Välkommen till Cocktailpartyt

30 november 2011

, ,

Julkort

Jag brukar ofta göra egna julkort men i år är det första gången jag har "macat" dom efter jag tecknat. Jag brukar alltid pynta korten fysiskt. (Hoppas inte allt för många som jag skickar julkort läser det här inlägget nu bara!)
Hjort
                     
Rudolf 


28 november 2011

,

Holidays are coming

Ett av de företagen som gör bäst branding-reklam i hela världen (enligt mig) är coca cola och jul är en stor högtid för dom (förutom i Sverige där försäljningen brukar gå ner med 50% i december på grund av julmust).

Satt och såg på de gamla traditionella lastbils-reklamerna som jag har växt upp med vs. de nya snökule-reklamerna.

Nu är den stora frågan - Vilka är bäst?! 


Klassiker;











De Nyaste;




24 november 2011

23 november 2011

,

The End

Jag är färdig med min promarker-teckning och jag måste säga att jag är speciellt nöjd med blommorna. Jag bara älskar att teckna och jag tror inte att man behöver vara superproff för att kunna hålla på med det. Samtidigt så blir man bättre och bättre för varje bild som man gör vilket motiverar en till att fortsätta.

Den här teckningen har varit något av ett projekt, se The Beginning & The Middle

20 november 2011

BOSS


Boss Starz Intro

Jag tycker inte att hösten har varit någon höjdare när det kommer till nya tv-serier men den här har jag verkligen fastnat för. BOSS är Kelsey Grammer's nya drama-serie och han är strålande. Jag tycker det är bra att det finns den här typen av tv-programm (för vi behöver verkligen inte fler "låt oss lösa brott med hjälp av datorer och dna" eller "vampyrer och häxor is the shit"-serier).

Se introt, ta sedan och se pilot-avsnittet och säg att den inte gav dig rysningar.

16 november 2011

Moleskine X 3

Nu har jag gjort det igen. Jag har köpt nya anteckningsböcker. Det finns ingenting som känslan av en orörd anteckningsbok (och nu så har jag 3!). Jag tänker alltid att "den här gången så skall jag bara skriva/teckna fina saker", fast det fungerar aldrig riktigt. Efter ett tag så är den full av kladd, listor och telefon-snirklingar ("tecknande" som man gör när man pratar i telefonen). 

15 november 2011

13 november 2011

The Middle

Halvvägs i bilden. Tyckte att der var passande med blommor. Kan du förresten se vilken känd skådespelare som jag (halvt) kopierat utseendet ifrån?

The Beginning

Idag började jag på ytterligare en teckning. Skall måla blommor som bakgrund och färglägga med promarkers. Mer bilder kommer snart...

,

Micro Art

Det finns folk som kan göra helt fantastiska saker med sina händer. Folk med tålamod att skapa ting som man inte tror är möjligt. Jag kan fortfarande inte förstå hur man kan skapa något som är så pytte litet.
Lorenzo Duran skapar konst i små löv. Det som är mest imponerande är hur han har klarat av att skära ut mönstret utan att göra sönder lövet.


Sist men inte minst (men nästan) lite garn-konst. Otroligt att någon kan komma på att göra små garndjur i miniatyrstorlek. Vill ha ugglan.




10 november 2011

Think Pink

Nu har jag gjort min första digitala färgläggning i photoshop. Jag kan inte direkt säga att jag är nöjd, för det hela blev väldigt endimensionellt. Men det är i alla fall en början!

09 november 2011

,

Odyssey


Här spelar man på igenkännligheten av olika album-covers i ett repetitivt mönster i kombination med repetitiv musik. Tryck Play!

08 november 2011

Bubble

Ja, såhär blev skissen efter fineliner. Like?

07 november 2011

Ny Skiss


I morgon börjar ett nytt projekt på skolan så i helgen har jag haft lite ledig tid. Här är ännu en skiss (som jag nu sitter och jobbar med). Den här skall jag nog försöka att färglägga för hand, MEN, jag finelinear den först och scannar in så kan jag färglägga den digitalt när jag nu lärt mig det.

Hadeland

Temat på veckans fototriss är: Så här ser det ut där jag är. Idag var jag och sambon på roadtrip till Hadeland glasbruk (Hadeland Glassverk på norska). Det består av en stor ansamling gårdsbyggen och ett större huvudbygg. Man kan fortfarande se spåren som lades för sandtåget som körde ända fram till glasbruket, för som du säkert vet så görs glas av sand.

06 november 2011

Finelined it is

Det blev en fineliner som jag tillslut gick på sketchen med. Det blev däremot lite ändrat på mun, näsa och kinder, mest för att det inte skulle bli allt för plottrigt. Nu måste jag bara lära mig att färglägga i illustrator eller photoshop eller vad man nu gör det någon stans.
Tips på tutorial-videos mottages med glädje! 

05 november 2011

Hair in Buns

Varje gång som jag har gjort en skiss så får jag fullkomlig ångest över vad jag skall göra med den. Skall jag bara fylla i kanterna med en fineliner eller skall jag färglägga den också. Blir det bäst med promarkers eller vattenfärger? Färglägga den digitalt hade nog blivit bra men hur tusan gör man det? Har inte kommit så långt i mitt lärande än.

Just nu står det i alla fall mellan fineliners och färg. Vad skall jag göra? Tick tock tick tock...

04 november 2011

,

OH DEER!


Julen närmar sig så jag lär mig att teckna hjortar och renar och rådjur och annat hornbeklätt.
Dessa två går rätt in i A6-albumet.

03 november 2011

,

Facebook vs Google+


När man ser på Google+ och Facebook så ser det ut som Google har en chans att (över en längre tid) komma ikapp Facebook. Men statistik går att manipulera och alla Google+'s användare är nog inte aktiva på samma sätt som på Facebook.
Jag går in på Facebook flera gånger om dagen, jag kollar min mail varje dag, men jag har inte sett på google+ sen jag registrerade mig.

Å andra sidan börjar folk att bli jävligt trötta på hur Facebook beter sig mot sina användare och deras privatliv. Det rapporteras ständigt om hur Facebook bryter förtroendet till användarna, så varför slutar vi inte bara att använda Face?
Jag slutar inte för att det har blivit för stort, alla inbjudningar till fester, julbord och händelser är där. Du kan hålla koll på folks födelsedagar och min klass har en sida där massa information läggs upp.

Så vad tror du? Kommer Google+ gå förbi Facebook, kommer Facebook regera för evigt eller kommer sociala sidor istället minska i popularitet?

Leta i den här bloggen