Välkommen till Cocktailpartyt

29 mars 2012

Photo Hipster

Jag har hittat en fotobutik på nätet - Photojojo - som bara skriker hipster (till skillnad från de väldigt få foto-sidorna som inte göra det då), men den här var riktigt kul. För att kunna komma in på sidan så måste du verifiera att du äger en rutig skjorta och ett par Raybans. Nejdå! Jodå? NEJDÅ!



Det fanns faktiskt väldigt mycket fler praktiska produkter än det här, som linser till iphone, SD-kort hållare till ipad, kamerastativ, väskor, speciella blixtar osv. Men jag kunde ju inte låta bli att visa det som jag tyckte var riktigt eye-candy!

Alla bilder kommer ifrån Photojojo Store.

28 mars 2012

, ,

Generasjon Y



Jag har varit med och skrivit manus till en kortfilm under början av årets gång. Nu är det färdiga resultatet ute för alla att se. Det var en tävling där tre finalist-manus blev omgjorda till film med en budget på upp till 250 000 kronor. Idag har filmen visats på Amandusfestivalen i Lillehammer och man får bara hålla tummarna att vår film slår de andra finalisterna!
Premisserna för tävlingen var "Året är 2062. hur ser din värld ut?".

26 mars 2012

Gullkalven 2012

Idag släpps briefen till Gullkalven, tävlingen som jag varit med på att arrangera (ett tag nu). Det är den stora grunden till att jag inte hunnit blogga i förra veckan, för det har varit otroligt tidskrävande. Men nu är det på gång. På gullkalven.no kan du se lite mer vad det är för typ av tävling!
Installation i receptionen på Westerdals.

23 mars 2012

Spring will come again

Det är fortfarande kalt på träden och gräset är lite grågrönt och trist, men så hittade jag en gigantisk buske, som vid en närmare titt hade tusentals knoppar på gång. Snart kommer våren och grönskan och uteserveringar. Som nordbo blir man alltid lika glad när ljuset börjar komma tillbaka.

21 mars 2012

,

World Poetry Day

Idag är det den internationella poesi-dagen enligt FN (läs mer här eller här) och dagen till ära har jag knopat ihop en liten dikt. Det som är så kul med dikt är att formen kan se ut nästan hur som helst, det behöver t.ex. inte rimma utan bara uttrycka något.

Hej Kaffe!

Kaffe svart i koppen
Kaffe ljus av mjölk
Malda bönor med vitt på toppen
Strö kardemumma över

Kaffe måste morgondryck
Rostad, god och arabisk
Mal, pressa, kocka, tryck
Koffein, energi från böna


Kommer du att skriva poesi idag?

18 mars 2012

,

Mad Men Season 5


Den 25 mars så börjar säsong 5 av Mad Men och som vi har väntat! Det är så vansinnigt frustrerande när det går 1 1/2 år (!) mellan två säsonger. 
Kom över några fina posters på Pinterest som jag tycker har fångat det kvinnliga och manliga i Mad Men-serien.

17 mars 2012

The Wonder Hospital


En ganska otäck och äcklig liten kortfilm som spelar på rädslan för det abnormala, rädslan för det som ser annorlunda ut. Men samtidigt så kan man ju inte sluta att fascineras över skaparens fantasi. Filmen utmanar vår syn på skönhet genom huvudkaraktärens surrealistiska resa. Jag tycker även att ljudet i den här kortfilmen är alldeles alldeles underbart.

16 mars 2012

, ,

DIY Hermes Paris

Hittade en så underbart skön sak på internet häromdagen. En liten DIY kuvertväska ifrån Hermès. Tanken är att du skall printa, klippa, vika och limma!






Klicka här för att komma till PDF:en som du kan ladda ner/skriva ut. Sen är det bara att börja vika. Jag hade tänkt skriva ut en i supersize och använda som en mapp/pappershållare.
Så här ser den originala kuvertväskan ut ifrån Hermès.


15 mars 2012

Internet en flopp!

