Välkommen till Cocktailpartyt

22 december 2012

,

Spotify - Jul



Jag älskar julen och att julpyssla, en viktig del av det är bakgrundsmusiken. Därför har jag satt ihop en mysig jullista på Spotify. Orkar du inte göra din egen så kan du bara låna min.


Om du tröttnat på alla julsånger och bara vill ha bakgrundsmusik utan bjällror och sång så är mitt tips soundtracket till filmen "The Holiday" av Hans Zimmer. Passar till exempel perfekt när man sitter och äter.


God Jul!

29 november 2012

21 november 2012

Portfolio

Äntligen så har jag fått gjort klart min portfolio! Besök den på smlprojects.com. Jag har fortfarande 5+ arbeten som skall färdigställas och läggas ut på sidan under de nästa två veckorna men nu kunde jag inte hålla mig längre. Jag uppdaterade länken högst upp i bloggen och helt plötsligt så kände jag mig lite lättare. 

Jag kommer säkert skriva ett inlägg snart igen när jag har fått lagt in alla arbeten i portfolion så håll utkik efter det.

Paper Dreams



Det bästa med att det finns så många kreativa studenter är allt det som kreativa studenter lägger ut på internet och delar med oss andra. Tack alla kreativa studenter!

18 november 2012

I Like Maps

Om du gillar kartor så har jag en ny board på Pinterest som heter "maps ❏". Den innehåller världskartor av olika slag, kartor som på ett eller annat sätt används som dekoration i inredning, glober o.s.v. Det är något speciellt med kartor, det är en perfekt kombination av funktion och form. Följ mig på Pinterest.




17 november 2012

15 november 2012

,

Oysters in Bordeaux

Smakade ostron för första gången i Bordeaux och jag tyckte till min stora förvåning att det var helt okej. Vi var på ett otroligt trevligt litet ställe vid havet där dem fiskade ostron och fick provsmaka så färska ostron som det bara går att få.

11 november 2012

10 november 2012

Signs of Saint-Emilion

När jag gick igenom mina foton ifrån Saint-Émilion så upptäckte jag att byn kryllade av vackra skyltar, så jag samlade några av dem i ett collage.

,

Saint-Emilion

Förra veckan var jag på en researchresa med skolan till Bordeaux med kringliggande område. Vi var också i Saint-Émilion och besökte katakomber, vinbutiker och charmerande gator och affärer. En by med lite mer än 2000 invånare som också gett namn till det kringliggande vindistriktet.

03 november 2012

The Creative life

Nu är sidan/bloggen som jag hjälpt mamma med uppe och redo för besökare. Det är en typ av pappers & scrap-blogg med tags, kort, julkort osv, bli inspirerad!

Besök sidan på www.thecreativelife.se

28 oktober 2012

Self Portrait

Idag har jag målat av mig själv ifrån ett foto som togs under en midsommarfest i år. Jag sitter nämligen och jobbar på en bild som jag kan ha längst ner i mitten på bloggen. Just nu så ser det ut som att jag menar att den modebilden som jag har tecknat är någon sorts bild på mig, vilket kommunicerar helt fel. Så den skall jag byta ut helt enkelt.
För att enklare se kontraster i ansiktet så gjorde jag om fotot ifrån färg till sepia innan jag började att sketcha. Jag vet inte helt hur jag skall göra med midsommarkransen, om det är snyggast som det är nu med bara en massa krusiduller eller om jag skall försöka teckna ut kransen med alla blad och blommor. Det är inte en exakt kopia och skall inte heller vara det men jag skulle till exempel kunna göra ögonbrynen mörkare och större och mer sotade ögon, vi får se.

27 oktober 2012

, ,

Duck Egg Blue Profile

Istället för att ha en vanlig rektangulär header så valde jag att göra en cirkel som fungerade bra 
tillsammans med placering av texten och val av typsnitt.
Idag har jag jobbat fram en profil till min mammas nya blog. Hon har rundat 50-strecket och bestämt sig för att hon både kan skapa och blogga. Så självklart hjälper jag henne att designa en blog som passar för hennes behov. Bloggen är inte färdig än så jag kan inte länka men det gör jag så fort den är uppe och går. Här är fontval, headern och bloglovin-ikon.
Fonten heter CAC Champagne och går att ladda hem gratis här.

