Välkommen till Cocktailpartyt

20 augusti 2013

, ,

Instagram - onebianca

Hej folkens! Jag använder Instagram rätt aktivt nu för tiden, så om du skulle ha lust att följa mig så ville jag bara informera om att mitt användarnamn är: onebianca

Här är några av de foton som jag har lagt ut i veckan som gått.

11 augusti 2013

07 augusti 2013

, , , , ,

Make it Pop Princess

Just nu är jag ganska så glad, för jag har blivit färdig med mitt första pop-up kort (och scrap-kort för del delen) någonsin. Så detta har verkligen varit veckan för att prova något nytt! För själva scrap-delen har jag sett en del tutorials på youtube, sett på bilder av vad andra har gjort (och så har min snälla mamma också lärt mig några tips och tricks).

Jag bestämde mig att göra ett kort för att jag hade lust att delta i en utmaning hos Kort o Mania, temat var födelsedag. Detta är vad jag gjorde.

Framsidan och baksidan har samma rosa-gröna tema som insidan av kortet. Jag använde mig av dubbelsidiga scrap-papper ifrån Tilda - Kitchgarden som jag köpt på Panduro (på rea just nu). Den rosa kronan har jag ritat själv, färglagt med promarkers och dekorerat med bling. På framsidan har jag använt mig av olika figurer ifrån pappret, vit spets som jag glitter-frostade och pärlstickers.

Närbild på slottet och även baksidan, där kan du se konstruktionen. Jag använde mig av dubbelhäftande tejp för att sätta fast de olika byggdelarna.

Något som jag alltid tycker om med pop-up böcker är effekterna förutom den vanliga "pop-upen". Hemliga små flikar, saker du kan dra i eller lyfta på. Jag skapade två flikar och när man drar i dom öppnar sig två luckor framför slottet som visar födelsedagsbarnets namn och ålder.

På pop-upen längst fram ville jag skapa lite höjdskillnader och också säga grattis till födelsedagsbarnet. Trädet och buskarna har jag klippt ut ifrån mönstrat papper och skapat liv och rörelse med stämpelbläck i oliv och lime. Även här har jag använt mitt frostglitter.

Såhär tänkte jag i förhållande till veckans utmaning: 

1. Gör det personligt
Om man skall göra ett eget kort istället för att köpa ett (som antagligen är billigare, snabbare och ibland också finare), så är det för att man vill göra något personligt. Att den personliga prägeln och omtanken lyfter kortet. Så om man ändå skall göra ett kort, välj en person och gör kortet direkt till den personen. Elena, min pojkväns lilla kusin fyller snart år och jag tycker att födelsedagar var bäst när man var liten, så det passade bra.

2. Koncept
Tjejen jag skulle göra kortet till fyller åtta år och älskar rosa, prinsessor, blommor och annat sött. Men hon är inte jätte-barnslig längre vilket gjorde att jag inte ville ha några överdrivna barnmotiv. Jag tänkte att en rosa och grön färgkombination hade passat bra och själva motivet inne i kortet skulle vara ett slott. För att göra det ännu roligare tänkte jag att pop-up hade varit kul.

3. Teknik
Jag upptäckte snart att pop-up inte var det enklaste och att de flesta tutorialsena på youtube inte var av den sorten jag önskade (de flesta skär bara ut motiv i ett stående kort vilket ger mer av en 3D effekt än pop up). Som tur var hade jag en pop-up-bok hemma som jag undersökte noga för att ha hur mekaniken fungerade. Sen var det dags att göra fel, göra rätt och så fel igen.

4. Modell
Jag skulle verkligen vilja tipsa om att börja göra allt i vanligt vitt papper (gärna lite tjockare än "vanligt" skrivarpapper). Teckna upp hur du vill att det skall se ut. Klipp ut och testa. Jag gjorde fyra mallar innan jag blev nöjd och kopierade över på scrappapper.

5. Klipp klipp, lim
Klipp ut allting, klistra ihop de separata delarna, men sätt inte in dem i kortet. Se till att allting är på plats först. Att du har planerat din framsida och baksida såväl som insidan. Den här delen av processen tog lika lång tid för mig som punkt 1-4 (som tog två långa kvällar).

Jag funderar på om jag kanske skulle ta och göra en pop-up tutorial med den tekniken jag använder på mitt kort då den typen av teknik knappt går att hitta på youtube. Vad tycker du?


Såg att det fanns fler utmaningar man kunde delta i så jag anmälde mig också till:

1. Kort O Mania - Bursdag 
2. Card and Scrap - Alt er lov
3. One Crazy Stamper - Birthday ("Grattis" on the card translates Congratulations). 

Follow on Bloglovin

04 augusti 2013

,

Butterfly, no bread

För ett tag sedan så gjorde jag tre fjärils-illustrationer till min A6-bok (som snart håller på att bli färdig). Försökte lära mig utformningen av vingarna och provade lite olika färgkombinationer. Jag har använt mig av vattenfärger till färgläggningen.

02 augusti 2013

,

Progress, Yes

Alright, idag blev jag klar med färgläggningen och outliningen av min nya header (to be). Men du får vänta med att se den på plats tills en vän har touchat upp den i photoshop.

Jag har hela tiden arbetat ifrån vänster till höger så att jag inte smetar ut något medans jag jobbar. Jag har också ett papper mellan handen och teckningen för att undvika kladd.

01 augusti 2013

, ,

Header On

Nu har jag börjat färglägga headern med vattenfärger och en 0.1 drawliner ifrån Edding. Man måste vara hemskt noga så det kommer säkert ta lite tid innan den är färdig, så vi får bara stå ut med blyertsversionen som header så länge.

Leta i den här bloggen