Välkommen till Cocktailpartyt

25 april 2013

I see what you did there

Idag fick jag besked om att mina nya (och första) läsglasögon var klara hos optikern. Känns otroligt ovant att ha glasögon på sig inne, för när det kommer till solglasögon (som är allt jag haft innan) så är ju det lite fy fy. Sen så såg jag mig i spegeln och det kändes om möjligt ännu mer ovant.
Så jag satte mig framför macen i photo booth och tog bilder för glatta livet med olika ansiktsuttryck, bara så att jag vet hur jag själv ser ut.
Glasögonen är ett par Armani med sköldpaddemönstrade bågar.

19 april 2013

,

Test Drive



Jeff Gordon (en NASCAR-förare), går undercover för Pepsi Max med dolda kameror i detta humoristiska reklam-stunt. Videon har blivit en youtube-hit och om du ser den själv, så förstår du säkert varför.

17 april 2013

, ,

Life as an Advertising Intern

When I'm on my way to the coffee machine monday morning
When  me and my partner can't decide on an idea
When I've done a really awesome research job
When a client want's to pursue a trend, one year to late
When someone at the agency likes the work I do

13 april 2013

Lego Storybuilder - Augmented Reality App


Ett grupp med studenter ifrån Miami Ad School har gjort (om jag får säga det själv) ett ganska så jävla bra koncept för Lego. Dem har plockat upp insikten om att det handlar inte om att paddla mot strömmen, utan ta fart av den istället. Jag tror att barn hade älskat det här!

Art Direction: Dejan Jovanovic Copywriter: Helena Heras Motion Graphic Design: Rafatoon Sound Design: Adam Pimack Voice Over: Richard Spiegel 3D Design: Manuel Mero Special Effects: German Leal

La Textilerie Paris - Ikea

Åh vad jag tycker om sådant här. Ikea får visat upp sina textilmönster, byggnaden får en dekoration och förbipasserande får något trevligt att se på och göra. Installationen pågick mellan den 18-22 februari 2013 och stugan fick 4000 besökare på öppningsdagen.

10 april 2013

,

Client Says What

Om poster-projektet: 
Ireland's creative community got together to release a lot of pent up anger and sadness through the medium of the A3 poster, all in aid of Temple Street Children's Hospital.

Ad creatives, designers, animators, directors, illustrators and more took time out to dress up their favourite worst feedback from clients, transforming quotes that would normally give you a twitch, into a diverse collection of posters.

Jag har lagt bilderna dubbelt för att få med så många som möjligt (för dom är så fantastiska), så klicka på eller öppna i ny flik för full storlek! 
Se alla posters på Sharpsuits.net

Många av dem här är så fantastiskt "spot on". Idag så printade jag ut några stycken på praktikplatsen och satte upp bakom mitt skrivbord som dekoration. =D

04 april 2013

,

Three Little Pigs

The Guardian gjorde en reklamfilm förra året som kom att bli en personlig favorit för 2012, men så kom jag på att jag inte har delat den här på bloggen än. Förutom att den är otroligt välgjord med en kul twist i form av användningen av en klassisk historia så tycker jag också om att The Guardian omfamnar vad som är media och nyheter idag.

01 april 2013

, ,

Diamond Hot Air Balloon for April

Jag har gjort en illustration för april månad som är till för att användas som ett bakgrundsbild på datorn (desktop wallpaper). Inspirationen har jag fått ifrån andra bloggare som har börjat göra kalenderbakgrunder till sina läsare, en för varje månad. Förhoppningsvis så klarar jag av att dedicera mig till det här och göra bakgrunder för fler månader.

Jag har byggt allting själv i Adobe Illustrator, allt ifrån varmluftsballongerna och diamanten, till spegeln.    Det tog ganska lång tid och plötsligt så kom jag till ett stadium där jag inte visste om jag tyckte det blev bäst i starka färger eller pasteller, så jag gjorde både och. Det skiljer lite mer än bara färgerna på bilderna, små detaljer jag var tvungen att ändra så att det skulle passa så bra som möjligt. 

För att använda en bild som bakgrund så högerklickar på på bilden och öppnar bilden i ny flik. När du har bilden i den nya fliken högerklickar du på den igen och väljer "använd som skrivbordsbild".

Hoppas du gillar bakgrunderna, Hälsningar Bianca!

Leta i den här bloggen