Välkommen till Cocktailpartyt

31 mars 2013

28 mars 2013

, , ,

Bird in Neutrals

Då har jag gjort klart den tredje anteckningsboken av mina naturfärgade moleskine-böcker. Istället för att köpa böcker med ett färdigt motiv har jag valt att göra mina egna. Det blev en fågel som jag färglade med naturfärgade promarkers, svart fineliner och vit gelépenna.  


Se mina andra anteckningsböcker med en skrivmaskin och en modebild

27 mars 2013

13 Filmer - 2013

Om du som jag är ett aktiv användare av IMDb så vet du säkert att man kan göra en egen Watchlist för att hålla koll på uppkommande premiärer. Det ser i stort sett ut som att 2013 kommer att bli ännu ett bra film-år. Det har gått nästan tre månader av året redan men filmerna jag längtar efter har inte kommit än.

Här är, i kronologisk ordning, 13 filmer att se fram emot:

Oz the Great and Powerful (15 Mars)



The Croods (22 Mars)



Oblivion (April)



Iron Man 3 (24 April)



Star Trek - Intro Darkness (10 Maj)



The Great Gatsby (17 Maj)



Epic (24 Maj)



Man of Steel (26 Juni)



Despicable Me 2 (28 juni)



World War Z (12 Juli)



Kick-Ass 2 (16 Augusti)



The Hunger Games - Catching Fire (20 November)



The Hobbit: The Desolation of Smaug (13 December)



Vilka/vilken film ser du mest fram emot i år?

26 mars 2013

, ,

Om Drakar


Jag såg The Hobbit igår vilket fick mig att tänka på böcker jag har slukat, älskat och minns. Jag läste mycket genom min uppväxt och en del av min växande boksamling består fortfarande av böcker med hjältar, godhet, ondska och magi ifrån svunna platser.
Allt det här fick mig att tänka på drakar. Det verkar nästan inte som att det finns något stort äventyr, ingen äkta fantasivärld utan dem. I Tolkiens värld talas det om många drakar men Smaug ifrån The Hobbit är kanske den mest kända.


I C.S. Lewis Narnia förvandlas Eustace till en drake i Caspian och skeppet Gryningen, när han tar på sig ett armband av guld som har en drak-förbannelse över sig.
I bägge dessa berättelserna är drakarna intelligenta och drakarnas största åtrå är guld och skatter. Det uppmanas också att aldrig komma emellan en drake och dennes skatt. Nu skall det sägas att J.R.R. Tolkien och C.S. Lewis var goda vänner vilket kanske gör det till ett mindre av ett sammanträffande.

Många år senare skulle vi få en annan världsomspännande fantasy-succeé (jodå, jag vet att det finns andra författare där emellan som har sålt massvis men vi glömmer dom för tillfället). J.K. Rowling, en kvinna med samma namnuppbyggnad och nationalitet som sina föregångare skulle snart ta världen med storm med sina Harry Potter-böcker. Även hon skrev om drakar i serien bestående av sju böcker. I den första får vi följa en drake som kläcks från ett ägg i spisen, i den fjärde boken måste Harry slåss mot drakar och i den sista boken får man möta en drake i Gringotts valv.

I Philip Pullmans triologi om mörk materia (The Golden compass...), förvandlas Lyra's daimon vid ett tillfälle till en drake. Lewis Carroll skrev om The Jabberwocky i (sin älskade uppföljare till Alice in Wonderland) Through the Looking-Glass.

I Tyskland omtalde bröderna Grimm en drake med sju huvuden som kräver oskulder i en av Grimm's Fairy Tales. I Tyskland har vi också Michael Ende som skrev om Jim Button and Luke the Engine Driver, där antagonisten är en fullblodad drake.


I USA har vi Eragon av Christopher Paolini vars huvudplott är om en pojke och hans drake. Men kanske mer känd och än mer aktuellt är George R.R. Martin's A Game of Thrones. Här framställs drakarna mer som väsen som kan kontrolleras av människor som vapen, i det här fallet av Daenerys Targaryen.

Till och med här i Sverige har ingen mindre än vår mest kända och älskade författare skrivit om drakar. I Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta måste de slåss emot Katla, en drakhona ifrån tidernas begynnelse som styrs and Tengil med ett speciellt horn som han blåser i.

Man skulle nästan kunna påstå att det inte är ett riktigt äventyr utan drakar (jag skrev nästan). Men det är något visst med drakar, något som lockar oss.
Här skall det också sägas att jag bara har pratat om den Europeiska draken, tänk själv alla historier som finns om den Kinesiska draken och dess motsvarighet i andra öst-asiastiska länder. Vi har inte heller räknat in alla historier där sjöormen finns med, alltså drakar som lever i vatten.

I vilket fall som helst så är draken en av de mest älskade och fruktade figurerna litteraturen. Här kan du läsa mer om drakar i populärkultur, så som film, litteratur och sång.

