Välkommen till Cocktailpartyt

29 december 2011

, ,

Hello Little Printer


Little Printer bor i ditt hem och ger dig nyheter, pussel och skvaller från dina vänner. Använd din smartphone för att skapa prenumerationer och Little Printer kommer att samla ihop dem för att skapa en snabb & vacker mini-tidning.
Den kommer att finnas tillgänglig i 2012 (vet inte när än) så jag skrev upp mig på en mail-lista för att inte  missa att köpa en så fort den kommer ut!

Se mer på hemsidan http://bergcloud.com/

25 december 2011

Ett litet hus

Glöm talgkottar och fågelholkar, det är såhär fåglar vill bo. Hur söt var inte den här matstationen för småfåglar (som hänger i pappas trädgård)? 

24 december 2011

,

Tomten

En av mina favoritdikter är en juldikt och publicerades ursprungligen Ursprungligen i Ny Illustrerad Tidning 1881 och är skriven av Victor Rydberg. 

Midvinternattens köld är hård, 
stjärnorna gnistra och glimma. 
Alla sova i enslig gård 
djupt under midnattstimma. 
Månen vandrar sin tysta ban, 
snön lyser vit på fur och gran, 
snön lyser vit på taken. 
Endast tomten är vaken.

Står där så grå vid ladgårdsdörr, 
grå mot den vita driva, 
tittar, som många vintrar förr, 
upp emot månens skiva, 
tittar mot skogen, där gran och fur 
drar kring gården sin dunkla mur, 
grubblar, fast ej det lär båta, 
över en underlig gåta.

22 december 2011

,

Rocky Road Recept

Bästa julgodiset? Rocky Road! Här är receptet jag använder mig av, må dina Rocky Roads bli lika delikata som mina.

300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
300 g ljus (mjölk) kvalitetschoklad
1 påse dumlekola
2-3 nävar minimarshmallows
3,5 dl salta jordnötter
1,5 dl skalade pistagenötter

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt med bakplåts-papper, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp (eller ute vid den här tiden på året).
4. När det har stelnat, vänd den upp och ner på en stor skärbräda. Ta den största kökskniven du har och skär den först i stänger och sen till lagom stora portionsbitar.

20 december 2011

19 december 2011

I'll be home for Christmas

Jul på Liseberg, en årlig tradition.
Julen är på många sätt väldigt speciell, men när du bor långt hemifrån så blir det något extra. Du reser bort, du reser hem. Göteborg är fint på julen, trots den ständiga snöbristen, låt oss hoppas på några flingor till jul.

17 december 2011

, ,

Juligen

Idag är det första dagen på jullovet. Jag har svårt att föreställa mig att julafton är om bara en vecka. Jag har inte köpt en enda julklapp och jag har inte hämtat väskan ifrån vinden än trots att vi skall hälsa på familjen på måndag.

Det är som att tiden fungerar annorlunda i år, det har gått alldeles för fort! För andra går det tydligen inte alldeles för fort utan alldeles för långsamt. Jag såg den här reklamvideon på Schulman-show för första gången för några veckor sedan och nu vill jag dela den med er.



Är det inte en av de charmigaste tv-reklamerna som du har sett på länge? (Den har föresten i skrivande stund 3,6 miljoner views på youtube.)

15 december 2011

13 december 2011

Lucia

1942 - Lucian bjuder sjömän på lussekatter

Idag är det Lucia och det är en högtid som har långa svenska traditioner. Lucia är ett kvinnonamn och hon kommer ursprungligen ifrån Sicilien, där hon också är helgonförklarad. (Sankta Lucia är skyddshelgonet för Siracusa och dog på 300-talet.) Sveriges traditioner har dock lite eller ingenting med Sicilien att göra och här firar vi Lucia som ljushögtiden, med Lucia som bärare av ljuset.
1945 - Lucia-kandidaterna på avenyn kring bilen som lottas ut till vinnaren.
1956 - Lucian åker i kortége ifrån Götaplatsen

Bilderna är ifrån gp.se

Examen

Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school.
Albert Einstein
Nu är det examenstider och det är säkert inte bara jag som har eller har haft högskole-examen nyligen. För dom flesta så innebär det att stänga in sig i ett litet rum med choklad, 7 liter kaffe och en läslampa medans personen i fråga frenetiskt försöker att lära sig innehållet i x antal böcker som lätt hade kunnat misstas för tegelstenar.

