Välkommen till Cocktailpartyt

30 maj 2012

,

Reflekt Magasin

Nu är examen inlämnad och den bestod av lite olika uppgifter, men jag gjorde bland annat ett mini-magasin format som ett LP-cover. Magasinet har en filosofisk vinkling som tillåter rum för dialog med läsaren och en inbjudande visuell profil. Temat på magasinet är Frihet. Detta är en helt fiktionell publikation men jag hade kunnat tänka mig att göra det på riktigt någon gång.



Klicka på play för att se inne i "Reflekt Magasin"

Jag gjorde tre saker till mini-magasinet, en essay, en intervju och en serie. Man få ju inte glömma, att trots att jag lät mig rivas med av det visuella, så är det ju en textlinje som jag går på!
Klicka på bilden för större storlek.

24 maj 2012

Examenstider

Nu är det examenstider på Westerdals! Jag har valt att göra ett ganska så stort projekt med många element som skall fungera ihop. Trots att jag verken är art director eller grafisk designer så har jag dessutom bestämt mig för att göra en grej som är väldigt visuell och jag sitter och macar för allt vad livet är värt. 
För att komma ihåg allt jag skall göra har en av tavlorna i storarummet förvandlats till
en planeringstavla med en post-it för varje dag.
På onsdag kl 15:00 så skall mina redaktionella arbeten och diskussionsunderlag vara inne och sen är jag färdig... eller INTE. Den 7 juni är det lanseringsfest för Anno (där jag är i marknadsföringsgruppen), den 13 juni är det sommarfest där man träffar de nya studenterna för första gången (blev fadderchef igår) och den 15 juni är det prisutdelning för Gullkalven (där jag är ledaren). 

NO REST FOR THE WICKED!


21 maj 2012

,

PK-debatt: Janne vs. Ebba

Om någon skulle ha frågat mig innan den här debatten om: Vem av Janne Josefsson och Ebba von Sydow som skulle vinna en debatt, så skulle jag svarat Janne.
Faktum är dock, att jag sitter här chockad och äcklad av Janne och hans förnedrande sätt att tala till andra på (bland annat genom gubbig härskarteknik). Ebba däremot var saklig, sade ifrån när hon behövde, hon var vettig och verkade dessutom veta vad hon pratade om. För Ebba har genom att läsa journalistik på högre nivå lärt sig den traditionella delen av journalistiken och genom sitt öppna sinne klarat av att utnyttja "de nya medierna".

Jag skall inte säga så mycket mer om det här, utan du kan istället själv se debatten som hölls av Publicistklubben med temat "Journalisten och Varumärket".



Är det bara jag som tycker att det här var riktigt illa och jobbigt att se på?

20 maj 2012

, ,

My future home

På Pinterest så har jag en egen sida för interiör, där sparar jag på bilder som påminner mig om hur jag skulle vilja bo någon gång i framtien. För att se alla bilder så klicka här.

15 maj 2012

Min dag i GIF

När ingen förstår mig:

När jag vet att du är där men inte jobbar med Gullkalven:

När kaffet har tagit slut:


När allting äntligen fungerar som det ska:

12 maj 2012

, ,

Anno Illustrationer

De senaste veckorna så har jag jobbat med Anno, ett årligt Magasin som ges ut i regi av Westerdalsstudenter (AD 2 & TXT 2).

Nu är artikeln (om principer som reklambranschen använder sig av för att få oss att köpa) inlämnad och alla bilder är färdiga. Kristoffer (ifrån AD-klassen) tecknade och vi gjorde de färdiga tillsammans i Illustrator (till pictogram-liknande illustrationer). Magasinet kommer inte ut förrän i mitten av juni men här kommer ett litet smakprov.
«Det er en måneds kø på en iPad, så jeg begynner og grine»-prinsippet     
«Du ga meg en ryggsekk så jeg ble medlem»-prinsippet

08 maj 2012

Anno Anno Anno Aprikos

I natt så blir det många kaffe och lite sömn. Sitter och jobbar med en artikel till Anno Magasinet som skall lämnas in i morgon (och som också kommer att bli halva min examen). 

Har fyllt på med snacks, bland annat torkade aprikoser. Höll däremot på att dö av skratt (jag vet inte om det har något att göra med att det är mitt i natten), när jag såg att dom var ifrån "Den lille nøttefabrikken". Ursäkta mig personalen, men det är inga nötter i mina torkade aprikoser!

04 maj 2012

Bianca checkar in

Jag vet inte vad som är mest irriterande, alla tidningar med deras 101 tips för beachen 2012 eller alla vänner på Facebook som håller på och checkar in på Sats eller skriver "idag har jag sprungit hit å dit i en massa minuter".

Det är ju inte det att det är något fel med att äta sunt eller hålla sig i form, men vad är det med det konstanta behovet att tala om för hela världen hur duktig man är och varför håller man på med sin smartphone när man egentligen skall träna?

Får lust att skriva kommentarer som "åt en halv chockladbit och fick värsta ångesten, måste tänka på något annat nu så det går över" eller "Bianca checkar in utanför Sats och tittar misstroget på andra som tränar".

Mina tankar vandrar alltid till det här fantastiska citatet som cirkulerar på internet:



Leta i den här bloggen