Välkommen till Cocktailpartyt

28 april 2012

25 april 2012

Principer

Min arbetslast har ökat kraftigt nu när Anno-projektet har dragit igång. Anno är en årlig utgivning av ett magazin som skapas av AD och Text-studenterna som går andra året på Westerdals.
Årets tema för publikationen är Sanning & Lögn och jag skriver (tillsammans med två AD) om "Sanningen bakom reklambudskapen" i form av olika principer. Väldigt intressant men också väldigt mycket att ta tag i.

Samtidigt så är jag med i marknadsföringsgruppen som skall göra sitt bästa för att promotera och sälja årets Anno.

22 april 2012

, ,

PicMonkey

Jag har varit väldigt förtjust i en fotoredigeringssida som heter picnik och till min förfäran så är hemsidan stängd nu när google har köpt upp dem.
Jag har till och med en egen tag här på bloggen för picnik där jag visar hur du snabbt kan få till olika effekter utan att sätta din fot i  photoshop.

MEN, nu ser det ut som att jag inte behöver bekymra mig mer, för i samband med stängningen av picnik så har en ny sida öppnat, nämligen PICMONKEY. Jag har gått igenom sidan och det verkar vara samma människor som utvecklat picnik som utvecklat den här och jag måste faktiskt säga att picmonkey ser ännu bättre ut!

Än så länge är allt gratis men jag antar att det blir som picnik var snart, att vissa funktioner kostar pengar (vilket inte är så konstigt på en reklamfri sida). Jag kommer i alla fall köpa ett abonnemang om det inte är för dyrt, för som bloggare sparar man så otroligt mycket tid med enkla redigeringsprogram!

19 april 2012

,

Mapping Stereotypes

Om man utgår ifrån stereotyper, hur ser världen ut då? Yanko Tsvetkov som har hemsidan alphadesigner.com har svarat på det (där kan du även se resten av illustrationerna). Härligt humoristiskt och i vissa fall kanske också sant?



Jag skrattar så jag gråter!

17 april 2012

Dog Like Flowers

Jag har en teori om att jag har världens sötaste hund, men det är nog inte så väldigt objektivt. Hundägare är lite som nybakade föräldrar som tycker att deras bebis är sååå söt även fast den ser ut som ett illrött snorigt troll.
Men utseendet på en hund är ju såklart inte lika viktigt som att man har en harmonisk och älskvärd liten familjemedlem, bara så att det är sagt.

16 april 2012

,

Vardagslyx

Vardagslyx kan vara att förgylla vardagen, att göra något lite extra utav sina vanliga rutiner. Vad är vardagslyx för dig?
 

13 april 2012

,

Breakout and the Stone Orchestra


Idag har vi haft en presentation av ett tvådagars-projekt med briefen "Från gråsten till guld". Detta är vad vi gjorde!
Det var första gången som jag gjorde en stop motion film, men inte den sista för det var faktiskt sjukt kul. Ljuden i filmen är gråstenar som slås ihop på olika sätt och mixade med musik.

09 april 2012

,

The Gift of Time


Annandag Påsk är här och idag så kan det kännas som om man har alldeles för mycket tid på händerna, för att det händer egentligen ingenting särskilt. Men tid är något vi skall ta vara på för det har vi så lite av och se till att hitta på något kul när vi har lite extra av den över.

Hermès gör så underbara saker (jag antar att man kan det när man har en massa massa pengar). Otroligt fin reklamfilm.
Forsätt "leka med tiden" på hermes.com/thegiftoftime.

07 april 2012

Happy Easter


För många av oss "inte så väldigt kristna men gillar att fira svenska högtider i alla fall" så är Påskafton den viktigaste dagen under ledigheten. Nu råkade jag lära mig ifrån tv:n(!) idag, att det är Påskdagen som är den stora festdagen i kyrkan då Jesu uppståndelse (såklart!) är en stor del av det som hela kristendomen baserar sig på. Söndag alltså, inte lördag, har egentligen aldrig tänkt på det så mycket men där ser man.

För mig däremot är påsken inte en tid för död och kyrkan utan en tid för ägg och choklad. Märkligt hur det kan bli det där men jag tycker att min version är mycket trevligare!


06 april 2012

Easter Traveling

Foto taget 2011, jag undrar hur det kommer att se ut i år.

Idag så åker jag och sambon till Sverige och hälsar på hans morföräldrar i Värmland, där dom har ett hus. Vi var även där förra påsken (efter vi kommit hem ifrån Köpenhamn). 
MEN förra året så inföll påsken i slutet av april och vi hade sommarvärme i Värmland, i år så är det i början av april och idag så snöade det faktiskt lite i Oslo. Jag hoppas att vädret är bättre i Sverige!

Foto taget 2011, här är huset vi skall bo i.



04 april 2012

The Artists

Jag kan inte låta bli att le för mig själv när jag ser den här kortfilmen, den är bara så vansinnigt charmig!

01 april 2012

, ,

Desktop April


Det har ju blivit vansinnigt populärt att göra sina egna skrivbordsunderlägg med en liten kalender för den aktuella månaden. Så jag satte mig ner i Illustrator och satte ihop en bild för april som tar utgångspunkt i faviconen på therabbithole.se. (Se den lilla bilden innan url:en på denna sidan).

Om du vill använda bilden så KLICKA HÄR - högerklicka med musen och välj "använd bild som skrivbordsbild".

Hallon

Idag har min kära sambo köpt hallon till mig. Inga frysta och tråkiga som jag brukar köpa till mig själv utan färska (och jag antar svindyra) hallon!
Plötsligt fick jag för mig att jag skulle ta bilder av dessa vackra röda bär och vem är jag att säga nej till varje impuls jag får?

Leta i den här bloggen