Välkommen till Cocktailpartyt

28 februari 2013

,

The Proof That we are Soulmates


Detta är varför jag älskar Vimeo. Folk som gör fantastiska små saker bara för att dem vill och kan. Den här videon är inte till för att sälja något utan existerar bara för att kreativa människor inte kan låta bli att vara kreativa.

Här under ser du infographicen som animatören hittade på nätet och baserade videon på. Ett frieri via infographic, något som i alla fall jag aldrig har sett förut.

Written by Drake Martinet withdrake.com

25 februari 2013

,

Portfolio - Ny Design


Idag har jag jobbat lite med min portfolio. Jag gillade uttrycket med de fyrkantiga bilderna på den gamla förstasidan, så jag ville ha samma, fast annorlunda. 
Den nya är också lite mer "rörlig", till exempel kan man hålla musen över en av bilderna (så bläddras bilden bort) och man kan läsa inledningen på saken. 

Vad tycks?

15 februari 2013

Cinema Advertising

Bioreklam är inte som annan reklam, det är i alla fall vad de ifrån Capa försökte förklara för oss idag. Jag har nyligen börjat min praktik och befinner mig i skrivande stund på Schjærven och får därför vara med när leverantörer kommer och skall presentera sig själva och vad som är nytt.


En sak är i alla fall sant, man kan göra mycket rolig reklam med bio som utgångspunkt. Här är ett urval av de filmer som visades på presentationen. Jag gillade 007-reklamen speciellt.

Ett exempel på en otroligt obehaglig bioreklam som får publiken att falla i tystnad.

Den här ifrån Carlsberg är ju såklart väldigt rolig, men den största effekten hade den på youtube, med över 12 miljoner visningar.

Alla har vi väll varit med om en pinsam tävling på bio där en i publiken ropas upp av någon för att så måste gå upp till alla och ta emot ett halvbra pris. Det här är inte en sådan tävling.

14 februari 2013

,

How Sketchy

Den andra av anteckningsböckerna som jag köpte nyligen blev dekorerad med en skiss av en tjej. Även den boken ligger på just nu på min praktikplats, den är dedicerad till min Bachelor. 

Så här blev skissen som jag gjorde för att föra över till anteckningsboken, också den med samma teknik (karbonpapper) som boken med en skrivmaskin.


Tog en Instagrambild av den idag, så här såg det ut. Fast jag måste säga att jag gillar färgerna på anteckningsboken mycket bättre när man ser den i verkligheten.

13 februari 2013

Down The Rabbit Hole byter namn

Det är egentligen inte så farligt, jag tänker bara ta bort ordet "Down". Själva adressen hit är ju bara "therabbithole.se" och om jag pratar om bloggen säger jag bara The Rabbit Hole. Ordet Down har helt enkelt blivit överflödigt så nu åker det bort. Jag måste bara komma ihåg att ändra det på sidor som Bloglovin så skall det nog gå bra. Här är den "dramatiska skillnaden".

Innan jag bytte namn

Jag upptäckte en rätt kul sak nu när jag bytte, i två år så har jag helt ologiskt haft stort R och litet h i titeln. 

Så nu var det gjort, välkommen till The Rabbit Hole!

, ,

Personalize your Notebook

Det finns väldigt många fina anteckningsböcker att köpa, men ibland är det ändå kul att sätta sin egen prägel på saker och ting. 

Som grund använde jag Moleskines stora naturfärgade böcker, en fin bas för det mesta. Moleskine finns att köpa på det flesta stora bokhandlare men ett tips är att beställa det ifrån amazon.co.uk istället så blir det mycket billigare.

Jag började med att göra en skiss på det som jag ville ha som motiv. Eftersom jag är inne i en skrivmaskins-period (om det nu kan kallas så), blev det ett naturligt val.

Sedan använde jag kalkeringspapper för att föra över teckningen på blocket. Jag tejpade fast kalkeringspappret och skissen i två olika lager för att det inte skulle röra på sig.

Till sist så fyllde jag i motivet och gjorde detaljer med en svart fineliner. Sedan fotot blev taget har jag jobbat på att fylla i alla tangenter med bokstäver och siffror, men den anteckningsboken har jag på min praktikplats nu.

Leta i den här bloggen