Jag däremot har hemmaexamen och behöver inte tänka på att plugga någon kunskap som sedan skall skrivas ner under ett par timmar. Däremot så skall jag ta den kunskapen jag införskaffat mig under ett halvår och skriva en analys som skall kunna testas upp emot kurslitteraturen.

Den här examen har ommöblerat timmarna på dygnet på ett märkligt sätt. Jag kan sitta mellan klockan 00.00-02.00 och markera med en gul marker i "Convergence Culture"för att sedan somna, vakna 7.30 och gå ut med hunden. Somna i två timmar igen och sen sätta mig och jobba med kreativa lösningar till lunch. Så på många sätt är det bra att ha hemma-examen, du kan jobba med den när andan faller på.

På torsdag så är allting färdigt, då skall den lämnas in och klassen tillsammans med ad-folken på skolan skall ha eget julbord. Dagen efter är det sista dagen i skolan och sen börjar jullovet. Det är konstigt att tänka att jag bara har fyra dagar kvar av den här terminen!

11 december 2011

,

Crafty Christmas

Det som (bland annat) är så kul med internet det är att man kan få se hur kreativa andra människor är. Årets finaste hemmagjorda julpynt måste ändå vara den här glasburken med tranbär och mistel. Så enkelt och så vackert.

09 december 2011

,

Just Nu

Examen! Uppgiften: Att analysera en annan reklambyrås kampanj. Inlämning den 15 december. Så istället för att gå ut ikväll så sitter jag hemma och skriver. Här är tv-reklamen som hör till kampanjen:

06 december 2011

Caption Contest

En gång i månaden har Anne Taintor en rolig liten tävling som går ut på att du skall skicka in ditt text-förslag till en bild som läggs ut.
Texterna skall vara roliga och gärna ironiska/sarkastiska och komma som en kontrast mot 50-tals bilden.

Decembers bild som behöver en text är den här:
Mitt bidrag: "Yes I cooked all this for christmas, but YOU changed the light bulb, good boy!
Delta HÄR du också!

05 december 2011

,

Wrap it up

Bildkälla
December är här och allt jag kan tänka på är julen. Det är mycket kreativitet runt julen. Man bakar, lagar mat, slår in presenter, skriver kort, gör julpynt, dekorerar osv. Idag ville jag bara visa några exempel på vackra inslagningar som kanske kan inspirera någon till att lägga något extra fint under granen i år.
Bildkälla

Tips för fina paket:

1. Undvik "vanligt" inslagningspapper, alltså sådant där med tomtar som du köpt på Ica. 
Satsa hellre på enfärgat papper eller väldigt enkelt mönster.
2. Gör personliga etiketter. Om du inte har tid, köp tags framför klisterlappar.
3. Dekorera gärna med ting, som paketet ovan med kottar. 
4. Folk är nostalgiska på julen så den mer "gammaldags" stilen går alltid hem, när använde du lackstämpel sist?
5. Snåla inte med snöret för snöret är pricken över i:en. Det finns paketsnöre, presentsnöre, sidenband, papperssnöre, scarfs m.m.
Bildkälla

01 december 2011

1 December


När jag var liten så längtade jag alltid till den första december. Då var det dags att öppna första luckan i kalendern, en bit choklad och adventskalendern på tv klockan 07:15 på morgonen innan man gick till skolan. Julen var annorlunda när man var yngre, mer spännande på något vis.

Leta i den här bloggen