligga kvar på önskelistan en liten stund till.

Leta i den här bloggen