Välkommen till Cocktailpartyt

24 oktober 2014

, ,

Ny artikel ute nu om Norges nya sedlar!


Den här veckan har jag skrivit för Citinerary igen och jag mötte inga mindre än designarna bakom Norges nya valuta. Det är två olika byråer (The Metric System & Snøhetta) som vann en tävling för Norges Bank och som står bakom den nyskapande designen.

När jag intervjuade dem fick jag reda på lite fakta om designen som gjorde den ännu mer spännande och detaljerna som gömmer sig på sedlarna är ju ganska fantastiska.

Om du är intresserad av design så rekommenderar jag att du läser hela artikeln här.




22 oktober 2014

,

750 gratis ikoner ifrån Google

Visste du att Google har skapat 750 ikoner (open-source) som du kan ladda ner och använda till design eller installera för att använda vid web-design? Många av dessa är ganska generiska och du behöver kanske inte direkt tillåtelse för att använda en stjärna eller hjärta oavsett, men det finns mycket bra också. Framför allt så tycker jag att Google har förstått hur man skall kommunicera med sina kunder - om man ger lite, så får man mycket tillbaka.

, , ,

Mitt framtida kontor


Som frilansare jobbar jag mycket hemifrån, så när vi flyttade bestämde vi oss för att den nya lägenheten skulle ha ett litet kontor till mig. Vi har nu bott här i 3 månader och även fast rummet har målats och golvets slipats så har den gamla garderoben ännu inte plockats bort (det är där mitt skrivbord skall vara) och rummet har till största del blivit ett förvaringsutrymme. Det är något jag skall ändra på de närmsta veckorna då min nacke håller på att gå sönder av att sitta i soffan och jobba. Jag har en board på Pinterest där jag samlar all möjlig inspiration för hur det till slut skall se ut.






Alla bilder finns på min board Office Dreams på Pinterest.

21 oktober 2014

, , , ,

Citinerary - a City Made by People


De senaste månaderna har jag varit (och är) korrespondent på ett online-magasin med det svåruttalde namnet Citinerary (tänk på det engelska ordet itinerary). Här är du inte en resande korrespondent, men en korrespondent i egen stad - som skriver om och lyfter fram det fantastiska att bo just där man bor.
Idag hade jag tänkt dela med mig av de sakerna jag skrivit eller varit fotograf på hittills (eller ibland både och). Och skall du till Oslo, Amsterdam, Rotterdam eller Bucharest så hade jag definitivt sett igenom journalen innan jag drog. Klicka på rubrikerna för att komma till de olika artiklarna!

A new dog in town 
Korrespondent & Fotograf





Islet of Thieves 
Korrespondent & Fotograf





Redefining Norwegian Fashion 
Fotograf




The Eco Heart 
Korrespondent & Fotograf




Big music in small rooms 
Korrespondent




Walking in torchlight
Korrespondent




Tryck på rubrikerna för att komma till de olika inläggen!

20 oktober 2014

17 oktober 2014

Ny Portfolio

Jag har äntligen äntligen fått tummen ur och satt ihop en ny och uppdaterad portfolio! Här kan du se både idéer och kampanjer som jag har varit kreatör på. Kanske du hört om Stopp Bryllupet, där Thea (12) skall giftas bort med Geir (37)? Den är det bland annat jag som ligger bakom =)


Leta i den här bloggen