Bloglovin-ikonen matchar headern och har samma font, färg och streckad ram.

20 oktober 2012

Alma


Se den i fullskärms-läge.

Jag tror kanske inte att man behöver säga så mycket om den här video. Den talar för sig själv och den lämnar mig med en djup obehaglig känsla. Vad händer nu? Var det verkligen slut där? Nej!

15 oktober 2012

Holy Sheep


Jag säger bara en sak... bääääääääääääääää

04 oktober 2012

27 september 2012

, , , ,

Tea With Lady Gaga

Ett studentprojekt som har fått mycket uppmärksamhet på olika bloggar (och nu också på min) är en Lady Gaga teprodukt med roliga namn på smakerna inspirerade av Lady Gagas mest utmärkande karaktärer som artist. Skaparen är Nathalie Hallman som studerar på Beckmans. Öppna bilderna i ny flik för större storlek.
Gillar också twisten på sloganen "You were pourn this way, baby" och tekanne-logoen med en blixt. Utformningen av påsarna är också gjorda så att man kan hänga fast Gaga på kanten av koppen.
Förutom att idén är väldigt rolig och bra rent konceptuellt, så är det också riktigt fina illustrationer som Nathalie har skapat. Alla är olika fast med en tydlig helhet.

Det är finns inga tvivel om att jag (och säkert många andra) hade betalat en ganska bra slant för det här teet om så bara för att ha det framme på köksbänken.

26 september 2012

, ,

Secret Book

Jag älskar hemliga gångar, rum och lönnfack. Så jag bestämde mig för att göra något som pappa visade mig hur man gjorde när jag var liten, ett hemligt gömställe i en bok. 
Allt du behöver är en bok som du inte har problem med att förstöra, en penna, linjal och en tapetkniv. Jag använde också lim, den sorten som inte bubblar papper (viktigt).

I boken kan du gömma smycken, pengar, nycklar, minnen, små skatter, foton osv. Saker som du vill skall hållas privat... och gömt!

Markera ut fyrkanten med penna och linjal, jag tycker det blir snyggast om man skär bort all text.
Det var 7 sidor, bara 133 till så är det färdigt.
Nu var det färdigt och någonstans i bokhyllan står boken med lönnfacket och gömmer sig, men jag tänker inte berätta vilken det är för någon!

16 september 2012

13 september 2012

,

We all Scream for Ice Cream

Ibland så är det tur att man har en snäll pappa. Som när man får en egen glass-maskin (efter att ännu inte ha lämnat tillbaka den första som man har lånat som var hans). Till råga på allt så är det precis en sådan som jag vill ha, den är  också liten vilket passar perfekt i mitt minimala kök. I höst skall jag göra massa glass!



11 september 2012

,

Typewriters

Kom på idag att jag skrev att jag skulle skriva om skrivmaskiner för några inlägg sedan. Så då tänkte jag att det är fult att ljuga och att jag bara får göra det. Jag har fortfarande inte skaffat en, dels för att det är dyrt och svårt att få tag i, dels för att om mitt skrivande går dåligt så kan jag fortfarande skylla på en oinspirerande laptop.

I vilket fall som helst så har jag letat reda på en del fantastiskt fina bilder på olika skrivmaskiner som naivt får en att tro att det var bättre förr då ingen behövde ta backup på datorn (eller hade extra kopior av sin text). 

(Alla bilder hittar du på min Pinterestboard för Typewriters)

09 september 2012

The Writers Corner

När man skall skriva mycket under en en begränsad tid så gäller det att kunna fokusera. Så även fast man är på besök hos far i Sverige så är det viktigt att hitta en plats där man kan vara ifred. Jag fick satt upp en skriv-station vid ett gammalt skrivbord på ovanvåningen. 

Det är viktigt att dricka mycket te och kaffe när man skriver (så att man kan ta pauser)

Leta i den här bloggen