Jag vet inte varför vi inte kan få nog av drakar eller varför vi älskar dom så mycket, jag vet bara att vi gör det.

23 mars 2013

Lego Inception



Lego är ett av mina favoritmärken i hela världen. Jag tycker att det är en bra produkt och jag tycker att dem gör bra reklam. Lego är kort för Leg Godt, alltså lek bra. Sedan Lego grundades och bara sålde klossar har dem utvecklats inom spelindustrin, film, tv och genomför samarbeten med andra kända märken. Lego inspirerar, här ovan kan du se en video gjord av studenter som har använt lego-figurerna till ett akademiskt projekt. Jag tycker den är alldeles alldeles underbar.

16 mars 2013

Wreck-It Ralph


Jag såg nyligen den animerade filmen Wreck-It Ralph för första gången. Filmen väcker många minnen för oss som vet hur det var att spela TV-spel på den tiden man inte kunde spara sina spel på konsolerna, utan bara fick ha dem på till man hade klarat av att runda spelet.

Man hade kunnat (om man nu inte är marknadsavdelningen på Disney) bara pumpat ut vanlig reklam och trailers för filmen Wreck-It Ralph, och det hade säkert gått bra det. Men jag älskar att dem har tagit det både ett och två steg längre i sin marknadsföring av denna högst charmerande och nostalgiska film.
Det här är inte direkt högaktuellt, men jag tänkte att det kanske inte var så många i Norden som hade sett den här reklamen innan i alla fall, så att det var värt att blogga om. 


Först och främst så måste måste jag visa arkad-spelet Fix-it Felix,Jr som Disney skapade till den här filmen. För att vi tittare skulle tro att detta är ett äkta spel så byggde de riktiga spelmaskiner. De såg till och med till att de hade riktig mängd slitage och satte ut ett par maskiner på Comic Con  i USA för att öka sin trovärdighet.

Disney satte upp falska lappar om att de letade efter flera fungerade Fix-it Felix spel:
Attention Gamers & Collectors. We are looking for any working version of the classic Fix-It Felix,Jr arcade game. Only 105 cabinets were produced in 1982. Please contact us at Felix.Arcade@disneyanimation.com if you have any information.

De skapade till och med gamla retro-posters för spelet, ser så oroligt äkta ut att det inte är sant. Jag kan inte låta bli att älska det!


Om du vill prova att spela hemifrån så kan du på in på Wreck-it Ralphs Disney sida och spela Fix-it Felix, Hero's Duty och Sugar Rush. (Allihop är spel ifrån filmen, alla är påhittade av Disney och skapade att passa in som genuina spel i en riktig spel-värld.)

Sist men inte minst så ville jag visa bilder ifrån ett oroligt cool stunt som gjordes i London till Wreck-It Ralph premiären. Brick Lane  i London förvandlades till 8-Bit Lane. Nostalgitrip!

Så många fantastiska detaljer. Jag tycker framför allt att hunden och duvorna är underbara.

Vill du utforska 8-Bit Lane hemifrån så besöker du den här sidan.

Om du gillade filmen så hoppas jag att du fick lika mycket ut av all den här charmerande marknadsföringen som jag. Nu så skall jag spela lite Fix-It Felix och Sugar Rush!

Complexity is your enemy

Complexity is your enemy. Any fool can make something complicated. It is hard to make something simple.
- Richard Branson, grundare av Virgin Group.

10 mars 2013

,

Pinterest Inspiration

Min Pinterest-sida växer nästan varje dag. Både när det kommer till boards och pins, men också antal följare. Det är kul att man kan ha följare på Pinterest, det motiverar mig att pinna finare bilder och mer regelbundet, vilket i sin tur skapar en bättre profil. Jag är nu uppe i 48 boards med 4229 pins och här finns något för alla att inspireras av.
Idag tänkte jag dock bara skriva om mina 5 nyaste boards och visa lite inspirerande bilder ifrån dessa. Klicka på rubrikerna för att komma till de olika boardsen.






05 mars 2013

,

Social Club


Idag hade vi besök på praktikplatsen av det svenska produktionsbolaget Social Club ifrån Stockholm. På den typen av möten kommer representanter ifrån bolaget ut till byråerna och visar reklamfilmer ifrån alla sina regissörer. 
Dom berättar om hur filmerna är gjorda, vilka tekniker som används och vilka styrkor deras olika regissörer har. Det som är extra kul är ju så klart att man får sitta och bli inspirerad. Här kan du se några av filmerna som visades på mötet som föll mig i smaken.

1888 - L´enfant Terrible



jobsintown.de - Fishermen



Ikea - Night Walkers

,

Gullblyanten

Nu har jag varit lite trög med att berätta om något kul! I fredags så var det Gullblyanten, den stora årliga prisutdelningen för reklambranschen i Norge. Jag och Helge sände in ett bidrag, vår radiospot för Fretex och den vann diplom! Woop wopp.

Leta i den här bloggen