Välkommen till Cocktailpartyt

30 augusti 2012

,

Cloud Atlas

Idag så blev jag, genom en klasskamrat, introducerad för en bok och en kommande film med titeln "Cloud Atlas". Det är en multiplot som utspelar sig under flera hundra år (dåtid, nutid och framtid). Boken är skriven av David Mitchell och jag kan knappt vänta med att börja läsa den!

Filmen ser ut att komma till nordiska biografer i början av nästa år och visst ser trailern helt episk ut! Se den i fullskärms-läge och skruva upp volymen.

29 augusti 2012

,

Skolstart

Igår så började den vanliga undervisningen igen och med en ny skolstart så kommer nya möjligheter. I det här fallet så tänker jag på nya möjligheter att shoppa anteckningsböcker.
Jag älskar märket ecojot. och har köpt två böcker därifrån. En är med uggle-motiv och den andra är enfärgad, dom är bara så otroligt fina!
Om du bor i Oslo så kan du bland annat köpa ecojot. produkter på Ark,  bor du i Sverige så kan du beställa ifrån paperme.se.

25 augusti 2012

Nyckelring

Jag behöver en ny nyckelring och jag tror jag har funnit en vinnare. Tycker att gasellen är den finaste men jag kan inte låta bli att älska noshörningen också.

Fadderuka

Nu har fadderveckan på Westerdals kommit och gått och som fadderchef så har det varit en massa arbete men framför allt en himla massa kul.
 Det trevligaste var ändå att träffa och festa med alla nya studenter. Tänkte dela med mig av lite bilder som på olika sätt representerar det vi har gjort. (Klicka på bilderna för full storlek!)

23 augusti 2012

,

GLASSBAR!

När jag kom tillbaka till Westerdals efter sommarlovet så hade dom införskaffat en glassbar i kaffeterian (true story). Dessutom gör dom all glass själva på plats med naturliga ingredienser. Mums!


17 augusti 2012

12 augusti 2012

,

For Your Apples


Gulhorn som inte behöver någon ström för att förstärka ljudet på din iphone/ipod

Det känns som att alla omkring mig har en iphone, ipad eller Macbook av något slag. Och antagligen så är det också så, för det verkar inte finnas någon begränsning för antalet produkter och tillbehör som det går att få tag på.
Några (måste jag säga) är otroligt stiliga och här är tre tillbehör som jag klarar mig helt fint utan men inte hade haft något emot att äga.

I hållbart bambo som hjälper till att hålla macen sval och på en behaglig ögonhöjd.

MacHook, håller dina hörlurar på plats när du gör annat.

11 augusti 2012

10 augusti 2012

Ian Sansom

Behöver du lite sensommarläsning så har jag ett boktips. "Fallet med de försvunna böckerna" av Ian Sansom handlar inte så mycket om böcker som om bokens underliga huvudperson, Israel Armstrong.
Israel Armstrong är en känslig själ. En bokälskande vegetarian i manchesterkostym som flyttar till Irland för ett efterlängtat jobb som bibliotekarie. Men när han efter tolv timmars resa kommer fram upptäcker han att biblioteket har stängt, för gott, och att hans nyblivna chef har glömt berätta att hans tjänst numera består i att köra en bedagad biblioteksbuss.

Strandad långt ute på den irländska landsbygden har Israel två val: Att med svansen mellan benen återvända till sitt halvdana liv i London och sitt halvdana jobb på en lågprisbokhandel i ett köpcentrum, eller att stanna kvar och sätta sig bakom ratten på en bokbuss som sett bättre dagar, och som inte bara saknar hyllor utan också böcker. För det visar sig vara nästa hake. Bibliotekets samtliga femtontusen böcker har försvunnit. Men vem stjäl så många böcker? Och hur?


Den högst motvillige hjälten finner sig snart indragen i såväl jakten på böckerna som i lokalbefolkningens romantiska intriger. Ingendera leder dit Israel väntat sig.
Boken är humoristisk, smart och tidvis rätt knäpp. Det är en deckarhistoria, vilket för många hör sommaren till. Den är inte för lång och inte för kort och kostar ca 50-70 kr i pocketformat lite beroende på var du köper den. Finns också som e-bok för 19 kr hos bokus!

09 augusti 2012

,

Butterfly Fly

Håller på att teckna en ny trio till mitt A6-album. A6-albumet är ett litet sidoprojekt som jag hållit på med ett tag och som består av små teckningar på storlek med vykort. Den här gången så gör jag en trio med fjärilar av olika slag.

08 augusti 2012

,

Color Houses

Längs vattnet i Trondheim så ligger dessa färggranna små hus byggda på pålar i vattnet. Märkliga vingliga hus med charmiga inåtgående balkonger där folk satt och åt räkor. 



03 augusti 2012

,

Torpa - Del 2

Man brukar ju säga "It's in the details" och på Torpa finns det verkligen massvis av detaljer att välja på. Det är något härligt med ställen som består av hopsamlade saker istället för nyköpta och planerade. 



Leta i den här bloggen