Jag måste bara rekommendera att ni läser det här läsarbrevet till det Norska "Dagen Näringsliv" som blev publicerat i 1996. Aldrig förr har någon haft så fel, på så få rader i så stor utsträckning (sort of). Extremt underhållande läsning!

Högerklicka på bilden och öppna i ny flik för större storlek!

14 mars 2012

Happy Spotting

Den här veckan har ansökt och fått ja för att bli en "Happy Spotter"!

I samarbete med trendwatching.com har Happy Spotting en sektion för trendmedvetna "spotters" som hittar saker i landet där man bor utifrån olika givna trender. Som tack får man points som man i sin tur kan byta ut mot varor eller presentkort och möjligheten att bli publicerad på trendwatching.com.




10 mars 2012

, , ,

Pattern

Det är kul att teckna, men det är också väldigt avslappnande, du kan inte riktigt skynda dig (för då blir det bara en snabb skiss). Jag tycker det är viktigt att man inte bara håller på med saker som man är superduktig på utan det räcker att man tycker att det är kul. På många sätt är det vad hela min blogg står för, jag försöker alltid att utvidga min värld med nya sätt att vara kreativ på.
Jag har börjat på en teckning, inspirerad av det etniskt indiska med det svarta hårsvallet och pannsmycket. Jag hade tänkte måla klart håret idag i alla fall.
Sen vet jag inte helt hur jag skall gå vidare med den, men jag har en idé om att måla ett mönster i starka färger över allt det vita.
Just nu så sitter jag och letar mönster som jag matchar mot min teckning för att se vad som passar. Tar gärna emot tips på vad som kan vara i bakgrunden!

08 mars 2012

,

Internationella Kvinnodagen


Så var det den 8 mars igen och den internationella kvinnodagen. Det var den 8 mars förra året också och året innan det men spela det egentligen någon roll, märker vi någon skillnad?

På sidan weareequals.org har dem lagt ut olika videor som skall få igång debatten om män och kvinnor verkligen är jämställda. Videon ovan är en dikt/performance av Sabrina Mahfouz.

Så här står det om videon på hemsidan:
What’s so bad about lap dancing and strip clubs?Lap dancing and strip clubs encourage their customers, and wider society, to see women as sex objects. They reinforce the idea that women are always sexually available, as long as you’ve got a bit of cash to spare.
The bigger pictures is that we live in a society where men still dominate positions of power and where violence against women is endemic, with 1 in 4 women facing rape in her lifetime and 1 in 2 women facing sexual harassment, stalking or domestic violence. Those working with female victims of male violence believe that the mainstreaming of the sex industries legitimises the attitudes that ultimately lead to violence against women.

07 mars 2012

06 mars 2012

,

GOLD

Sitter och jobbar med en artikel just nu på temat guld (gull på norska). Skall dock skriva på engelska och har varit inom alla möjliga olika tolkningar av guld. The golden rule, alchemy, eating gold och The Black Gold. Jag har gått för att skriva om det sista. Är just nu i research-fasen och det finns mer information om olja än vad som går att ta till sig. Vet inte när jag skall sluta samla och börja skriva.

03 mars 2012

,

Typography Pinspiration


Jag har så mycket att göra just nu att jag verken har hunnit gå ut att fota, teckna eller göra något annat blogg-värdigt på sista tiden.
Tänkte därför dela med mig av lite pinspiration istället (inspiration ifrån Pinterest alltså)!


,

Marni


På set i Marrakech - Marocko, har Oscar & Golden Globe-vinnaren Sofia Coppola regisserat en fantastiskt fin reklamfilm för H&Ms senaste kollektion "Marni".

Jag tycker att det visar på ett väldigt tydligt sätt att reklamfilmer inte behöver vara skrikiga, hetsiga eller skrattkapplöpningar för att fånga vår uppmärksamhet. 

Dem har också gjort ett otroligt bra låtval som sätter en harmonisk stämning utan att bli melankoliskt.

Leta i den här bloggen