Välkommen till Cocktailpartyt

31 juli 2013

Omelette - The Love for Food


Om du bara har 2½ minuter till övers idag, så föreslår jag ändå att du ser den här videon. Det är en tecknad kortfilm om en hund som försöker hjälpa sin ovetande ägare på alla möjliga (och omöjliga) sätt. Otroligt fin historia.

, , ,

Sneak a Peak

Klicka på bilden för att se mer av detaljerna

Jag gör hela tiden små förändringar på bloggen. Sist så tog jag bort ramarna runt alla bilder i inläggen. Jag har haft bloggen i över två år och jag känner att det är dags för en större förändring, så därför skall jag byta header, från bara text till en stor tecknad bild.

Skall lägga upp den senare i form av skissen för att se hur det blir när den är på plats bara.

Jag har fortfarande en hel del jobb kvar i form av färgläggning, scanning, rensa upp i bilden osv. Men jag tycker att jag har kommit rätt långt och jag kan knappt vänta tills den pryder toppen av The Rabbit Hole =) Vad tycks?

30 juli 2013

, , ,

Inside Those Notebooks

Har startat en ny board på Pinterest som jag har döpt till Inside those notebooks. Där samlar jag på inspiration och bilder av kreativa och spännande anteckningsböcker och journaler.
Det började med att jag själv ville göra en rese-bok till en uppkommande resa till Gdansk. Jag tittade runt lite på internet och hittade "art-journaling". Mycket av det jag såg föll mig inte alls i smaken, men dem som gjorde resedagböcker hade ofta en helt annan stil.

Eftersom vi lever i en digital värld är det lätt att alla ens minnen bara hamnar på en hårddisk någonstans. Så den här gången skall jag spara på broschyrer och biljetter, jag skall printa ut foton och ta tillvara på mina minnen. Jag skall nog också teckna en del själv. Den här boarden ger mig inspiration och visar vad man kan få till med lite talang, tålamod och kreativitet.


Bilderna och deras ursprung kan du hitta på min Pinterest-board. Om du gillar, följ mig.

, , , ,

Ge mig ett D!

Jag fick aldrig ett D, vilket var lite synd. Men att fika och spela brädspel är alltid lika trevligt. I Oslo finns det ett café vid Alexander Kiellands Plass där du kan göra båda delar. (Eller ta en öl och sandwich för den sakens skull). Så om du är i Oslo och har lust på lite trevlig stämning är det värt att titta in på Colonel Mustard (som i Cluedo).

, ,

Lego Keychain

För många år sedan fick jag en nyckelring med mitt namn på. Eftersom jag har ett ovanligt namn var den "one in a million" och genom 15 år hängde den på min nyckelknippa.

När den en dag föll av tänkte jag att "nu är jag vuxen" och köpte en flätad bit med brunt läder, och det var fint, men jag saknade min Diddle-nyckelring. Jag berättade den här lilla historien för en vän och när han kom tillbaka ifrån Tokyo för ett tag sedan, så hade han med sig en present till mig. En ny Bianca-nyckelring, i form av en tvättäkta lego-kloss (!).

28 juli 2013

Sweet like Watermelon

Idag fick jag äntligen tid till att fixa naglarna. Jag brukar inte direkt blogga om naglar men den här gången gjorde jag vattenmelon-mönster på ringfinger-naglarna och jag tyckte att det blev hemskt sött. Sött som vattenmelon.

För att göra vattenmelon-naglar behöver du:
Genomskinligt topplack
+
Rosa nagellack
Mörkgrönt nagellack
Ljusgrönt nagellack
Vitt nagellack
Svart/Mörkbrunt nagellack
+
Maskeringstejp (eller någon typ som sitter löst)
1 smal pensel

Leta i den här bloggen